fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meyve Bahçesi Kurmak İstiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: meyve bahçesi kurmak istiyorum

Sn Avukat yerinizin,yöresi, vilayeti ve Toprak yapısı çok önemli yukarıdaki arkadaşlar bunlardan bahsetmişler.Yöreye ve iklime arazi yapısına göre hareket etmek,en iyisi bu konuda yakınınızdaki tarım il müdürlüklerinden veya sitemizdeki size yakın bu işi bilen birisine başvurmanızı öneririm.size kolay gelsin.bahstdiğiniz yer az bir yer değil, size ekmek yedirir ve işin içine girdikce büyük keyf alacaksınız.başarılar

Comment

slm avukat bey o iş telefondan doktorluk nasıl olmuyorsa bitki işide msn den olmaz çünkü klimatolajik verilere göre bitki cinsleri seçilir ve ona göre karar verilir ve bodurmu yarı bodurmu bitki cins ve miktarları belilenip dikimler düzgün bir biçimde yapılır

Comment

Avukat bey benim de size ve bu arada fidan dikmeyi düşünenlere önerim böyle bir işe başlamadan önce mutlaka ve mutlaka usulüne uygun toprak analizi yaptırmaları. Meyve dikilecek alanlar için 0-30 ve 30-60 cm derinlikten alınacak örnekler analiz edilmeli, toprak yapısı belirlenmeli, alt/üst toprak arasındaki uyuma bakılmalı, eksik besin elementleri gübreleme ile tamamlandıktan sonra iklim şartları da dikkate alınarak fidan cinsi seçimine ve dikimine geçilmelidir. aksi halde 1-2 yıl sonra görülebilecek problemlerin önüne geçmek veya çözüm bulmak çok daha zor veya imkansız olabilir. Elinizdeki toprağın özelliklerini bilerek hareket ederseniz daha iyi olur. Bu arada sulama yapacağınız suyu da kontrol ettirmeniz uygun olur. Kolay gelsin.

Comment

selam arkadaşlar bende ismail ve avukat arkadaş gibi bu konuda yeniyim 1300 m2 bahçeye çeşitli meyve ağaçları dikecem hangi ağaçları dikeceğim konusunda kararsızım ben her tür istiyorum ama sırasını dikilme yerlerini ayarlayamadım birbirlerini gölgelememeleri gerekiyormuş düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum herkese kolay gelsin

Comment

Vedat bey yeriniz neresi ve araziden bahsedebilirmisiniz

Comment

meyva bahçesi kurmak isteyen arkadaş size gelen cevapları yeniden okudum. ben senin yerinde olsam .cevapları yenidenve topluca bir daha okurum . çok faydalı olacak size. ben arı konusunda bir soru sordum arkadaşlar o kadar etraflı bilgiler gönderdilerki . allah razı olsun hepsi çok değerli bilgiler tamamını dosyaladım. ve bana gönderilen bilgilerin kaynaklarını bularak daha çok bilgiye ulaştım. ama bilgi deryasında hangi bilginin kullanılacağını bahçeseldeki uzman arkadaşlar bizim için süzüp draje haline getirerek veriyorlar çok faydalı oluyor.

Comment

sayın vedad 51 ve tüm meyva bahçesi kurmak isteyen arkadaş lar size gelen cevapları yeniden okudum. ben senin yerinde olsam .cevapları yenidenve topluca bir daha okurum . çok faydalı olacak size. ben arı konusunda bir soru sordum arkadaşlar o kadar etraflı bilgiler gönderdilerki . allah razı olsun hepsi çok değerli bilgiler tamamını dosyaladım. ve bana gönderilen bilgilerin kaynaklarını bularak daha çok bilgiye ulaştım. ama bilgi deryasında hangi bilginin kullanılacağını bahçeseldeki uzman arkadaşlar bizim için süzüp draje haline getirerek veriyorlar çok faydalı oluyor.

Comment

bir de arıcılık konusunda uzman olan arkadaşlar a sorum var.mesela tabiatçı ve selsarac bu konuda uzman galiba. ben geçen bu sene köyde bizim imamın da yardımıyla arıcılığa adım attım ve biraz arı kovanı edindim . sayısı 10 oldu . fakat bizim yeğenler bal hasat edipte kendilerine bal ikram edince çok beğendiler ve bizde kovan edinmek istiyoruz diyorlar. ve bu konuyu geliştirmek ve sayıyı artırmak istiyorlar .profesyonelce arı bakımı yaptıracağımız eleman konusunu nasıl aşabiliriz şimdilik bu konuda takıldık soru iki kafkas cinsi öneriliyor . 5 kovan 10 kovan alımlar için veya daha fazla miktarlarda olabilir.nerelerden alına bilir YER bolu mengen düzköy.

