Ben çayını arasıra içiyorum. 15 yıldır bahçede şimdiye kadar lavanta zannediyordum. Çeliğini aldığım bahçenin Ziraat Müh lavanta olduğunu söylemişti. üveyik kuşun'dan biberiye olduğunu öğrendim.
Geçen arefe günü Karanfillere dolgu olarak ısladığım biberiye dallrı çok az güneş gören soğuk bir bir çamkenarında bile şu an 3 santim kökler vermiş bulunmakta.
Acaba biberiyeleri köklü fidan olarak satmak mümkünmü bilen varmı?
Evet satabilirsin ben 3 sene önce çiçek satan seradan tüplü olarak aldım ektim vişne agacının dibine şimdi kocaman bir calı oldu çok güzel.
Ben bir arkadaşım biberiyelerini budarken aldım ve bahçeme direk toprağa sokmak suretiyle diktim. Şu an 20 den fazla biberiye bitkim var.İsteyene adresinizi yazarsanız yollayabilirim.Bence ilkbahar aylarunda dikmek iyi sonuç verir. Her gün çayını içiyorum....Çok faydalı olduğu söyleniyor...
Çay olarak içebilirsiniz. Mideniz ağrıdığı zaman bir iki yaprak çiğnerseniz ağrınız geçer. Başınız ağrıdığı zaman avucunuzun içinde üfeleyip koklarsanız baş ağrınız geçer.Et ve Balık yemeklerinde lezzet arttırır. Et ve balık yemeklerine sos yaprken kullanabilirsiniz.Bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır. Ben gut hastasıyım ve çok iyi geliyor.
Comment