fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

sayın saraç bey sizden de özür diliyorum kızdırmışımdır sizi muhtemelen aslında huyumdur insanları kışkırtmayı sewerim kızdırmayı laf dokandırmayı neyse aslında sen büyük adamsın insanlara yardım ediyosun

Comment

Fidan Üreticileri Kayıt Sistemi - Kayıt Listeleme

Yukarıdaki linkte sertifikalı fidan üreticisi yüzlerce firma var.

Sertifikalı fidan demek ; ismine doğru, hastalıktan ari, iyi verim veren, adının meyvesini veren, anacı tüm detaylarıyla belli olan demek.

Onlarca anaç neden var ? Yalnız meyve boyu veya verimi içinmi ? Yoksa toprak yapısına uyğunluk nedeniylemi ? Kaç yıldır bu işi yapıyorlar, sordum, eski müşterileriyle görüştüm.

Tüketici olarak elma fidanı aldım.

Araştırdım, sertifikalarına baktım, anaç özelliklerini istedim.

Referanslarını istedim. Verdikleri referanslarla görüştüm.

Piyasada 2 TL yede fidan varken, daha yüksek fiyatla fidan aldım. Onlarca personel, mühendis çalıştıran firmayı seçtim.

Tüketici artık bilinçli, amiyane deyimle artık kolay kolay kazıklanmıyoruz

Pazarlama kolay değil, ileride dahada zor, çook zor olacak.

Fidan üreten birinin kök kanseri gibi hayati bir hususu sanal ortamda sorarak öğrenen bir üreticiden asla fidan almam, kimsede almamalı.

Comment

Şimdi yukarda yazılanların hepsini okudum.Ben kimseye taraf değilim;Ammaa;aldığım eğitim gereği doğruları söylemek boynumun borcu.Sorduğunuz sorular ve istediklerinizi gözden geçirince bu işlere az-çok aşina biri olarak keşke bana yakın bir yerde ikamet etsenizde size tecrübelerimi aktarsam.Öncelikle suyu içmenin bile bir kuralı ve zamanı var.Yahuu;her şey hemen olmazki!!!Şimdi ben 50 yaşındayım ve yaklaşık 7 yaşından beri ağaç aşılarım,budarım.Rahmetli amcalarımdan çok tokat yedim vede azar işitdim ki bunun ikisinin okuma yazması yoktu.Dağda aluç aşılayan çobandan değnek yedim.Bu işin püf noktaları varrr!!!.Şimdi adam lar internete resim çekmiş,altına beş-on yazı eklemiş al sana aşı öğretisi,öyle yağma varmııı???Bu iş ler belli başlı SANAT,SANAT Öncelikle Halk eğitim merkezleri ve tarım İl Müdürlüklerine gidecek gerekirse valiliklere şikayet edip,işin uzmanlarınca kurslar düzenleteceksiniz.Hemde uzman denetiminde,elinize testere,makas alıp size uygulatacak.Ben ceviz aşısını bildiğim halde, yevmiyeci tutup 10 tane parasıyla cevizi aşılatdım.Maksat acaba eksiğim varmı acep diye.Şimdi Arkadaşlar halisane düşünce ile site kurmuş vede sorulan soruları ben dahil elimizden geldiğince cevaplıyoruz. Kardaşım bir ALLAH'ın kulu çıksın söylesin kimin kaç kuruşunu almışız!!!Bizim ki İlmin zekatını vermek.Bir ALLAH razı olsun sözü yeter.Bulunduğum yörede tanımadığım,merhabamın olmadığı insanların ağaçlarını aşıladım.Yaptığım aşının hesabını unutdum.her yıl tahmini 2 yada 3 Bin aşı yaparım.Avuçlarım yara,parmaklarım patlar.Ancak;Benim bile bir sürü eksiğim var yahuuu...İlmin sınırı yokkk.Bu iştede iddialı değilim zira 2 yıl önce biladerimin 18 yaşında oğlunu baharın bahçede yakaladım."Ulaa buraya gel,sana harçlık verecem,şu işi öğren "dedim.Zerdaliye kayısı aşılarken gösterdim.Ben 10 aşı yaptım 5'i tutdu.Kerata acemi;10 aşı yaptı 10 tanesi de tutdu.Birazda özünüz doğru olacak.Araştıracak,okuyacak görecek öğreneceksiniz vede kırıcı olunmayacak.İnternet bence güzel bir olgu.Ahhh!! Keşke bizim gençliğimizde olsaydıda..Bizler yeterince faydalanamadık amma,yeni nesil inşallah faydalanır.Neyse işi fazla uzatmayalım sağlıcakla kalınız.

