fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meyve Bahçesi Kurmak İstiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Meyve Bahçesi Kurmak İstiyorum

selam saygı değer avukat bey ve ismail bey sizlere biraz yardımcı olmak isterim olursam ne mutlu dikimden başlayam güz dikimi bahar dikimi arasında fidanda bir yaş fark atar 11ci 12 ci aylarda dikimi yapmak en uygunudur tabiki toprak yapınız ve meyili çok önemli bunun yanında fidan aralığı her fidanın kendine göre bir mesafesi vardır ... ve fidan çok iyi seçilmelidir oyuna gelmeyin kolaylıkla olmuyor bu iş çoçuk büyütmek gibi bir şey ...saygılar ve başarılar dilerim ... kadir kul ... msn.... [email protected] ..... 05462800577.....

Comment

teşekkürler

Comment

Saygıdeğer arkadaşlar,

bu işin acemisiyim, 2.5 dönüm yerimi meyve bahçesi yapmak istiyorum, ancak toprak 5 senedir işlem görmedi. Baharda meyva fidanı dikmem için toprağı sürdürüp çukur açmam ve gübreli toprak karıştırmam bu zaman da olurmu. vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim..

Comment

cesurtürk , bu forumda bu konuya cevap verecek çok değerli uzmanlarımız var. Mutlaka onların bilgisine ihtiyacımız var . Ben bildiğim kadar cevap vereyim . Ama siz yinede forumda ki saygı değer hocalarımızın bilgilerinden istifade etmeye çalış derim.

Ben fidan ları dikeceğim zaman , önce tarlayı güzelce sürdüm . Ahır gübresi atıp . Çukurları kazıp bekledim çukurlara da birer kürek ahır gübresi attım. ve bahardan önce , subat sonunda fidanları dikip can suyunu da verdim .

Comment

Sayın İsmail Bey,
            cevabınız için teşekkür ederim,
            benim aydınlatıcı olmuştur saygılar
            iyi akşamlar.

Comment

yardımım dokundu ise , ne güzel . Bu işlemleri yapmadan evvel toprak tahlili yaptırırsan , meyva ağacının ne istediğine göre gübreleme ve ağaç cinsi seçimine çok yardımı dokunur.

Comment

ismail karagülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                yardımım dokundu ise , ne güzel . Bu işlemleri yapmadan evvel toprak tahlili yaptırırsan , meyva ağacının ne istediğine göre gübreleme ve ağaç cinsi seçimine çok yardımı dokunur.

Sayın İsmail Bey,

elbetteki bilgileriniz benim önümdeki engellerin kalkmasına yardımcı olmuştur.

ben toprak analizi yaptırmak istiyorum, ancak istanbul'a yakın nerde yapılır onu bilmiyorum.
                İBB Park ve bahçeler müdürlüğün de yapılıyor diye duydum ancak dışardan gelen toprakların analizini yapacaklarını sanmıyorum.

sizin bildiğiniz bir yer varsa adres ve telefonunu sizden rica edecem.
                saygılar iyi günler..

Comment

Bu tür konular için her ilçede hemen hemen kaymakamlık alt birimi olarak çalışan ilçe tarım müdürlükleri var . Toprak tahlili yaptırmak istiyorum diye müracaat ederseniz sizi yönlendirirler. en doğrusu bu metod .

Dünkü bilgilere ilaveten , Ağabeyim dr sabri nin , benim verdiğim bilgilere ilaveten verilmesi gerektiğini söylediği şeyleri de aşağıya yazıyorum faydası dokunur ümid ediyorum .

şimdi toprağı sürdürecekçukur açacak, gübreli toprak verecek bahardada fidanları dikecek baharı beklemesin şubatta diksin diyosun.....
                  yani hemşerim memleket nire diye sormak lazım,( iklimsel olarak bu ekim dikim işleri fark gösterebilir bu işlerin takvimini her ilçedeki tarım ilçe md lüklerinden bilgilenmek en doğrusu ) toprağı incelettin mi ne fidesi ekecen, topragı sürdüğüne göre, ara ekimi yapacakmısın, kaç metre aralıklarla ekeceksin,( bezı ağaçlara göre bu fidan aralıkları değişir.) fideleri nerden alacaksın sertifikalımı,( mutlaka sertifikalı olmasına dikkat etmek gerekir) tozlaşma fidesini ihmal etmemek lazım ( tozlaşma fidesi gerekmeyen cins varmıdır bilmiyorum bazı bitkiler de hem erkek hem dişi çiçekler olduğunu da duymuştum ama bu bilgi üstatların yorumuna muhtaçtır.)fideleri ekecegin zaman 50 cm de kireç leme yi unutmamak lazım..( bu toprak tahliline göre ve fide çeşidine göre verilecek bir karar .)

