fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

Bitki kok ile toprak cikarilinca bitkiye zarar vermez eger uzun sure disarda kalmaz ise. Asilamaya gelince bitkinin aci suyu yada bitkinin kani diyelim istersen icerideki su daimi hareketlidr.Hareket olmaz ise zaten bitki kuru.Ornek senin kan dolasimin durunca sen yasayamazsin.Bitkilerde aynidir ayni insanlar gibi bir yasam biçimleri vardir.Genis detaylarda bitki ile insan arasinda farkliliklar çiksada bir çok yerdede birlesmeler olmaktadir.Neyse bitkinin kan dolasimi daimi oldugundan dolayi bitki yasar ancak asilama yaptiginda yani bitkiyi kestiginde kesilen alandan kan yani aci su cikar ve akar govdeden assagiya dogru.Iste asilama islemi burada baslar .Yapacagin asi kesilen yere girmesi ile bitkinin kok kisminin pompaladigi kan eklenen yerdende yukari cikarak her tarafa yayilir.Bu sekilde yapilan asilama ilk baharda hayata merhaba der.Asilama islemini her zaman bolgendeki yani yasadigin yerdeki hava sicakligi gibi olusumlara bakmak zorundasin.Asilamalarda asilamalarin yapilacagi bitkiler ayni aileden gelmek zorundadir aksi tutmaz.Sen kalkipta kan uyusmasi olmayan adama kan verirsen hiç bir ise yaramaz.Iste asilamada bundan ibarettir aslinda. Govde var kol yok ve sen ona istedigin turdeki bir kol takiyorsun ve kan uyusmasi ile kollar dallaniyor.Anlamadigin yer var ise sor.

Comment

Bu mevsimde çıplak köklü anaçlara aşı yapıp poşete alınabilinir. Bunda bir sakıncası olmaz.Ancak Genelde mart ayında ağaçlara su yürümeye başlaması ile birlikte kökten söküp aşı yapmak olmaz.

Diğer bir husus. Forumda bir kişiye kızarak bahcesele küsmek olmaz.İlmin yaşı yoktur.Kızar,sinirlenir veya birilerine küsersek biz kaybederiz. Sora sonra Bağdat bulunur demişler. Tabi ki bilmediğimizi soracağız bu ayıp değil.

Comment

kardelen kardeş okuda utan demiyorum sen yapacağını bilirsin demiyorum arkadaşlar sizede çok teşekkür ediyorum cevap için şim di ben bu aşıyı deneme amaçlı yapacağım sağ olun zaten ben bu işi binlerce ağaç üzerinde yapıp dölümlerce fidan yapacağım yok onu beceremem zaten o yıllar olur artı deneme yanılma ile yapmam lazım anca öğle öğrenirim aslında sizlen anlaşamadık ona böle oldu aramızda uyum sorunu var herhalde size benim sorularım biraz kaba geliyor olsa gerek