Comment

birde aynı yer yani bolu da geçen baharda meyva dikmiştim. busene aynı yerde arılarım da oldu bu sene yani önümüzdeki günlerde yonca ve korunga ekmeyi planlıyorum. arılarada faydası olur. tohum konusunda fiat ve cins önerilerinizi bekliyorum hertür bilgiye ihtiyacım var bölge deki tarım md lüklerinden yardım alacağım da sizlerdende yardım ve bilgi bekliyorum.

Comment

Sn İsmail Karagülle Kardeşim: Bal arısı almak istiyorsanız size yardımcı olabilirim.Çok şükür bizim bizim çevremiz geniştir.Yörenize en yakın yerde yani DÜZCE'de Sn Ali TÜRK var.Kendisi hem buişin uzmanı hemde sürekli, görüştüğüm dostum.Yalnız bahar ayında alınız.Şayet arı üretmek istiyorsanız.Kendisinde kem kafkas hemde Karniol ırkı mevcut. Karniol bol oğul verir çoğaltırsınız,kafkasdanda bal alırsınız.Ayrıca sırf bal olarak düşünmeyiniz.Meyve ağaçlarına ve çevreye faydalı bir hayvan,Korunga ve arı otu ekmenizi tavsiye ederim.Korunga tohumunda selektörlü tohumu tercih ediniz.Uygun görürseniz Ali TÜRK'ün ileti adresini verebilirim.kolay gelsin.Başarılar dilerim.

Comment

çok teşekkürler ali beye nasıl ulaşabilirim hem elektronik hem mektup adresi yani ziyaretine gidip yüz yüze görüşmek için detaylı bir adres verirseniz memnun olurum. size bir şey daha sorayım önerdiğiniz iki cins aynı yerde olurmu bir miktar kafkas bir miktar diğer cins ten alsak birbirine zararı olurmu. çok acemice bir soru mu oldu . ne yapayım çok acemiyim .şimdiden teşekkürler.

Comment

bal arısı satın almak isteyen beni bulabilir. düzcede 40 kovanımız mevcut. özel mesaj atabilirsiniz.

Comment

Sn İsmail Karagülle; Esteğfurullah sormak ayıp değil,öğrenmemek ayıp.Ben size bilerek iki ırk önerdim. Her ırkın kendine has özellikleri vardır.Daha önce Bazı bal arısı ırkları adlı yazımı okursanız daha iyi bilgi edinirsiniz.Karniol ırkı arı'nın petek örme özelliği çok mükemmel, çok çabuk çoğalır,ama kafkas gibi bal toplama ve sırlama özelliği yoktur.Kafkasda petek örmeyi sevmez ama, oda örülmüş peteği çok çabuk balla doldurur.Birbirinin yavrusunu trampğa ederseniz mükemmel sonuç alırsınız.İkisi bi arada olur ancak; kafkas çabuk melezleşir.Bununda sebebi ana arı havada çiftleşdiğinden,kafkas'ın erkek arısı hantaldır, böylelikle diğer erkeklerle çiftleşme olacağından,çıkan işciler melez yada, melezin melezi olur ve ileride yöresel arıya dönüşür.Ama bu işinde kolayı var.İleride kavrayacaksınız Şu an ülkemiz arıcılıkda epey yol aldı.Ticari Ana arı üreten kuruluşlarımız mevcut.Onlardan Hazır çiftleşmiş ana arı alarak değiştirebilir ve dahada profosyonelcede yapabilirsiniz.Ali TÜRK Bey Kardeşim'in İnternet adresi:[email protected] Bilgisayarı genellikle akşam açık olur.Ayrıca ileti gönderirseniz size cevap verecektir.Yukarıda Kenan bey'in mesajınıda dikkate alınız.Tabi takdir sizin.Benim önerim fazlaca arı almayınız.5- yada 6 kovan arı sizin işinizi görür,hem onlardan çoğaltırsınız hemde tecrübe sahibi olursunuz

Comment

sağ ol sayın tabiatcı daha önceki yazılarınızı bir daha gözden geçireceğim . samimi tavsiyeleriniz için gerçekten teşekkür ediyorum konuya yaklaşımınız bu zaqmanda az bulunur dürüstlükte idi . okurken bunu hissettim . şu an 10 tane zaten var yeğenler heves etti onlarıda bu işe ısındırmak için kendilerine ait kovanları olsun diye yoksa sizin , önce az bir kovan ve bir bilen vasıtasıyla başlama önerinizi unutmuş değilim.ve onu uyguluyorum. tekrar çok teşekkürler. ne muradınız varsa . onlara erersiniz inşallah.

Comment

özür dilerim niğdede yaşadığımı belirtmedim kusura bakmayın lütfen

Comment

Working...
                                X