fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

Dusundugunu yap ve yaptiginida savun.Yani yeni baslik acmak istiyorsan bunu yap ancak once sunu yapsan bence daha iyi olur.Acacagin baslik daha once acilmismi diye bakarsan eger gerek kalmaz ayni basligi acmaya diiillmi

Comment

bilmem ölemi olur ama benim ortamım farklı balkasınınki farklı dır yani benim sorum şu idi şimdi ben taraya ceviz diktim bir hafta önce onları yazın yaprak aşısı yapacaktım ama dicikli aşı ourmu şu an yaparsam yani yeni tarlaya dikilmiş ağaç dilcikli aşı için uygun olurmu aşılasam üzerlerini naylonla örtsem korumaya alsam uygunmu idi sorum bu ceviz aşısı ile ilgili bir soru ama farklı deilmi sizcede birde bir konunun iki defa açılmasının bir sakıncası yok bence ben hep bu konuda uyarı alıyorum ama sizde bence okonuya cevap vermek uzun sürüyosa soruyu soranı dier cevaplanmış konuya yönetirseniz daha mantıklı olur bence dimi birde bu aşı için uygun zaman ne zaman die soracaktım bizim buralarda şubat sonu kalem aşısı yapılıyo ama sizden bi arkadaş şu an bile yapıla bilir demişti onu soracaktım cevaplarsan bana baya yardımcı olursun

Comment

Arkadaşa slm söle de uygun zaman kalem aşısı için havaya cemre düşmesinden toprağa düşmesinden geçen zaman içinde daha uygundur ama mart 20 ye kadarda yapılabiliyor ve tutuyor ama bu bölgeye göre 15 gün önce 15 gün sonra olabiliyor.

Comment

as iyi bende öle biliyodum zaten sormama gerek yokmuş sağol yinede

Comment

s.a kankalar dün siteye girmedim diye kurtulduk sandınız dimi dün kardeşimin kına gecesi vardı bugünde ge ama kardeşim erkek ondan sorun yok neyse aslında bundan sonra size soru sormayacağım çünkü bi soru soruyorum siz zaaten benim bildiğim veya tahmin ettiğim cevabı veriyonuz o yüzden bende sadece sorulmuş sorulara cevap vereceğim bundan sonra sorunu olanlara bildiğim kadarıyla yardım edeceğim bende sizler gibi kendimi bu işe adıyorum gönüllü yardımcıyım gibi bişi işallah bunda sorun yoktur şimdi sende kim oluyosun bu site bizim demeyin kardelen kardeş şimdi sen kalkarsın ben bu sorulara cevap verebilmek için 360 sayfa tarım kitabı okudum üzerine 4 cilt ansiklobedi bitirdim oda yetmedi üzerine mastır falan yaptım deme ben de bu işin hayat okulunu okudum azbuçuk çiftçiyi pazarda hıyar die satarım saygılar

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              s.a kankalar dün siteye girmedim diye kurtulduk sandınız dimi dün kardeşimin kına gecesi vardı bugünde ge ama kardeşim erkek ondan sorun yok neyse aslında bundan sonra size soru sormayacağım çünkü bi soru soruyorum siz zaaten benim bildiğim veya tahmin ettiğim cevabı veriyonuz o yüzden bende sadece sorulmuş sorulara cevap vereceğim bundan sonra sorunu olanlara bildiğim kadarıyla yardım edeceğim bende sizler gibi kendimi bu işe adıyorum gönüllü yardımcıyım gibi bişi işallah bunda sorun yoktur şimdi sende kim oluyosun bu site bizim demeyin kardelen kardeş şimdi sen kalkarsın ben bu sorulara cevap verebilmek için 360 sayfa tarım kitabı okudum üzerine 4 cilt ansiklobedi bitirdim oda yetmedi üzerine mastır falan yaptım deme ben de bu işin hayat okulunu okudum azbuçuk çiftçiyi pazarda hıyar die satarım saygılar
              Hos geldin bilader ya sana bir sorum olacak .Domateslerden kaçta kaç polen alirsak siyah dometisi uretebiliriz ? Yardimci olursan sevinirim cifciyi hiyar diye satan biladerim