Comment

Sevgili arkadaşlar tüm yazıları okudum benim bir huyum vardır mesleğime saygı göstermeyene bende saygı göstermem. Bu arkadaş kendini çok biliyor zannediyor ama hiç bir şey bilmiyor. Şu iki konuyu öncelikle söyliyeyim aşı yapmak bir sanattır ve öle her aşı takanda bu işin ustası değildir. Eğer öle ise bu işin eğitimini gören bizler salağız hiç bir şey bilmiyoruzda kendini bir ... biliyorum zannedenlermi biliyor.

Türkiyede 3 konu çok iyi bilinir zaten 1- Tıp 2- Tarım 3- Din ama bu konuda kimse ben çok iyiyim diyemez çünkü bunların önü açık din hiç olmazsa daha net Kur'an ve Hadis var Allaha şükür. Ancak tıpta ve Tarımda ben herşeyi biliyorum diyen hiçbir halt bilmiyordur çünkü her zaman gelişen bir konudur.

Aşı ve budama bir sanattır ve ancak şarap gibi yıllandıkça güzelleşir yoksa 2 aşı takan kendini aşıcı zannetmesin.
          Ayrıca Sayın soru sahibi 360 Sayfalık meyvecilik kitabını benden yazmamı istemiş sağol ama yazamam. İlave olarak 4 ciltlik ansiklopedi kalitesindeki Toprak ve bitki besleme kitabınıda istemiş. Yetmemiş birde ilave 600 sayfalık dış mekan süs bitkileri kitabınıda ilave et demiş. Hemde forumselde kusura bakmada seninki deve hamut olayınıda geçmiş.

HA sen sorunu adam gibi tek tek ve öğrenmek istediğin kadar sor bak insanlar cevaplamıyorlarmı? olduki onlar cevaplamadı ben cevaplarım biz bahceselde birimiz hepimiz hepimiz birimiz için politikası güderiz atıp tutmayız.
          Bu arada para demişsinde be saygıdeğer arkadaşım bu iftira ile sağol bizi hafiflettin sayende günahlarımız azaldı. Bu siteden parayla yazan insan yok hepimiz gönüllüyüz. Mesnetsiz gazeteciler gibi atacağına sana zahmet bize sorsan biz sana doğruyu söylerdik bizde yalan yoktur biz neysek oyuz gardaş. Kusura bakma herşeyine tamamda lütfen bu iftirayı bize atma.

Biz tarlasını kurtardığımız bir çok insandanda para almadık saygılar sunarım namı değer KArdelen

Comment

delinin biri kuyuya bir taş atar kırk akıllı çıkaramaz Sn.sabesteli biliyorum niyetiniz kötü degil ama ne yapmak istediğinizi tam anlatamadınız herhalde sitedeki tüm arkadaşlar seferber oldu sizin sorununuzu çözemedi. size daha önceki yazımda yazdığım gibi siz önce Tarım müdürlüğü bitki koruma şübe müdürlüğüne başvurun üretimle ilgili gerekli izin ve bilgileri alın daha sonra ekim safhasından başlayarak takıldığınız yerde ben ve diğer arkadaşlar size yardımcı olur.ben eminimki sitedeki arkadaşlar sorunu olar bir arkadaşın sorununu çözebilecek bir bilgi verdiklerinde insanlara yardımcı olmanın cevinci gururu onlar için en büyük ödül.
            Sn. Tabiatçı, sn. Kardelen sizlere katılmamak hak vermemek mümkün değil ama yinede hoşgörülü olmak en güzeli.
            herkese selamlar saygılar.

