bilgi paylaşım sıtesı oldugu için soruyorum el kol baglıda ne demek oluyo sahra bey elim kolum baglı deil.kitabımda yok bunuda bilin size yakıştıramadım
gayet iyi anlasilmisim cunku dogada budama yok ve agac kendisini koruyabiliyor ama nasil belkide bogum denilen yerden kaynaklidir yani bence kesim bogum yerinin hemen ust taranindan yapilmalidir eger çurume devam ediyorsa ki bogumun ustunden kestigimizde agacin icerisindeki kara lekeyi farkederiz o zaman bir alt boguma gidilmelidir yani benim dusuncem macun surduk ama curume iceriden devam ediyor macun ne ise yarayabilir macunun tek amaci su sizintisini engellemektir su sizintisi curumeyi hizlandirir
bilgi paylaşım sıtesı oldugu için soruyorum el kol baglıda ne demek oluyo sahra bey elim kolum baglı deil.kitabımda yok bunuda bilin size yakıştıramadım
sayın tomurcuk054 burada 'el kol bağlı' bir deyimdir.Yoksa size karşı söylenen bir söz değildir.Daha önce uygulaması yapılmış olan bir işlemin daha sonra düzeltilmesi ve onunla uğraştırmasını gerektirecek zorunluluktan kaynaklanması olayıdır.Elbeltte biz burada bilgileri paylaşmak için varız.Kitabınız olup olmaması hiç önemli değil her konuda takıldığınız çözemediğiniz konuları çözmek benim için zevktir.Mesleki bilgilerimi her platformda paylaşmaktan kaçınmam.
sayın tomurcuk054 kuru dal budamasını yaptıktan sonra sonbahara doğru budamayapılırsa kuruma olmaz.Aşı macunu budamadan sonra yapılacak şekilde ayarlanmalıdır.Amaç kesilen kısımda herhangibir fungusit olay olmaması.Budamadan çok sonra yani aylar sonra macun olayı bir anlam ifede etmez.Bu konularla ilgili sormak istediğiniz bir konuyu daha sonradapaylaşa biliriz.Ayrıca taflanlarınızı bu günlerde derin budama yapmanızı tekrar öneriyorum.Budamadan korkmayın
Comment