fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akasya Üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Akasya Üretimi

selsarac beye katılıyorum

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Değerli arkadaşlarım Sahra ve kaan, hiç kimse kendi arazisinde, kendi alanında istemediği bir ağacı veya bitkiyi kabullenmek zorunda değildir. kanunlarla da bu engellenmemiştir(bazı özel alanlar ve özel ağaçlar hariç). Peyzaj planlaması ne için yapılır? Rehabilitasyon projeleri ne içindir? Ormanlarda aralama ne demektir? silvikültür ne demektir? Lütfen kayıtsız şartsız ağaç sevgisinden vazgeçelim. Ağaç uygun yerinde güzeldir. İstanbul trafiğini rahatlatmak için 3. köprü geliyor. Burada kesilecek ağaç sayısını kim bilebilir. sizce 3. köprümü, kesilmesi gereken ağaçlar mı önemlidir? benim evimin bahçesindeki istemediğim ağaçlarmı yoksa benim bahçemdeki huzurum mu önemlidir?
      Ben kesinlikle istemediğim bir ağacı bahçemde barındırmam. Şimdi ağaç düşmanı mı ilan edileceğim? adı üstünde bahçem diyorum. Bahçede sizce ne olur ağaçtan başka? ama istediğim ağaç ve istediğim yerde olursa. Aksi takdirde bahçıvanlara, planlamacılara, mühendislere ne ihtiyaç var? bırakalım bahçeler kendi hallerin de mi kalsın?

Ağaç dikilmesini teşvik eder, ağaç kesilmesi eğer gerekiyorsa karışmayız. Şu ağacı nasıl kuruturum diyene de yardımcı olmayız çünkü ne düşünceyle sorulduğunu bilemeyiz, verdiğimiz cevap kötülüğe de vesile olabilir.
      Bu konu ancak bu kadar güzel ifade edilebilir.
      Teşekkürler sn admın...

Comment

seyyah bey bişey soracaktım ama musaıtmısınız?

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          seyyah bey bişey soracaktım ama musaıtmısınız?
          Buyurun lütfen.

Comment

tomurcuk054 Nickli Üyeden Alıntı
            altuni taflanları yer değişimi ne zaman olur köklerınden toprafı ayırsak zararı olurmu yanı hava almamalarımı lasım
            Bu sorunuzda taflanlarınızı ne zaman diktiğiniz önemli.
            Yer değiştirme mevsimi durgun mevsim olan kıştır.
            Baharda da taşıyabilirsiniz ama yaprak dökülmesi gibi olumsuz etkilerle karşılaşabilirsiniz.
            Eğer bu taşımada toprağı ayırırsanız taflan çok hassas bir tür olduğundan hemen olumsuz tepki verir.
            yani çok dikkatli olmalısınız.
            Taşıma için biraz geç kalmışsınız diyebilirim ama yine de kök topraklarını dağıtmadan taşıyabilirsiniz.

Comment

kasınlar yerlerınde kışa dogru alayım ben onları rahatlarını bozmayım

Comment

kasınlar yerlerınde kışa dogru alayım ben onları rahatlarını bozmayım
                Belki de en doğrusu bu olur.

Comment

taflanlarımın yaprakları dökülüyor.neden acaba

Comment

taflanlarımın yaprakları dökülüyor.neden acaba
                    dökülen yapraklarda deformasyon var mı?

Comment

evet var bazılarında

Comment

Taflan sıkca mantari hastalıga yakalanır nemden dolayı ve yaprak döker
                        Muhtemelen mantar arız olmuştur.
                        Yine de görmem gerek

Comment

küf gibi leke sanki

Comment

bi sorum daha olacak ama 10 seneye yakın bi kirazım var tepesınden kestım çok uzuyordu.agacın ortasına kadar kurudu ne yapayımki kuruma devam etmesin şu anda alt dallarında kıraz bile var

Comment

bi sorum daha olacak ama 10 seneye yakın bi kirazım var tepesınden kestım çok uzuyordu.agacın ortasına kadar kurudu ne yapayımki kuruma devam etmesin şu anda alt dallarında kıraz bile var
                              kurumanın bittiği yerden kesin ve oraya macun sürün.

Comment

sayın selsaraç fikrlerinize katılmakla birlikte tasarım konusunda ağaç tercihi yapan arkadaşların enpatiyle beraber yaparlarsa zaten sorun olmaz.Tasarımda amaç çevresel etkilerlebirlikte estetikte önemli.Kitaptan bakıp ağaç ve benzeri çalı gruplarını uygulama alanlarına koyarsak sayın tomurcuk054 gibi eli kolu bağlı neyapabilirim diye düşünmelerine neden olabiliriz.

Comment

Working...
                                X