Comment

cevap şimdi biz anlaşamıyoruz orda sorun var ben zaten bu işi yapacağım istedimki iyi yapayım hem kendim bilgisizliğimden dolayı zarar görmeyim hemde bu ağaçları alacak insanlar zarar görmesin biz burda anlaşamıyoruz ha ben çok uzun sormuşsam siz bana en başını ananlatın toprak hazırlamayı anlatın önce bunu yap sonra gel deyin bi bunu yapamadınız neyse hepiniz üzerime çullanmışınız utanmasanız küfür edeceksiniz belkide bigi sayar başında ediyonuzdur yazıları okuyunca ama ben kendimi yazdığım hiçbir yazımda haksız görmüyorum para kazanma işine gelince ben birtek tabiatcı amcanın bu işten para kazanmadını sandım onun dışında sitede bir sürü reklam var onlardan para kazanılıyor sanıyordum neyse orası beni ilgilendirmez o kadar yazı yazdınız bana zaman ayırdınız hala ben bu işi nasıl yapacağımı öğrenemedim sorun burda aslında o kadar önemli deyil çünkü ben bu işi zaten yapacağım bahçesel olsada olmasada şimdi ben 2000 bin kadar asma çeliği ve binlercede gül gömdüm güller neysede keşke asma aşısını bilsem uygulaya bilsem imkanlar buna el versede o asmaları aşılı satsam memlekete daha faydalı olur ha o asmaları ben yine starım 3 lira olacakmış 2lira olur 1 lira olur zaten hiçbir masrafıyok sudan başka suda bol neyse asıl meseleye gelelim diyelimki ben araba kullanmayı öğreneceğim sizden sizin bana ilk göstereceğiniz direksiyon firen fites debriyaj birde kaz pedalı olur bu konuyuda böyle ele alın genel olarak bana radyatörü motorun iç kısmını bütün mekanızmayı anlatmayın onlar sonra kendiliğinden olacak iş anlata biliyosam tamam sizden bir bilgi beklemem artık aslında bu soruyu sormamın sebebi ilk sorularıma tabiatcı kardeşimiz cevap verdi o çok samimidi yazılarında belliki bu işe gönül vermiş o yüzden sordum bi cevap bulurum die şimdi ansiklobiden 6 ciltten bahsenen arkadaş ben senden bişi beklemedim anlat demedim ben bu sorumu tabiatcı bey ile diyer beye sordum senin sitedeki görevin ne bilmiyom ama senin ansiklobedin cilttlerin falan beni ilgilendirmiyo şimdi biz bahçivancılık yapıyoruz 20 senedir bırak ansiklobediyi bir sayfa yazı bile okumadık bu işi öğrenmek için 20 senedirde kendi bilgilerimizle yaptımız işle para kazanıyoruz ve türkiyediki hiçir bahçivan bu işi yapmak için senin o ansiklobedilerini okumuyo ve herkez işini yapıyo senin ansiklobedilerin olmadan sana sözüm bu
              birde ka900 arkadaş senin anlattıkların laftan ibaret türkiyede 1000 ağaç alıcısından 5 tane senin anlattığını yapmaz boşuna masal anlatma kim giderde ağacın anacını babacını sorar insanlar bodur kirazın bodur elmanın elmanın cinsinden olduğunu sanıyor anacından olduğunu bilmiyola bile sen gitmisin anacını araştırdum şunu araştırdım bunu araştırdım diye rüyanı anlatmışsın tamam ben bu işte acemiyim diyelim bu işi iyi yapan satıcılar üreticilerde var başarılı insanlar peki bizim bunlardan aldımız ağaçlar neden aslı gibi çıkmıyo neden düzgün olmuyo neden bütün insanlar ağaç yetiştiricilerine karşı güvensiz şimdi diyelimki ağaç aldır birazı tutmaya bilir bu doğal ama bu ağaçlar neden verdikleri cins aynı olmuyo veya güzel cins vermiyola ve dahası bu ağaçlar aşısız bile oluyo bu benim suçummu ben bu yüzden ağaç aşılamak istiyorum ha zaten üreteceğim ağaçları satmakta sorunum olmaz soruyosan beni tanıyan herkez zaten alır şimdi ben gömdüğüm asma çeliklerinin yazın fotoğrefını çekerim bilgi sayarda çıkartırım onları gören herkez zaten alır bu kadar basit neyse uzattık konuyu sapıttık senden ricam sen sus

Comment

Birde su sekilde denemeyi denesen yani haddime dusmeyerek soyluyorum.Once kendine bir program cikartsan ve desenki ben asilamayi biliyorum .toprak kazmasinida biliyorum.Ama topragin derinliginin ne kadar olacagini bilmiyorum.Sana dogru bir soru olarak karsinda durur ve bu soruyu sorarsin bence. Ancak dersenki asilama uzeri fidan yetisdiricem. Arkadaslardanda bir kisi derseki sana bak asilama su sekilde olur.Sende cevaben dersenki ben asilamayi biliyorum .Sordugun soru bosa cikmis olur.Sonucta asilama isleminimi soruyorsun yoksa fidanin yetistirme seklinimi.Eger sorulari ayri sekillerde sormayi denersen dahada basarili bilgilere ulasmis olursun .Acaba anlatabildimmi .
                saygilarimla

