fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meyve Bahçesi Kurmak İstiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Meyve Bahçesi Kurmak İstiyorum

selamlar kolay gelsin arif arkadas

kiraz bahcesi için yer ve rakımın doğru kiraz kış soğuklanmasına çok ihtiyacı olan bir bitki... toprak tahliline göre önce anaç sececeksin sertifikalı fidan alacaksan genelde üç anaç ta üretim yapılıyor
    SL 64......GISEL A....MAX MA 14....

SL 64.....bu anaç zor şartlara uyum saglayan bir anaçtır..toprakta kireç sorunu varsa bunu tavsiye ederim..susuzluga da dayanıklı dır....

GISEL A ..bu anaç besin değeri yüksek gevsek ve sulama sorunu olmayan topraklara uygun bol verimli bir anaçtır.ama toprak besin degeri düsükse tane tutumu fazla oldugundan taneler küçük kalabilir

MAX MA 14.. Kök yapısı yüzlek tir sık sulamayı sever..verimlidir rüzgarı sevmez ..

çeşit olarak NOBLE yi öneririm çünki en geç çiçek açan çeşittir...dona zor yakalanır..3,5...a...4,5.....arayla dikilir yatay gelişme eğiliminde oldu gundan 3. yıl meyveye yatar....tepe kesimi ve budamayı ilk iki yıl işi anlayan bu türü tanıyan biri yaparsa çok para kazandırır komşular bahçeden eksik olmaz....z 900 ve recınayıda öneririm ama don riski olabilir tozlayıcı sarı kiraz olur 9....10.. agaca 1 tane ...

Kiraz işi ihtisas işidir ziraat getirdi biz diktik dersen iyide çıkabilir kötüde 8..10...sene yaprak seyredersin sonra...fidan aldığın bahçeye gitçen bi zahmet..yerinde görcen nematot varmı ...fidanlar tay gibi olacak kök sacaklı olacak tek kazık değil...

fıdancıdan resmi belge isme doğru sertifika istiyecen bi çayını içip onunda görüşlerinden faydalacaksın...

sizin oralarda fidanı nisan ayında mayıs ilk haftasına kadar dik daha erken daha geç dikme çünki fidanın aşı noktası topragın 10 cm üstünde kalmalı böyle olunca kök topragın yüzünde kalıyor..hemen 15 cm ye fidanı dikmiş oluyoruz..fidan kökü don almasın...derin dikersek anaç toprak altında kalır..çeşit toprağa deger değdiği yerden kök atar anaç iptal edilmiş olur ömür boyu kiraz göremezsin...dip sürgünü olur oda basa bela fazladan iştir...

şu anda toprağa her hangi bir gübre vermene gerek yok ilk yıl kök gelişimi olacağı için masraf etme dikimden sonra toprak sıcaklığı tav durumuna gelince humik fulvik asit verirsin dibine , ondada sahte çok var piyasada melas serbeti ve tavuk gübresi suyunu bidona doldurup 35 liraya satan var ..az ver suyla karıştır ama iyi bir marka seç veya güvendiğin bilinen bi şey olsun ...yada bitki besleme uzm. varsa tarımda bilgi al..

dikimden önce kök terbiyesi yap kökü dezenfektana batır...sonra kök mikro organizmaları var hazır bir paket al ona batır....ben burdan sana marka
    veya fidanlık ismi veremem doğru olmaz arkadaşlarımızın emeğine saygısızlık olur...herkez en iyisini yapmaya çalışıyor zaten....

benim...... kirazlarda budama.......ve.......kirazlarım ağaçlarım kuruyor.... adlı yazılarımı internetten ara oku çok şey öğrene bilirsin ....sıkışırsan mail at...

basarılar dilerim ....zir.müh. yüksel erdogan...

Comment

iyi akşamlar arif bey gerekenleri size sayın yerdoğan bey izah etmiş benim eklemek istediğim fidan alırken doğru seçim yapın ve ... fidanı doğru kişiden alın derim ..... zira herkez fidanını satıp paraya çevirmek ister bazı zihniyeti bozuk fidancılar varki sizi hiç düşünmeden yakar tanıdığınız yerden alın veya tanıyan bir yakınınız vastasıylan alın derim işlerinizde başarılar diler bereketli olsun ... bende fidancıyım ama malesef durum böyle sevgi ve saygılar ..... kadir kul .. ısparta

Comment

cok teşekkür ederim beni güzel aydınlattınız

Comment

birde toprak tahlili bu mevsimde yaptırsak toprak yaşken sonuc farkedermi kuru yaş..birde toprak tahlili degişirmi yapan kuruluşa göre şimdiden tşk

Comment

toprak tahlili için sadace düzgün numune almanız zorlasır...tahlil için zaten numune kurutulur..ama toprakta drenaj sorunu varsa bu mevsimde tuz ve kireç oranı gerceğinden düşük çıkar....baharda yüzey buharlaşması nedeniyle tuz yukarılara tasınmaya başlar....

Comment

Likapa[ Yaban mersini] fidanı almak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Comment

tabiki beni 05306689647 nolu telefondan ararsanız yardımcı olurum.

Comment

slm ben kayısı üretimi yapmak istiyorum ama nerelerden belge almam lazım bilmiyorum cevap yazarsanız sevinirim

Comment

dera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    slm ben kayısı üretimi yapmak istiyorum ama nerelerden belge almam lazım bilmiyorum cevap yazarsanız sevinirim
                    Hangi ildesiniz? üretim için ilçe tarım müdürlüğüne başvurun.

Comment

edirne'de 1040 m2 bir tarlam var. sağı solu arkasına çeltik ekiliyor. önündende sulama kanalı geçiyor. tarlanın içi çok sulu olduğu için 50 60 kamyon kadar toprak getirtip tarlayı 40 50 cm kadar yükselttim. buraya ticari amacı olmayan, zevkine karışık meyve bahçesi kurmak istiyorum. neler yapmalıyım? hangi meyveler gider. kanala yakın oln kısmında taban suyu daha yüksek sanırım Taban suyu için suyu seven hangi ağaçlar dikilebilir? yada taban suyunu kafama takmamalımıyım.

Comment

Working...
                      X