birde kardelen kardeş senden özür diliyorum aslında maksadımı aştım haddim olmayarak tamam kızdım dielim neyse isterseniz o bölümleri kaldırın nietim kimseyi küçük düşürmek deil ben buraya insanlarla iddalaşmak için girmiyorum bişi örenmek için giriyorum aslında bana vermeniz gereken tek cevap toprak hazırlamasını anlatmak ola bilirdi basitce kalanını sonra sor derdin kapanırdı konu ama neyse zaten kimse bunu yapmaya mecbur deyil aslında şimdi ben piskolojik olarak hepiniz birden üzerime çullanınca kendimi koruma ve savunmaya geçtim kendimi haklı çıkarmam gerekirdi falan neyse ya aslında bende bu sitenin büyümesini isterim çünkü çok faydalı bir site ama büyümek benim gibilerle iddalaşmakla deil onlara vereceğiniz cevapla olur kardelen kardeş beni affet kızdım sadece anlıyosun deilmi aslında belkide ben bu işi ticaret amaçlı yapmasam bile en azından öğrendiğim bilgilerle insanlara ve kendime daha çok faydalı olurum mesela biz tarlaya ağacı dikeriz ama hiç birşey yapmayız sadce dikeriz sulamayız bile diktiğimizde ama ben burdan dikimin dikimdeki suyun önemli oldunu örendim cansuyunun mesela geçen gün ağaç diktim bu ağaçları dikerken baya derin ve geniş kazdım sonra en alta hayvan gübresi ile toprağı birazda gübre karıştırdım en alta koydum onun üzerine biraz toprak attım öle diktim dikerkende ağaçların köklerini killi ve hayvan gübresi ve toprak karışımlı kaba soktum öle diktim inanınki bunu belkide bu civarda ilk yapan benimdir ama bu siteden örendim neyse aslında size kızmam hakkım deil çünkü benden bir çıkarınız yok cevap vermek zorunda deilsiniz herhalde ben size sorunce siz biraz yanlış anlıyonuz aslında bende yanlış anladım herhalde dedim bu adamlar bu işin öğrenilmesini istemiyolar sandım gibi bişi neyse istersen dost kalalım istemezseniz siteye girmem bile aslında ben mesela sürekli ağaçlar üzerine araştırma yapınca kafedeki arkadaşlar len yinemi ağaç diola falan başımıza profesör kesilcen diola falan

Comment

Sevgili Eşkiya kardeş hangi bitkiyi üretme niyetin var ve hangi tür aşı kullanmak istiyorsun?...
          Aşı yapmak için en müsait zamanın ne zaman ?...
          toprak tahlilin varmı varsa hangi kurumdan?...

Hayatım boyunca beni bir kişi anladı oda yanlış anladı
          Sevgili Eşkiya kardeş benim yazımdan sadece eleştiri kısmını almışsın sağol. Sende selami beye o kitaplar fasa fiso demişsin. Ben sana bir ayetle cevap vereyim "lime tegulüne mala tefalün". Sen sana zahmet kendi gözündeki çöpü görmeden lütfen başkasının gözündekini araştırma olurmu gardaş.

Şimdi gelelim kök kanseri meselesine: Alana eğer hazır ettikten sonra meyve fidanı dikiyorsan Yani meyve bahçesi oluşturuyorsan tarım bakanlığından bu konuda tek ruhsatlı ürün olan ve boglobal firmasının ürünü NOGAL ı kullanabilirsin.

Yok ben anaç yetiştirecem ve dilcikli aşı yapacam diyorsan ki yukarıda bahsettiğin sistemde aşı tutar ve köklenme olur. (Çokda güzel oluyor)Yerini hazırladıktan sonra son sürümden önce veya kültivatörden önce alana eğer kükürt atarsan (toprak tahliline göre değişir ve eğer toprakta önceden bulaşıklık yok ise tabiiki) 150-200 kg/da bu senin için birincil dönem hastalık lar için avantaj sağlayacaktır. Kök kanserinden korunmanın en güzel yolu bakterinin üremesini oluşturacak ortamı tetiklememektir. Bunun içinde dengeli sulama ve gübreleme yapmanız gerekmektedir.
          Eğer dengeli gübreleme ve sulama yapmazsanız ne atsanız boşunadır. Anaç yetiştirirken de bitkiye göre değişmekle beraber 25-30 cm sıra arası ve 10-15 cm (sen 10 kullan sıkıntı olmadı dengeli yaptığımda) sıra üzerine dikim yapmak en uygun olanıdır saygılar sunarım namı değer Kardelen