Comment

sana gelince kardelen kardeş kardelen kız ismi ama sen kızmısın erkekmisin bilmiyom senin bayan olduğunu farz ediyorum ona göre adaplı yazı yazıyorum birincisi ben sizin mesleğinize hakaret etmedim etmişsemde çıkar göster sonra ha soruyosan ben bu işin ustasıyım demedim dediğimide zandetmiyorum sen saçmalamışın ben bu işin ustası olsam sizin kahrınızı çekmem burda ama dier konu aşı yapmasını biliyorum ve uyguluyorum benim hiçbir özen göstermediğim ağaçlar bile oldu hiçbir özel bakım yapmadığımız aşılar bu sene 10 yaşındalar ve bu seneye kadarda onlardan iyi ürün aldık ceviz kayısı erik elma falan birde ben bişiler biliyom demedim zaten sen baya konuyu abartmışın kardeşim birde ben sana ansiklobedi anlat demedim sen olayı aslından çıkarmışın beni küçük düşürmek istiyosun ama emin ol bu yazıyı baştan sona okuyanlar bana hak verir emin olki sen küçük düşüyosun çünkü baya saçmalamışın
                  şimdi demişsinki sen sorunu adam gibi sor demişsin bana
                  sen bu nu bana derkene adamdan kastın ne bilmiyorum ama bana kızdığın apaçık belli peki ben sana soruyorum benim adam gibi sorduyum soruya cevap vermek yerine sen neden adam gibi yazılar yazmıyosun sen bunun cevabını ver şimdi benimde moralimi bozdunuz zaten moral falan kalmadı neyse ben bu işi yine yaparım başarırım sorun olmaz sizin ciltleriniz ansiklobileriniz masal eğer bu işi yaparım başarırsam bu yazının altına yaptığım aşıların ve dier şeylerin fotoğrafını koyarım kim haklı görürsün şimdi zaten sen beni tanımazsın ben seni tanımam bu kadar hakaret düzeyinde yazılar niye diyelimki tanıyosun beni bilsen daha bana yardımcı olmaya çalışırsın neyse boş ver salla gitsin ben sizden zaten ümidi kestim neyse ben yarın önceden yaptığım aşıların fotoğrafını çekeyim yazında onların fotoğrafını çekerim verim vermiş hallerini dudağın uçuklar emin ol saygılar ama yinede sizin yaptığınız işe saygı duyuyorum ama senin kişiliğine deyil yinede büyük iş yapıyonuz insanlar burada bir şeyler öğreniyo helal olsun size ama biz muhabbeti bozduk konuyu polemikleştirdik falan neyse birde adam kelimesini kötü algılamıyorum veya sen benim yaşımı küçük sanıyosun herhalde sana göre küçük ola bilir ama çocuk deilim senden ricam kelimelerini ve yazılarını seçerken dikkatli ol ağzın baya bozuk herhalde ama emin ol benimki kadar bozuk deildir neyse senin saçmaladını farz ediyorum es geçiyorum birde bu sözü bana söylerken buraya benim gibi yazı yazan birçok insan var onlarda senin kelimenin maduru oluyola neyse size başarılar yolunuz açık olsun ha bide bu işi başarmaya gelince ben internette idilcikli aşıyı gördüm ingiliz aşısını çok basit bazı boş dallara dene dim baya güzel oturuyo iyi denk getiriyorum iki ay sonrada uygulayacağım aşıyı işallah olurda sende bozulursun sana kapak olur ama büyük konuşmak için erken
                  aslında benim anlamadığım ben bu işi öğrenmek için girdim sitenize bi soru sordum siz konuyu polemik ettiniz koydunuz yardımcı olacağınıza destek olacağınıza köstek oldunuz bana biraz bişiler anlatsanız arkadaş olur giderdik ama şimdi sizden ümidi kestim sizin vereceğiniz bilgi yerinde kalsın birde beni böyle yazılarla caydıramazsınız size küsüpte siteye girmeyeceğimi falan sandetmeyin yinede bahçesel üyesiyim yazdınız her mesaja cevap yazarım altta kalmam tamam şimdi diyer üyelikle foruma giremiyorum olsun sorun deil