Comment

şimdi kanka orası karmaşık bi konu bekle araştırıp bulacağım

Comment

Siyah kırım domatesi: (Solanium lycopersicum) Kırmızı siyah renkli, hafif basık çok büyük meyveli(150-300 gr) bir sırık domates türü. Bu sırık domatesin meyvesi, yumuşak-ortasertlik arasında renk de kırmızı-siyah veya mor-siyahtır. Siyah kırım domatesinin tadı çok iyidir. Kokulu ve tatlıdır. salata olarak yendiği gibi,yemeklerde de kullanılır.
                  Değişik türleri vardır. Mesela

siyah kırım domatesi
                  siyah prens domatesi
                  siyah aysberg domatesi
                  siyah tula (Ukraynada bir şehir) domatesi
                  Marttan itibaren tohumlar viollere ekilebilir.20 C de 10 günde tohumlar filizlenir. Mayıs ayından itibaren 15 cm büyüklüğe ulaşmış pişkin fideler tarlaya dikilebilir. Bitkilere mutlaka kazık (herek) dikilmelidir. Meyveler de mutlaka seyreltilmelidir. Bitki üzerinde az sayıda meyve bırakılmalıdır. Meyvelerde çekirdek azdır. Her meyvede 4-5 çekirdek bulunur.

Tohumların paket fiatları da 2-3.5 avru arasındadır. Daha çok Ukrayna, Kırım, Rusyada yetiştirilmektedir.
                  Galapagos adasında caretta carettalar üzerinde yapılan bir araştırmada, siyah domates ile beslenen caretta carettalarda afrodizyak etkisi olduğu da yazılmaktadır. Yani bizim fındığa yeni rakip.

Comment

kanka resimleride buldum ama koyamadım ama biz arkada kalmışız bizde siteye bununla ilgili konu açalım resimleri falan koyalım baya kalite bir domatesmiş

Comment

Siyah kırım domatesi: (Solanium lycopersicum) Kırmızı siyah renkli, hafif basık çok büyük meyveli(150-300 gr) bir sırık domates türü. Bu sırık domatesin meyvesi, yumuşak-ortasertlik arasında renk de kırmızı-siyah veya mor-siyahtır. Siyah kırım domatesinin tadı çok iyidir. Kokulu ve tatlıdır. salata olarak yendiği gibi,yemeklerde de kullanılır.
                      Değişik türleri vardır. Mesela

siyah kırım domatesi
                      siyah prens domatesi
                      siyah aysberg domatesi
                      siyah tula (Ukraynada bir şehir) domatesi
                      Marttan itibaren tohumlar viollere ekilebilir.20 C de 10 günde tohumlar filizlenir. Mayıs ayından itibaren 15 cm büyüklüğe ulaşmış pişkin fideler tarlaya dikilebilir. Bitkilere mutlaka kazık (herek) dikilmelidir. Meyveler de mutlaka seyreltilmelidir. Bitki üzerinde az sayıda meyve bırakılmalıdır. Meyvelerde çekirdek azdır. Her meyvede 4-5 çekirdek bulunur.

Tohumların paket fiatları da 2-3.5 avru arasındadır. Daha çok Ukrayna, Kırım, Rusyada yetiştirilmektedir.
                      Galapagos adasında caretta carettalar üzerinde yapılan bir araştırmada, siyah domates ile beslenen caretta carettalarda afrodizyak etkisi olduğu da yazılmaktadır. Yani bizim fındığa yeni rakip.
                      Ya eskiya bu bilgiler benim soruma cevap degilki.

Comment

kanka bu domatesin polenle alakası yok sen yanlış biliyon orjinalmiş anadan doğma böyle bu allah vergisi kırım ile ukraynada filan yetişiyomuş kış domatesiymiş herhalde ama lezzetliymiş

Comment

resimleri koyamıyom sana zahmet bi yardım etsen ama bizim rakip sitede konunun temeline ordan gidiliyo hemen bizde bi konu açalım

Comment

kanka bu domatesin polenle alakası yok sen yanlış biliyon orjinalmiş anadan doğma böyle bu allah vergisi kırım ile ukraynada filan yetişiyomuş kış domatesiymiş herhalde ama lezzetliymiş
                            Sence orginal olsaydi bizim cifcilerimizin uretme sansi olmazmiydi?

Comment

ya biz konuyu sapıttık benim fidan yetiştirme işi noldu şimdi ben bir dekar kadar tarla buldum saibi ile konuşup kiralasam yardımcı olacaksın dimi ama tarla iki snedir nadasta ekilmiyo bide bize yakın bunlar artıları

Comment

werim azmış bizim pazara yaramaz çok olup ucuz olmalı az ve pahalı bişi kimse alamaz insanlara lüks olur ada yanlış peki sen biliyosan yapsana yüzde kaçta kaç polen alınıyosa al koy mütiş zengin olursun

Comment

Working...
                                X