fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çam üretimi nasıl yapılır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çam üretimi nasıl yapılır

oncelikle iyi gunler dililyorum. Ben Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat son sinif ogrencisiyim. Tez konum ibreli yaprakli ağaçlarda çoğaltım yöntemleri acaba bana yardimci olabilirmisinz tesekkurler

Comment

Sarıçam, kızılçam, konik ladin, vs... tohumlarini nereden bulabilirim?

Comment

ben çam fidanı yetişmek istiyorum. profesyonel anlamda burda murat dere köyü var burada yetiştirme yapıyor. buraların toprağınıda çam için çok elverişli olduğunu söylüyolar. çam yetiştirmek için yapmam gereken şeyler nelerdir. sizden yardım alabilirmiyim.

Comment

Bu konunun ilk mesajında seyyah tarafından anlatılanlar yeterli değil mi?

Comment

Çam fidanı yetiştiriciliğinde; toprak isteğini,ph,toprakta bulunması gereken azot fosfor potasyum isteğini hangi gübreler verilmesi gerektiğini istiyorum

Comment

merhaba bana mavi ladin yetiştirmede en faydalı şey ne olacaktır... bu ladin yetiştirmenin bir kitabı yada profesyoneli varmı ... teşekkürler...

Comment

Degerli arkadasim mavi ladinler bir cesit virus ilen mavilestirilir. Bir çok çesidide mevcuttur . Ancak tamami buyudukce uç kisimlarda olan mavilik iç kisimlarda var olamaz ve bunun nedeni buyuyen agacin içerisindeki virus kendini yenileyip çogalamaz. Bu noktada virusler nedendir bilmiyorum on uclarda surgunlerde kalmaktadir. Mavi ladinin genel bakimina gelince .Bulundugu ortamdaki buyume seviyesi çok onemlidir ve yeterli derecede alan verilmelidir hem kokler hemde govde anlaminda. Mavi ladin budanirmi ? Tabiki budanir ancak dikkatli olmak gerekir ve mavi ladini ayni çit budama sitili ile budamak gereklidir. Mavi ladini seftali gibi budarsak ladinin sadece lasi kalir.

Comment

Bahçemizdeki yaklaşık 5 m uzunluğunda 2 adet Mavi Ladin kurudu.Hem de çok hızlı olarak.Herhangi bir Zaralı ve hastalık belirtisi olmadan kurudu.Acaba hava akımlarının bir etkisi olabilir mi.Şimdi de ladinler ayni şekilde kurumaya başladı 3 adet gecen hafta ladinimiz kurudu.Ye olarak İstanbul-Maltepe.

Comment

Abi dun yazacaktim bilgisayarda sorun çikti. Abi bunun illaki nedeni ruzgar yada akim olmak zorunda degil ve nasil ulastinizki zararli olmadigina? Oyle zararlilar mevcutki agacin içinden kemiriyor agaci. Tabiki sadece zararlilarlan kisitlanmamali bu kuruma. Ozellikle bir anda kurumus ise turk hava yollarindan bilgi aliniz o bolge uzerinden uçak geçimi oluyormu diye? Uçaklar malesef bazi yakit tuketiminde havaya biraktiklari bir agir gaz ile de bu islem olabiliyor. Ozellikle benim bolgemde basimiza geldi ve bunuda samimice soyleye bilirim. Sonucta arkadaslar agaclarin kuruma nedenini buldular inanki uçaktan çikan agir gazlardan kaynakli. Birde su var tabiki .Eger agaçn cevresinde birileri kimyasal madde kullanmis ise oda olabilir. Bir musterimin bahçesindeki tum agaçlar buyumuyor kiwiler kurudu bir kiraz kurudu. Yan komsu sisme havuza basiyor ilaci ve sezon sonunda bahçeye bosaltiyor suyu olay bu abi . Komsularida hiç hosnut degil bu olaydan malesef. Bolgeyi tam bilmedigim ve agaci gormedigim için kesin bilgi veremem ama bir resmini çekip koyarsan bakarim.

Comment

ben çam kozağındaki tohumları aldım plastik çay bardaklarına diktim bu tohumlar filizlendiler ot şeklinde oldular bunları kapalı ortamda tutuyordum bunların bir kısmı çürüdü bir kısmıda kurudu bu fideleri kurutmamak ve çürütmemek için ne yapmam lazım?

Comment

Selam bahçemde bulunan bu çam kozalakarından ne zaman ve nasıl tohum alabilirim.şuan şubat ayına yaklaşıyoz birtanesini aldım kırdım içinde birşey yok yardım ederseniz memnun olurum.saygılar. resim ekleyecem ama ekleyemedim.

Comment

yukarıda sorduğumuz sorulara cevap yazacak birileri yokumudur?

Comment

Herkeze merhabalar,

Yaklasik bir senedir fistik cami ve cinsini bilmedigim birkac cam turlerinin kozalaklarindan topladigim tohumlardan uretim yapmaya calsiyorum. Bir cok forumdan ve siteden de acilan konulardan bu konu hakkinda bilgi topladim. Ancak sayisiz kere yaptigim denemelere ragmen cimlenmeden 1-2 hafta sonra fidelerin boyunlari bukuluyor. Edindigim ve uyguladigim yontemleri asagida siraliycam;

* Tohumlar Eylul Ekim gibi toplanip Subat Mart gibi ekilmeli.
                            * Sulamada cok dikkat edilmeli, cimlenene kadar toprak kuru kalmamali, cimlendikten sonra asiri sulama kokleri curutuyor, ( gubreyle katilmis su verilebilir.)
                            *Gunes isigi kuvvetlenmesi icin, yagmur suyu daha iyi beslenmesi icin onemli. (Gunes isigi konusunda celiski icerisindeyim; tanidigim bir cicekci , cimlendikten sonra boya gidip zayiflamamasi icin uzerini delikler acilmis siyah poset yada benzeri bir seyle kapamami onerdi. BU YAPILMALIMI????
                            *fidenin boyu saksinin derinliginin yarisina ulasinca daha buyuk saksiya gecilmeli ( Henuz bu asmaya gecmek kismet olmadi. ) genc fidanlar kokleri cok hassas oldugundan saksi degisimi yapilirken havayla mumkun oldugunca temasin azaltilmasi icin hizli hareket edilmeli.
                            *Uretim yapilan yer ruzgar alan bir ortam olmamali.

Birde kumlu topragin kullanilmasi gerektiginden cok bahsediliyo. Kumlu toragi sordugum bir kac yerde bulamadim. Fakat bu kez gecen yaz aldigimiz 2 tane cilek fidelerinin topragini normal gubreli saksi topragiyla karistirarak kullanmayi dusunuyorum. acik kahverengi ve macun kivaminda bir toprak. izmir topragiymis sanirim. Bu topraktan sonuc alabilirmiyim?

Eksik yada yanlis uguladigim bir konu varsa lutfen bu konuda tecrubeli ve tohumdan yetiskin bir fidan elde etmeyi basabilen birileri yardimci olursa cok sevinirim.

Tesekkurler,
                            B.Bilgicatac.

Comment

Burasi dolmus yaw .Aksama elimden geldigince bilgimce cevaplamaya calisirim ama yinede sitedeki uzmanlik alanina giren arkadaslardan daha net bilgiler almak faydali olur sanirim

Comment

Simdiden tesekkürler delimisin ne işin var,

Degerli yorum ve bilgileriniz bekliyorum.

B.Bilgicatac

Comment

Working...
                                X