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    sana gelince kardelen kardeş kardelen kız ismi ama sen kızmısın erkekmisin bilmiyom senin bayan olduğunu farz ediyorum ona göre adaplı yazı yazıyorum birincisi ben sizin mesleğinize hakaret etmedim etmişsemde çıkar göster sonra ha soruyosan ben bu işin ustasıyım demedim dediğimide zandetmiyorum sen saçmalamışın ben bu işin ustası olsam sizin kahrınızı çekmem burda ama dier konu aşı yapmasını biliyorum ve uyguluyorum benim hiçbir özen göstermediğim ağaçlar bile oldu hiçbir özel bakım yapmadığımız aşılar bu sene 10 yaşındalar ve bu seneye kadarda onlardan iyi ürün aldık ceviz kayısı erik elma falan birde ben bişiler biliyom demedim zaten sen baya konuyu abartmışın kardeşim birde ben sana ansiklobedi anlat demedim sen olayı aslından çıkarmışın beni küçük düşürmek istiyosun ama emin ol bu yazıyı baştan sona okuyanlar bana hak verir emin olki sen küçük düşüyosun çünkü baya saçmalamışın
                    şimdi demişsinki sen sorunu adam gibi sor demişsin bana
                    sen bu nu bana derkene adamdan kastın ne bilmiyorum ama bana kızdığın apaçık belli peki ben sana soruyorum benim adam gibi sorduyum soruya cevap vermek yerine sen neden adam gibi yazılar yazmıyosun sen bunun cevabını ver şimdi benimde moralimi bozdunuz zaten moral falan kalmadı neyse ben bu işi yine yaparım başarırım sorun olmaz sizin ciltleriniz ansiklobileriniz masal eğer bu işi yaparım başarırsam bu yazının altına yaptığım aşıların ve dier şeylerin fotoğrafını koyarım kim haklı görürsün şimdi zaten sen beni tanımazsın ben seni tanımam bu kadar hakaret düzeyinde yazılar niye diyelimki tanıyosun beni bilsen daha bana yardımcı olmaya çalışırsın neyse boş ver salla gitsin ben sizden zaten ümidi kestim neyse ben yarın önceden yaptığım aşıların fotoğrafını çekeyim yazında onların fotoğrafını çekerim verim vermiş hallerini dudağın uçuklar emin ol saygılar ama yinede sizin yaptığınız işe saygı duyuyorum ama senin kişiliğine deyil yinede büyük iş yapıyonuz insanlar burada bir şeyler öğreniyo helal olsun size ama biz muhabbeti bozduk konuyu polemikleştirdik falan neyse birde adam kelimesini kötü algılamıyorum veya sen benim yaşımı küçük sanıyosun herhalde sana göre küçük ola bilir ama çocuk deilim senden ricam kelimelerini ve yazılarını seçerken dikkatli ol ağzın baya bozuk herhalde ama emin ol benimki kadar bozuk deildir neyse senin saçmaladını farz ediyorum es geçiyorum birde bu sözü bana söylerken buraya benim gibi yazı yazan birçok insan var onlarda senin kelimenin maduru oluyola neyse size başarılar yolunuz açık olsun ha bide bu işi başarmaya gelince ben internette idilcikli aşıyı gördüm ingiliz aşısını çok basit bazı boş dallara dene dim baya güzel oturuyo iyi denk getiriyorum iki ay sonrada uygulayacağım aşıyı işallah olurda sende bozulursun sana kapak olur ama büyük konuşmak için erken
                    aslında benim anlamadığım ben bu işi öğrenmek için girdim sitenize bi soru sordum siz konuyu polemik ettiniz koydunuz yardımcı olacağınıza destek olacağınıza köstek oldunuz bana biraz bişiler anlatsanız arkadaş olur giderdik ama şimdi sizden ümidi kestim sizin vereceğiniz bilgi yerinde kalsın birde beni böyle yazılarla caydıramazsınız size küsüpte siteye girmeyeceğimi falan sandetmeyin yinede bahçesel üyesiyim yazdınız her mesaja cevap yazarım altta kalmam tamam şimdi diyer üyelikle foruma giremiyorum olsun sorun deil
                    Eskiya arkadasim hem bayan diyorsun hem adabli konuscam diyorsun hemde farkindaolmadan hakaret ediyorsun olmadi.Bak seninle sunu yapalim istersen .Sen ogrenmek istediklerinin bir listesini yap .Sana delikanli sozu hepsi ile tam detayli ilgilenecegim ve aciklayacagim.Ama insanlara karsi bu sekilde yaklasma .Unutmaki kimse bende dahil sutten cikmis degildir.Insaniz hatalarimiz her daim olur ve olacaktirda.Sen gel dedigimi yap ve listeni yaz ben sana hepsini aciklayacagim.