Comment

şimdi kardelen kardaş biz anlaşamıyoz sorun ordan kaynaklanıyo aslında bak şu an ben senin yazdıklarından çok şey anladım hepsi buydu zaten benim analatmak istediğim ben bu işi prtikte yapa bilirim ama püf noktalarını öremek istiyorum yani yetiştirmek aşılamak sorun deil iki tane sorun var benim için birincisi bu kök kanseri ikincisi de ben bu ağaçları nasıl daha uzun yaparım mesela ben yaptım aşılar ilk sene 25 santimi geçmez imkansızdır ama daha uzun olması lazım herhalde tek sorun bu mesela adamlar bir yaşında olan ama 1 metreden daha büyük ağaç satıyola o yani ama herhalde o ağaçlar bir sene önceden kalan ağaçlar olsa gerek yinede senenin sonunda aşılamış olsalar gerekki ertesi sene çabuk gelişiyo olsa gerek neyse
            aslında şimdi benim bu siteye sığınmamın yardım beklememin tek sebebi var şöle anlatayım ben bundan bir ay önce aşı anacı almak için bir ağaşçıya gittim arkadaşla adama kuş kirazı ne kadar diye sorduk 1 lira dedi sonra biraz uygun ver çok dedin dedik adamın bize verdiği cevap şuydu nasıl uygun vereyim bu adam benim mesleğimi elimden alacak dedi gülerek bilmem anladınmı şimdi ben oadama nasıl güvenirde bi soru sora bilirim bu konuda umarım beni anlamışsın veya bu adam bana nasıl sağlıklı bilgi vere bilir

aslında zaten ben bu işi bu sene binlerce yapacağım yok zaten ona imkanlar ve şartlar elvermez sadece bilgi topluyorum biraz ağaçta gördüğüm herşeyi uyguluyacağım olursa becere bilirsem seneye biraz yaparım daha sonraki senelerde biraz daha derken olur gider mesela yeni doğan bir çocuk gibi önce dörmeklemem lazım sonra ayağa kalkmam sonra yürümem sonra koşmam lazım anlata bilmişimdir inşallah yani önce bilgi toplayacağım biraz uyguluyacağım seneyede yaparım yani aslında benim hiç bilmeyipte ilk defa gördüğüm şeyler bena göre çocuk oyuncağı gibi bişi yani zaten yapa bilirim gerçek hayatta ama sadece burdan gördüğüm şeyleri size soruyorumki tam olarak öğreneyim yani siz beni yanlış algılıyonuz yani ben bi nevi öğrenciyim dielim şimdi siz bu öğrenciye sen şunu bilmiyosun bunu bilmiyosun die eleştiri yapmanız yanlış orda zıtlaşıyoruz yani ben yaparım bu işler kolay dielim mesajın içinde teşekkür ederim bak sayende bişiler öğrendim allah razı olsun senden dost kalalım ben dün yazdıklarımı düşündüm pişman oldum aslında ona hakkım yoktu aslında ben bu işi binlerce ağaç yapmak için öğrenmek istemedim sizden sadece nasıl yapıldığını örenmek istedim orda size göre hatalı sordum herhalde parça parça sor dediniz orda ipler koptu aslında dün agresif ve sinirli olmamın sebebi beni anlamıyo olmanızdı hepiniz birden üzerime gelmişiniz mesajları okudum direk piskolojik olarak kendimi haklı çıkarmaya çalıştım biraz öle oldu dielim neyse yani umarım beni anlarsınız umarım anlaşmışızdır umarım sizin de bu siteye olan hevesinizi kırmamışımdır çünkü ben bu siteden çok şey öğrendim mesela bizde verimli şebin cevizleri vardı aşı ben bunları tohumlarını gömdüm çıktılar sonra tarlaya diktim bu sşiteye girmemiş olsam onlar öyle kalacaktı aşısız ama şimdi aşının önemini daha çok örendim aşılıyacağım bana çok büyük faydanız dokundu yani işallah anlıyosundur yani niyetim kötü deil bilgi toplamak daha iyi yapmak püf noktaları ve bilmediğim olmassa olmazları öğrenmek

Comment

Anaç almak istiyorsan bu işin piri bursadır. Kiraz anacıda öyledir. Ancak badem ve cevizde bandırma sahil yenice köyü daha ucuzdur ama onlardada kök kanseri çok çıkar bilmiyorsan yanaşma lütfen. Yani kök hastalıklarını bilmiyorsan yanaşma.

