fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ardıç Üretim Teknikleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Ardıç Üretim Teknikleri

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak yavasca basladin kendini bulmaya eskiya.Dunya bir tiyatro sahnesidir ve birileri bizleri yonetmek ister ve rolleri verir.Iste burada rolunu almak istemeyen yani baska rolde oynamak isteyen isyanci olur.Yani uygulanan kurali tanimayan kisidir.Burada su var eskiya.Bu bana ait bir yasam biçimi ve ben oynuyorum.Demekki oyunun içerigide bana hitap etmeli baskalarinin yazdigina degil.Yani bu su demektirki eger kendini yetistirmek istiyorsan bunu basarabilirsin.Yeterki baskasinin yazdigi tiyatroyu degil .Kendi tiyatronu kurman gerekir.
    abi istesende istemesende sende sana verilen rolleri oynuyorsun bunlardan birincisi insan olma rolu sıkıysa oynama hadi bakalım bir kuş olda görelim veya başka bir hayvan veya bi ağaç mecbursun seçim hakkın yok sana bir canlı olarak insan olma rolu verilmiş ve bu rolu oynuyorsun sadece bu rolü oynarken kendinden bişiler katıyorsun oyunculuğundan kişiliğinden falan mesela insanlar hayatı boyunca kendi kişiliğinin aklının ve düşüncelerinin ya faydasını görür yada zararını mesela insanlar kimisi kumarbaz olur hayatı boyunca bu kumarbazlığının zararını görür kimisi çalışkandır o adamda hayatı boyunca çalışkanlığının faydasını görür gibi anlamışsındır aslında bu tiyatro ve rol sadece benzetme yani elimizde olan fazla bişi yok yaşayacağız ve öleceğiz hpsi bu mesela 100 sene sonra şu an hayatta olan hiç kimse hayatta olmayacak bizler unutulacağız bile bizde bir yolcuyuz gelip geçeceğiz bi ata sözü var senin için uygun babam çok söyler genelde
    hiç ölmeyecek gibi çalışacaksın yarın ölecekmiş gibi ibadet edeceksin der haklı

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      abi istesende istemesende sende sana verilen rolleri oynuyorsun bunlardan birincisi insan olma rolu sıkıysa oynama hadi bakalım bir kuş olda görelim veya başka bir hayvan veya bi ağaç mecbursun seçim hakkın yok sana bir canlı olarak insan olma rolu verilmiş ve bu rolu oynuyorsun sadece bu rolü oynarken kendinden bişiler katıyorsun oyunculuğundan kişiliğinden falan mesela insanlar hayatı boyunca kendi kişiliğinin aklının ve düşüncelerinin ya faydasını görür yada zararını mesela insanlar kimisi kumarbaz olur hayatı boyunca bu kumarbazlığının zararını görür kimisi çalışkandır o adamda hayatı boyunca çalışkanlığının faydasını görür gibi anlamışsındır aslında bu tiyatro ve rol sadece benzetme yani elimizde olan fazla bişi yok yaşayacağız ve öleceğiz hpsi bu mesela 100 sene sonra şu an hayatta olan hiç kimse hayatta olmayacak bizler unutulacağız bile bizde bir yolcuyuz gelip geçeceğiz bi ata sözü var senin için uygun babam çok söyler genelde
      hiç ölmeyecek gibi çalışacaksın yarın ölecekmiş gibi ibadet edeceksin der haklı
      Celebi kus oldu ama naber .Arslan gibide uçtu.Bizim turk milletinin yapayacagi yokta firsat verilirse.

Comment

çocuk yanlış yapmış olmalı nasıl düzelticem

Comment

Siteden şu byle olacak bu böyle olacak diye tarif etmekle olmuyor. Sitedeki çelik köklendirmeyi okuyan birisi anca söğüt dalını köklendirir. söğüdüde suya ıslasan bir haftada kökleniyor zaten. Anlatmayla olmuyor. Ben o kadar uğraştım otomatik ısı ayarı falan bir işe yaramadı. Çeliklerin hepsi çürüdü. En iyisi yapan birinin size uygulamalı olarak göstermesi yoksa çok zor. Hele ardıç gibi ibrelileri köklendirecekseniz öle tarifle falan olmuyor. tartifle anca gül ve asma köklendirirsiniz.

Ben el işçiliği çok iyi biriyim ellerim maharetlidir. ince uğraş gerektiren şeyleri çok iyi yaparım ama bir türlü aşı tutturamıyorum. Yapan birinin direk tarif etmesi lazım. kendin tecrübe etmekde çok vakit kaybı oluyor.

Comment

karaselvi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Siteden şu byle olacak bu böyle olacak diye tarif etmekle olmuyor. Sitedeki çelik köklendirmeyi okuyan birisi anca söğüt dalını köklendirir. söğüdüde suya ıslasan bir haftada kökleniyor zaten. Anlatmayla olmuyor. Ben o kadar uğraştım otomatik ısı ayarı falan bir işe yaramadı. Çeliklerin hepsi çürüdü. En iyisi yapan birinin size uygulamalı olarak göstermesi yoksa çok zor. Hele ardıç gibi ibrelileri köklendirecekseniz öle tarifle falan olmuyor. tartifle anca gül ve asma köklendirirsiniz.

Ben el işçiliği çok iyi biriyim ellerim maharetlidir. ince uğraş gerektiren şeyleri çok iyi yaparım ama bir türlü aşı tutturamıyorum. Yapan birinin direk tarif etmesi lazım. kendin tecrübe etmekde çok vakit kaybı oluyor.
            aşı çok basit bişi mademki ellerin övgüye deyer derecede marifetli aşı çocuk oyuncağı olur mesela ben burda gürdüğüm ve araştırdığım kalem aşı tekniği ile birsürü aşı yaptım ama hayatımda hiç kalem aşısı yapmamıştım yarma aşı ve ingiliz dilcikli aşısı ve çoğuda muhtemelen tuttu ama iyi gözlemlemen lazım ve tecrbe etmen lazım mesela ilk kalem aşısı yaptığım ağaçın tutma ihtimali az gibi ama sonra yaptıklarım şimdilik gözler canlı ve her gün biraz kabarıyola muhtemelen 1 haftaya kadar belli olurlar

göz aşısı yapacaksan en önemli nokt ağacın aşıya gelmesi çok önemli mesela ağaçlarda hayvanlar gibidir mesela inekler keleye gelirler muhtemelen doğum yaptıktan 34 gün sonra eyerki inek keleye gelmezse döl tutmaz ağaçlarında inekler gibi aşıya gelmesi lazım yani kabuğu gövdeden rahatlıkla ayrılıyosa ağaç aşıya gelmiştir ve aşılarsın tutar düzgün ve dengeli yaptınmı tutmaması için bir sebeb yoktur ama aşı tutma olayı ağaçtan ağaca deyişir mesela ceviz dışında dierleri kolay tutar basittir kes kopyala yapıştır gibi çok basit

Comment

Working...
            X