Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Keçi boynuzu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Keçi boynuzu

Tohumdan alýp keçi boynuzu üretebilirmiyim
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Keçi boynuzu

Sn.Recep kardeþim.Meraba.Seni burda unutmuþlarmý ne? Bende yeni üyeyim.Ama gördüðüm kadarýyla herkes cok yoðun.Eðer hala ordaysan.Bir teçrübemi seninle paylaþýrým.Büyük bir tenekeye kum,bahçe topraðý,yarýya yakýn yanmýþ hayvan gübresi karýþtýrdým ve bikaç keçi boynuzu tohumu attým.(þimdi tam zamanýdýr) Bir tanesini býraktým.Ýkinci yýlýnda tenekesiyle birlikte diktim.Ama gömmeden önce tenekenin altýný çýkardým yanlarýnda geniþ derin delikler açtým.Bunu babamdan öðrenmiþtim.Çok hýzlý ve saðlýklý büyüyor.

Comment

komþumuz Kýrýkkale'den gelirken Keçiboynuzu getirmiþ.Bir tanesinden dört adet dane'yi plastik kovaya gömdüm.Ýki senede 30 cm kadar oldu.Biraz yavaþ yol alýyor gibi.yetiþince evin bahçesine dikmeyi düþünmüyorum çünkü çok büyük oluyor.diðer aðaçlarý engeller diye düþünüyorum.

Comment

Sn. zaferbelen,

ben teneke ile beraber gömmüþtüm. Zamanla çürüyen teneke fidanýný iþine yarýyor.

Dilerim siz plastik kap ile gömmez siniz. Yoksa çürümesi için 3_5 yüz yýl beklersiniz.

Biliyorum öyle yapmýyaçaksýz. Ben biraz takýlayým dedim.

sevgiler

Comment

Keçi boynuzu, doðal aðýrlýðý deðiþmeyen tek bitki tohumudur.

Bütün tohumlu bitkilerden yanlýz keçi boynuzu uzun süre suda bekletildikten sonra filiz verir.
          Bu meyvenin çok kuruduðu, içine su almasýnýn çok az olduðu ve uzun zaman aldýðý anlamýna gelir.

Keçi boynuzu tohumu yüz yýllar boyunca elmas ölçmek için kullanýlmýþ.
          Elmaslar keçi boynuzu tohumu ile tartýlarak satýlýrmýþ.
          Bu yüzden keçi boynuzu, kýrat denilen ölçüye adýný vermiþtir.

Yunanca keration, ingilizce carob, arapca kýrrat diye bilinir.

Keçi boynuzu tohumu, araplar, Selçuklular ve Osmanlýlar zamanýnda aðýrlýk ölçüsü olarak kullanýlmýþtýr.
          Dört tanesi bir dirhem eder. Bir dirhem 3 gr. dýr.
          8 tanesi 2 dirhem eder.
          Satýcý 8 çekirdeklik bir þey satarken, (2 dirhem) 1 çekirdek fazla tartarsa, bu malý alan için itibarlý bir kiþi olduðunu gösterir.
          Olaðandan fazla giyinen, süslenen kiþilere de 'iki dirhem bir çekirdek' denmesi bundandýr.

Comment

halil önen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sn.Recep kardeþim.Meraba.Seni burda unutmuþlarmý ne? Bende yeni üyeyim.Ama gördüðüm kadarýyla herkes cok yoðun.Eðer hala ordaysan.Bir teçrübemi seninle paylaþýrým.Büyük bir tenekeye kum,bahçe topraðý,yarýya yakýn yanmýþ hayvan gübresi karýþtýrdým ve bikaç keçi boynuzu tohumu attým.(þimdi tam zamanýdýr) Bir tanesini býraktým.Ýkinci yýlýnda tenekesiyle birlikte diktim.Ama gömmeden önce tenekenin altýný çýkardým yanlarýnda geniþ derin delikler açtým.Bunu babamdan öðrenmiþtim.Çok hýzlý ve saðlýklý büyüyor.

Sayýn Halil Bey,
            birkaç tane keçi boynuzu tohumunu bir plastik yoðurt kovasýnda çimlendirebilirmiyiz?
            tohumu çýtlatmamýz gereklimi? suda beklerse ne kadar bir zaman durmasý gerekir? kasým ayýnda bu iþlem olabilir mi?
            bu konuda beni aydýnlatýrsanýz çok sevinirim saygýlar

Comment

tohumu çýtlatýrsanýz tohum ölür. Ama kenarýndan biraz kazýr yada keserseniz daha çabuk su alýp daha çabuk çimlenecektir.

Comment

Working...
              X