Comment

Sevgili bahçesel dostları

Trakya bölgesinde meyve bahçesi kurmak isteyenlere hem fidan olarak hem teknik destek olarak hem de bahçe kurarak yardımcı olabilirim.

WEB: selindanismanlik.sitemynet.com
                    E-mail: [email protected]
                    TEL: 0 532 331 49 69

Comment

ismail karagülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Bu tür konular için her ilçede hemen hemen kaymakamlık alt birimi olarak çalışan ilçe tarım müdürlükleri var . Toprak tahlili yaptırmak istiyorum diye müracaat ederseniz sizi yönlendirirler. en doğrusu bu metod .

Dünkü bilgilere ilaveten , Ağabeyim dr sabri nin , benim verdiğim bilgilere ilaveten verilmesi gerektiğini söylediği şeyleri de aşağıya yazıyorum faydası dokunur ümid ediyorum .

şimdi toprağı sürdürecekçukur açacak, gübreli toprak verecek bahardada fidanları dikecek baharı beklemesin şubatta diksin diyosun.....
                      yani hemşerim memleket nire diye sormak lazım,( iklimsel olarak bu ekim dikim işleri fark gösterebilir bu işlerin takvimini her ilçedeki tarım ilçe md lüklerinden bilgilenmek en doğrusu ) toprağı incelettin mi ne fidesi ekecen, topragı sürdüğüne göre, ara ekimi yapacakmısın, kaç metre aralıklarla ekeceksin,( bezı ağaçlara göre bu fidan aralıkları değişir.) fideleri nerden alacaksın sertifikalımı,( mutlaka sertifikalı olmasına dikkat etmek gerekir) tozlaşma fidesini ihmal etmemek lazım ( tozlaşma fidesi gerekmeyen cins varmıdır bilmiyorum bazı bitkiler de hem erkek hem dişi çiçekler olduğunu da duymuştum ama bu bilgi üstatların yorumuna muhtaçtır.)fideleri ekecegin zaman 50 cm de kireç leme yi unutmamak lazım..( bu toprak tahliline göre ve fide çeşidine göre verilecek bir karar .)
                      İsmail bey size ve abinize çok teşekkür ediyorum,
                      gerçekten öğrenmek açısından bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürler.

bahçe kurmadan önce toprak hazırlığı ilk yapılması gereken iş,
                      ilçe tarımın kaymakamlığa bağlı olduğunu bilmiyordum, ilk işim ilçe tarıma danışmak,
                      ondan sonra bahçemi kurmak.
                      saygılar iyi günler.

Comment

meyve bahcesi kurmak için teknik destek alınız....bulunduğunuz bölgeyi ve arazi büyüklügünü yazın cevaplıyayım

Comment

meyve bahçesi kurmak istediğiniz bölgeyi ,arazi miktarını yazın..neler yapmanız gerektiğini ...yazayım...mesajın yayınlanma tarihi ne bakmayın...her zaman sorabilirsiniz

Comment

meyve bahcesi kurnak istiyorum 4 dönüm kiraz.benim soracagım olay hayvan gübresi yerine sıvı gübreler vesayire bunun gibi gübre ceşitleri var.bunların aslı nedir tavsiyeler nedir

Comment

birde dip kazanla patlattım 2 ayrı 4 dönm birini sadece patlattım birini hem sürdürdüm hemde patlattım.fidanlar ilce tarımdan cıkarsa dikecegiz fakat cukurlar acılmadı tokat erbaa rakım 870 cukurları acmadık cünkü fidanlar ziraattan cıkarmı bilmem fidanlar cıkarsa cukuru acmak peşinden fidanları dikmek uygun olacakmı veyaa öneriniz saygılar

Comment

toprağı analiz ettirin. ve ona göre gübre kullanın derim . İlçe ziraat bu konuda yardımcı olur .

Comment

Working...
                                X