fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Keçi boynuzu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Keçi boynuzu

Tohumdan alıp keçi boynuzu üretebilirmiyim

Cevap: Keçi boynuzu

Sn.Recep kardeşim.Meraba.Seni burda unutmuşlarmı ne? Bende yeni üyeyim.Ama gördüğüm kadarıyla herkes cok yoğun.Eğer hala ordaysan.Bir teçrübemi seninle paylaşırım.Büyük bir tenekeye kum,bahçe toprağı,yarıya yakın yanmış hayvan gübresi karıştırdım ve bikaç keçi boynuzu tohumu attım.(şimdi tam zamanıdır) Bir tanesini bıraktım.İkinci yılında tenekesiyle birlikte diktim.Ama gömmeden önce tenekenin altını çıkardım yanlarında geniş derin delikler açtım.Bunu babamdan öğrenmiştim.Çok hızlı ve sağlıklı büyüyor.

Comment

komşumuz Kırıkkale'den gelirken Keçiboynuzu getirmiş.Bir tanesinden dört adet dane'yi plastik kovaya gömdüm.İki senede 30 cm kadar oldu.Biraz yavaş yol alıyor gibi.yetişince evin bahçesine dikmeyi düşünmüyorum çünkü çok büyük oluyor.diğer ağaçları engeller diye düşünüyorum.

Comment

Sn. zaferbelen,

ben teneke ile beraber gömmüştüm. Zamanla çürüyen teneke fidanını işine yarıyor.

Dilerim siz plastik kap ile gömmez siniz. Yoksa çürümesi için 3_5 yüz yıl beklersiniz.

Biliyorum öyle yapmıyaçaksız. Ben biraz takılayım dedim.

sevgiler

Comment

Keçi boynuzu, doğal ağırlığı değişmeyen tek bitki tohumudur.

Bütün tohumlu bitkilerden yanlız keçi boynuzu uzun süre suda bekletildikten sonra filiz verir.
          Bu meyvenin çok kuruduğu, içine su almasının çok az olduğu ve uzun zaman aldığı anlamına gelir.

Keçi boynuzu tohumu yüz yıllar boyunca elmas ölçmek için kullanılmış.
          Elmaslar keçi boynuzu tohumu ile tartılarak satılırmış.
          Bu yüzden keçi boynuzu, kırat denilen ölçüye adını vermiştir.

Yunanca keration, ingilizce carob, arapca kırrat diye bilinir.

Keçi boynuzu tohumu, araplar, Selçuklular ve Osmanlılar zamanında ağırlık ölçüsü olarak kullanılmıştır.
          Dört tanesi bir dirhem eder. Bir dirhem 3 gr. dır.
          8 tanesi 2 dirhem eder.
          Satıcı 8 çekirdeklik bir şey satarken, (2 dirhem) 1 çekirdek fazla tartarsa, bu malı alan için itibarlı bir kişi olduğunu gösterir.
          Olağandan fazla giyinen, süslenen kişilere de 'iki dirhem bir çekirdek' denmesi bundandır.

Comment

halil önen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sn.Recep kardeşim.Meraba.Seni burda unutmuşlarmı ne? Bende yeni üyeyim.Ama gördüğüm kadarıyla herkes cok yoğun.Eğer hala ordaysan.Bir teçrübemi seninle paylaşırım.Büyük bir tenekeye kum,bahçe toprağı,yarıya yakın yanmış hayvan gübresi karıştırdım ve bikaç keçi boynuzu tohumu attım.(şimdi tam zamanıdır) Bir tanesini bıraktım.İkinci yılında tenekesiyle birlikte diktim.Ama gömmeden önce tenekenin altını çıkardım yanlarında geniş derin delikler açtım.Bunu babamdan öğrenmiştim.Çok hızlı ve sağlıklı büyüyor.

Sayın Halil Bey,
            birkaç tane keçi boynuzu tohumunu bir plastik yoğurt kovasında çimlendirebilirmiyiz?
            tohumu çıtlatmamız gereklimi? suda beklerse ne kadar bir zaman durması gerekir? kasım ayında bu işlem olabilir mi?
            bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar

Comment

tohumu çıtlatırsanız tohum ölür. Ama kenarından biraz kazır yada keserseniz daha çabuk su alıp daha çabuk çimlenecektir.

Comment

Working...
              X