Bu işi gerçekten öğrenmek istiyorsan bana nereed yaşadığını söyle en yakın üreticiye seni haavle ediyim yardımcı olurlar.
              6 yıldır fidan üretiminin içindeyim ve seninki kadar komplike soruya hiç rastlamadım o yüzdendi tepkim. Birde bir yazında kardelene kapak olsun demişsin sağolda ben tencere değilim...

Şimdi aşıladıktan sonra biz meyvede genelde 1 m ile 2 m arasında bitkiye göre değişmekle beraber (Ceviz ve Badem yavaş büyür.) biz rahatlıkla boy alabiliyoruz yeterki gerekli bakım ve sulamayı zamanında yapalım. Ha bu konuda bana dersenki daha fazla alınmazmı ben allahın izni ile genelde uçuk rakamlar elde ederim bu konuda idialıyımdır. Allah yardım ediyor ve başarıyorum. Sen doktora gidince deki insanda olan tüm hastalıkları anlat bana ve tüm reçeteleri yazda baaklım yazabiliyormu? Bitki bir canlıdır onunda dili var sana anlatır ama sen amerikada aborjince konuşursan kimse anlamaz yani bitkinin dilinden anlamak lazım.

Kusura bakma benim yazı dilim serttir karakterimde merttir. Bildiğimizi kimseden esirgemedik alllahın izni ile.

Sen sorularını net sor ben sana her türlü yardım edeceğim. Piyasadan çok ucuza sana istediğin anacı bulacağım, fidanıda bulacağım. Ben olmasamda bu sitedeki her arkadaş yardımcı olur. Biz para kazanmıyoruz bu siteden ama bu sitedeki arkadaşlara yardımcı olmak için her ay 6000 dakika hakkım olduğu halde yetmiye biliyor. Ama allah razı olsun diyorlar Allah bereket versin ne kladar büyük bir para değilmi tabiiki kazancı cennet olsun diye uğraşanlara slm ve dua ile kalın saygılar sunarım

Namı Değer Kardelen...

Comment

Bu işi gerçekten öğrenmek istiyorsan bana nereed yaşadığını söyle en yakın üreticiye seni haavle ediyim yardımcı olurlar.

nerde oturduğumu söyleyeyimde beni öteki dünyaya havale et dimi

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

nerde oturduğumu söyleyeyimde beni öteki dünyaya havale et dimi
                  Harbidende oha yani neyiz biz eskiyami?

Comment

kardelen kardeş öncelikle bana karşı olan yaklaşımından dolayı sana çok teşekkür ediyorum aslında ben fazla fidan almayacağım biraz yani 400 civaarı falan şu an şartlar anca buna müsait yani daha fazla yapmam için yer lazım ama heryer şu an ekili boş tarla bulmam lazım icar gibi oraya yazdan bakım yapmam lazım falan yani bizim tarla fazla deil 15 dölüm kadar falan yaklaşık on dölümü ağaçlık yani bizim tarlalar senelerdir ekiliyo toprak o yüzden çok kötü bimem anlata bildimmi birazda bu iş için masraf lazım artı başka şartlar falan yani önce öğrenmem lazım başara bileceğimi göstermem lazım o yüzden biraz ağaç alacağım yapacağım bilmem anlata bildimmi yani araştırma yapmam bu yüzden başara bileceğimi göstermek gibi dielim ama yinede saol önümüzdeki sene mutlaka bu işi biraz çok olarak yaparım ama yinede bu işe milyarlar bağlayamam yani yan gelir gibi bişi benim için ama tutturursam tabikide büyütürüm ama şimdi bu işi sadece bahçivancılığın yanında yapa bilirim gibi yani bu sene anlatmıştım ya biraz gül ve üzüm gömdüm çelik ama o kadar mütiş deil dandik bi ortam ama onu yapa bilirsem seneye birtane sera alırım orda yaparım ama bir seranın içindeki gülerin ve asmaların geliri bana çok bile yani şu an onların üzerini normal naylonla örttüm bu günde biraz daha diktim ama 3000 kadar çelik gömdüm üzümle birlikte 5000 kadar 2ooo bin kadarı başarılı osa benim için mütiş bişi olur ve kazancı yeter bana en azından kendimi büyütmek için yeter yani ağaçlarda bu şekilde pilanlıyorum yani anlattımya birden bire koşamam yani bu sene biraz dikip aşılayacağım seneye yapa bilişime göre çok yaparım binlerce olur yani bu işe masraf gerekiyorya hiç yapmadığım bir işe çok para yatıramam bilmem anlata biliyormuyum