Comment

delimisin kardeş şimdi bende onu diyorum zaten adamlar gitmiş ansiklobiden falan bahsetmiş zaten benim istediğimde bu beni birtek sen anlıyosun teşekkür ederim bende onu dedim ağaç mesafesi vermem gereken ilaçlar falan diyerleri benim için çocuk oyuncağı ha bunlar beni bişeye benzetemediler o ayrı aslında benim sormam yanlıştı ben burda kendi kendimi cayil durumuna düşürdüm neyse oldu olan artık soru sormaktan vaz geçtim polamiklere cevap veriyorum ve hakkımdaki ön yargılara aslında benim tek istediğim kök kök kanserine karşı almam gereken önlemlerdi onu merak ediyodum istedim ki sonunda yüzüm kara çıkmasın ha ben bu sorumun cevabını gider bir zirai ilaç satıcısında yine bulurum ama onlar ne kadar güvenilir olur onu bilmiyorum ondan sormuştum birde ağaç dikimini deilde şimdi benim tek korkum ağaçlar büyümez falan büyümezse iyi satamam o korkun yani nasıl daha iyi büyürler nasıl daha sağlıklı olurlardı falan neyse kardeş yazdığım herşey kabahat oluyo sana teşekkür ederim sen beni haklı çıkardın onlar düşünsün şimdi

Comment

delimisin kardeş şimdi bende onu diyorum zaten adamlar gitmiş ansiklobiden falan bahsetmiş zaten benim istediğimde bu beni birtek sen anlıyosun teşekkür ederim bende onu dedim ağaç mesafesi vermem gereken ilaçlar falan diyerleri benim için çocuk oyuncağı ha bunlar beni bişeye benzetemediler o ayrı aslında benim sormam yanlıştı ben burda kendi kendimi cayil durumuna düşürdüm neyse oldu olan artık soru sormaktan vaz geçtim polamiklere cevap veriyorum ve hakkımdaki ön yargılara aslında benim tek istediğim kök kök kanserine karşı almam gereken önlemlerdi onu merak ediyodum istedim ki sonunda yüzüm kara çıkmasın ha ben bu sorumun cevabını gider bir zirai ilaç satıcısında yine bulurum ama onlar ne kadar güvenilir olur onu bilmiyorum ondan sormuştum birde ağaç dikimini deilde şimdi benim tek korkum ağaçlar büyümez falan büyümezse iyi satamam o korkun yani nasıl daha iyi büyürler nasıl daha sağlıklı olurlardı falan neyse kardeş yazdığım herşey kabahat oluyo sana teşekkür ederim sen beni haklı çıkardın onlar düşünsün şimdi
                        Eskiya arkadasim sunu asla unutmaki bu sitede ve diger sitelerdeki her insan bu meslegi senin gibi bir girisle ogrenmistir bu yuzden guru meselesi etme.Sanmiyorumki insanlar o sekilde dusunsun inanmamda zaten cunku bende bu meslege girerken bu sekilode girdim.Yureginde bir ogrenme hevesi varki cok kisa zamanda ogrenirsin .Sen gel ogrenmek istediklerini listele.Bakalim neler yapabiliriz.Zaten bazi islemleride biliyorsun asilama gibi.Ihtiyacin olan sadece pratikte kullandigimiz kurnazliklar olsa gerek onlarida zaten ogrenirsin.Sen yap listeni.

Comment

kardeş bitti artık ben bişi örenmek istemiyom vaz geçtim dedimya kendimi acami beceriksiz durumuna düşürdüm aslında ben bu işi zaten başarırım sorun olmaz zorsa zor ben hayatımda hiç zor iş yapmadım hiç zor iş görmedim hayatta zor iş basit iş diye seçme lüksüm olmadı herşeyi sırtlandım yaptım şimdi içime bir heves girdi aşı ağacı üretme merakı ben internetten bu konuyla ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum ama hiç bir yerde bu iş anlatılmamış verilmemiş bu siteyide samimi buldum sordum sordum tek suçum bu fidan yetiştiriciliği nasıl olur die sormak
                          kardelen arkadaş benim adamlığımda falan bişi koymamış aslında baya adaplı konuştum iyide bir büyük olarak bu söylenirmi veya o ev sayibi ben musafirim diyelim veya şunu şöyle düşünürsek ben onlardan bişiler öğreneceğim öğrenmek için çabalıyorum gitmiş bana adam gibi soru sor diyo adamdan kastı ne bilmiyorum ama benim sorum baya adam gibiydi tamam ben köylüyüm anlatışım biraz kaba ola bilir ama o okumuş dokumuş insan böylemi denir benim moralimi o bozdu adam kelimesi neyse sen boş ver uraşma ben onlara gereken cevabı veririm aslında bu işin bu kadar uzamasının sebebi bana karşı tavırları oldu sanki karşılarında beceriksiz işe yaramaz biri duruyo şimdi onlar site sayibiya astı astık kesti kestik oacak insanlar onlara iyi davranmak zorunda onlar hakaret düzeyinde yazı yazacaklar of ne ala size tek sözüm

sefaletin yokluğundan ayakkabıyı çok sonraları tanıdım
                          öyle ufuklardamı olurmuş allahım giyer giyer koşardım
                          toprağın dostluğundan
                          oyuncaklar yaptım topraktan
                          sen bakma esmerliğim sonradan

şiir uymadı gibi ama ben çok severim beni anlatır kendimi bulurum murat kekillinin şarkısından

Comment

kardeş bitti artık ben bişi örenmek istemiyom vaz geçtim dedimya kendimi acami beceriksiz durumuna düşürdüm aslında ben bu işi zaten başarırım sorun olmaz zorsa zor ben hayatımda hiç zor iş yapmadım hiç zor iş görmedim hayatta zor iş basit iş diye seçme lüksüm olmadı herşeyi sırtlandım yaptım şimdi içime bir heves girdi aşı ağacı üretme merakı ben internetten bu konuyla ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum ama hiç bir yerde bu iş anlatılmamış verilmemiş bu siteyide samimi buldum sordum sordum tek suçum bu fidan yetiştiriciliği nasıl olur die sormak
                            kardelen arkadaş benim adamlığımda falan bişi koymamış aslında baya adaplı konuştum iyide bir büyük olarak bu söylenirmi veya o ev sayibi ben musafirim diyelim veya şunu şöyle düşünürsek ben onlardan bişiler öğreneceğim öğrenmek için çabalıyorum gitmiş bana adam gibi soru sor diyo adamdan kastı ne bilmiyorum ama benim sorum baya adam gibiydi tamam ben köylüyüm anlatışım biraz kaba ola bilir ama o okumuş dokumuş insan böylemi denir benim moralimi o bozdu adam kelimesi neyse sen boş ver uraşma ben onlara gereken cevabı veririm aslında bu işin bu kadar uzamasının sebebi bana karşı tavırları oldu sanki karşılarında beceriksiz işe yaramaz biri duruyo şimdi onlar site sayibiya astı astık kesti kestik oacak insanlar onlara iyi davranmak zorunda onlar hakaret düzeyinde yazı yazacaklar of ne ala size tek sözüm

toprağın dostluğundan
                            oyuncaklar yaptım topraktan
                            sen bakma esmerliğim sonradan

şiir uymadı gibi ama ben çok severim beni anlatır kendimi bulurum murat kekillinin şarkısından
                            Ben arkadasin elestirisini biraz genisleteyim. Ne oldum degil ne olucam ilkesi ile yola cikmak gerekir.

Comment

toprağın dostluğundan oyuncaklar yaptım topraktan
                              tenimin rengini aldım topraktan sen bakma esmerliğim sonradan

şiirin orjinali bu bi sıra atlamışım

Comment

neyse kardeş boş ver salla gittsin o kadar önemli deyil ben sana bişi sorayım kızarlar yine ama şimdi ben dün kaman cevizi gördüm araştırırken adamlar cevizleri sökmüşler masa başında ingiliz aşısı dilcikli aşı yapıyoladı sonra bunları poşete gömüyoladı bu aşı böyle kökü topraktan çıkmışya aşı yapıp gömünce yine tutarmı şimdi en tarlaya 1 yaşında ceviz çöğürleri dikeceğim yazın yaprak aşısı yapacağım şimdi aşılayıp yapsam poşetlesem uygunmu baharda

Comment

Working...
                                X