Comment

şakaydı o ortam yumuşasın die

Comment

arkadaşlar ben sizi çok meşgul ediyorum boş yere benle uraşıyorsunuz ben aslında bunu bu gün düşündüm size bir daha soru sormayacaktım çünkü size karşıda baya kötü davrandım gibi aslında buraya bidaha soru yazmama kararı almıştım ama sizle ilgili deil kendimle ilgili yani siz iyi davrandınızya ondan gibi dielim yani burda bida soru sormayacağım sadece bana cevap gelmişmi die girdim ama googlede ararken siteniz karşıma çıkarsa karışmam o zaman girerim allah yolunuzu açık etsin

Comment

Sen ne biçim eskiyasin ya hemen su koyverdin.Oldumu simdi dostluk nerde kaldi yada arkadaslik.Senin sorularinla kaç kisi yararlaniyor haberin varmi.Senin sordugun sorulari sormaya cesareti olmayanlarda var sitede.Sen yureklisin en azindan cesaretin sorularini cevaplamak gereksinimi hissetiriyor insanda ve birde bizlerde kendimizi bir ise yarar adam sifatinda goruyoruz.Yani senin anliyacagin senin vasitanla bizlerde bilgi eksenimizde aramalar yapiyoruz ve hatta bazen interneten zorunlu yardim ariyoruz yeni gelismeler varmi diye.Yani senin sorularin inanki bizimde yeni bilgiler edinmemizi sagliyor.Kimseyide mesgul ettigin yok oyle dusunme .Inanki her insanin kisilik yapisi farkli olsada kisiler kendi karakter yapilarina gore yaklasim gosteriyor ancak hepside iyi niyetli olarak. Biz insanlari seviyoruz maymundan geldigi için .

Comment

tamam o zaman

ya aslında ben size küsmedim şimdi sankim ben istenmeyen adam durumuna düşmüş gibi oldumu sandım gibi geldi bana

Comment

Sor sorularini inanki insanlar cevaplayacaktir ama sunuda bekleme aninda cevap cunku o an o konuda bilgi sahibi olanlar olmaya bilir sitede .

Comment

asında merak ettiğim şey çokta nasıl dieyim çekiniyorum gibi birazda yanıtlar sert geliyo insan beceriksiz durumuna düşüyo yani bişi bilmiyomuş beceriksizmiş gibi oluyo gibi sankim şimdi derlerya ağzı sütten yanan yoğurdu üfleyerek yermiş gibi oldum sankim ama madem istedin sorayım ya aslında ben buraya gelen ağaç satıcıların yanına gidip onları izliyorum bakıyorum asında onların yetiştirdiği ağaçlar bana mütiş geliyo baya güzel yapmışlar ama alıp satıyorlarmış aslında onlara sormak istiyom soruları sorulmuyo insan soramıyo zatende fazla samimi omazlar herhade fazla bilgi vermezer yani insan uzun uzun kalamıyo bile sadece bakıyorum nasıl yapmışlar aşıları die birde sorulara yeni konu açarsam daha mantıkı olur herhalde başka insanarda bakar bu konuya girenler çıkamaz burada neler omuş die dimi

Comment

Working...
                                X