fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: AŞILI FİDAN YETİŞTİRME

karnabatfidan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birinci videoda yapılan aşılar peysaj amaçlı olabilir aşı mart ayından başlayarak eylül ayı sonuna kadar yapılabilir . bu ağacın türüne göre aşının türüne değişir siz konuşmaya geldimi herşeyi biliyorsunuz bunları bilmemek de ayıp degil ama size yol gösteren fikir veren arkadaşları eleştiriyorsunuz ben meyve fidanı ve süs bitkisi üretimi yapıyorum hertürlü aşıyıda yaparım herkes herşeyi bilmeyebilir lütfen buradaki uzman arkadaşlara saygı gösterin
    abi valla konu açsan iyi olur bende bişi anlamadım bu yazılanlar banamı yoksa dier arkadaşlaramı veya biz bu aşıyı öğrendik ibirahim bey biliyo zaten sadece fıransada iklimler farklı olduğundan dolayı ağaçlara yazın aşı yapılıyomuş gibi görünüyo ama aslında orası kış ama yinede yapraklar yeşil birde o gördüğümüz aşılar erik aşısı muhtemelende adamlar bi erik cinsi keş vetmişler ama açıklamıyola çünkü eski çağdaki insanların yediği cinsten bi erik ama ayrıntılı bilgi yok

Comment

videoda görünen aşılar 2 mt üstü peysaj amaçlı yani parklara dikilen süs bitkilerinden alçaktan yaptıklarıda bikti düzgün olmadığından düzgün yerinden kesip o seviyeden farklı tür aşı yapılır.
      o aşılrınkış ayında yapıldığın nereden çıkardın ilkbahar herşey yeşillenbiş. erik olduğundan nasıl emin oldun erik olsabile meyve kesinlikle değil çünkü meyve için yapılan aşı alttan yapılır adam onu toplamak için birde merdivenmi yapacak .anaçları erik olabilir ama süs biktisi aşılıyorlar .Ben yazdığım yazıları genel orarak yazıyorum kimse alınmasın. bazı arkadaşlar bilgi verilmediğinden şikayetçi. bazıları cevap verenleri eleştiriyor burada herkes birbirinden istifade etmeye yada yardımcı olmaya çalışıyor açmamı istediğin konu bu herhalde ben böyle anladım.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Simdi eskiya calismayi yapanlar tamamen uzman bir ekip .Erik agaci uzerine çok eski bir çesit olan turun asilamasini yapiyorlar ancan ne oldugunu soylemiyorlar.Insanlarin bu turu eski tur olmasindan kaynakli hazine gibi gorduklerini ve satisinin iyi olmasindan kaynakli asilama yaptiklarini soyluyorlar.Yukseklik ise tamamen genç bir fidan meydana getirmek amaci ile yamilmis bir calisma.Kabuk altina saplama ile yapiyorlar asilamayi.Govdeye saplanacak dal bes goz sonrasi kesiliyor yani toplam bes goz birakiliyor.Detayina fazla inmezler bu dunyanin her yerinde boyledir.Farkinda isen ozel bir bantla asi alanini kapatiyorlar.Bu bant bildigim kadari ile kesilen yerin kendini tedavi etmesinde yardimci oluyor.
        abi yine bilmece gibi yazmışın ben yine bişi anlamadım ama şimdi sen yazdıklarınla ibrahim abiyi yanlışçı çıkarıyosun sanki o yanlış bilgi vermiş gibi ediyosun

Comment

karnabatfidan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          videoda görünen aşılar 2 mt üstü peysaj amaçlı yani parklara dikilen süs bitkilerinden alçaktan yaptıklarıda bikti düzgün olmadığından düzgün yerinden kesip o seviyeden farklı tür aşı yapılır.
          o aşılrınkış ayında yapıldığın nereden çıkardın ilkbahar herşey yeşillenbiş. erik olduğundan nasıl emin oldun erik olsabile meyve kesinlikle değil çünkü meyve için yapılan aşı alttan yapılır adam onu toplamak için birde merdivenmi yapacak .anaçları erik olabilir ama süs biktisi aşılıyorlar .Ben yazdığım yazıları genel orarak yazıyorum kimse alınmasın. bazı arkadaşlar bilgi verilmediğinden şikayetçi. bazıları cevap verenleri eleştiriyor burada herkes birbirinden istifade etmeye yada yardımcı olmaya çalışıyor açmamı istediğin konu bu herhalde ben böyle anladım.

abi aslında sizin site kurucularının siteye bakış açınızla biz normal üyelerin siteye bakış açıları farklı mesela site soru cevap üzerine kurulu amacı bu soru sormak cevabını almak şimdi ben siteye ilk girdiğimde istediğim her bilgiyi burdan edineceğimi sandım ama yanıldım sandımki bişi sorsam herkez cevaplar doğru bilgi edinirim sandım sizede bu konuda güvendim ama yanıldığımı anladım aslında ben sizi gözümde çok büyütmüşüm bu benim yaptığım bir hataydı yani burda isteyen cevap veriyo istemeyen vermiyo biraz keyfi gibi mecburiyet yok mesela ben reklamları görünce mesela ben sanıyomki herkez bu işi para için yapıyo sanmıştım ama burdaki herkez gönüllüymüş o yüzden kimseninde bi soruya dağal olarak cevap verme gibi bi zorunluluğu yok bilmem anladınızmı ama benim gibi ilk girenler bunun farkında deyil herkez size bi soru soruyo cevabını bekliyo cevap alamayıncada kendince darılıyo kızıyo güceniyo gibi bişi aslında sorunun cevabını herkez biliyo ama cevap veren yok o yüzden benim görüşüm sizler biraz yaşınız ileri olduğundan forum kullanmayı fazla bilmiyonuz o yüzdende yazı yazmaktan kaçınıyonuz ben bunu fark ettim sitede işallah yanlış anlaşılmam benim sitede gördüğüm bu yani olay bu besela bu konunun başlığı fidan yetiştiriciliği ama hala bu konuda kimse bir doğru düzgün cevap yazmadı olay bu aslında burdaki herkezde fidan yetiştirmeyi biliyo> ama cevap veren yok o yüzden kırgınlık oluyo önceki mesajındada küçük düşürüyon insanları der gibi yazmışsın abi asla böyle bişi olamaz yazdıklarım eleştiri ve kırgınlık la alakalı ben burda kimseyi küçük düşüremem çünkü içinizde yaş olarak en küçük benim maddiat olarak en küçük benim konum olarak en küçük benim tarım bilgisi olarak en küçük benim ve ben bu halimle sizleri nasıl küçük düşüre bilirim bi anlat sadece yazdıklarım elştiri ve kırgınlıktır öyle algılayın saygılar ben burda insanları küçük düşürmek gibi bir amacım olsa mesela onların mesajının altına saçma sapan şeyler yazarım onların verdiği bilgileri yanlış çıkartmaya çalışırım öle yaparım istesemde bunu yaparım ama sağılan inek kesilirmi abi zaten ben insanları severim maymundan geldiği için

Comment

bende sizin gibi siteye üye bir üreticiyim. mühendiste değilim, ben ve diğer arkadaşlar hergün bu sitede oturupta soruları cevatlamaya vakti yok ben bazen 1 hafta ginediğim oluyor herkesin kendine göre bir işi var.sadece boş vakitlerinde buraya geliyorlar. herkes herşeyi bilemez ben basit bir çifçiyim ama tcrübemden dolayı bazen benim bildiğimi mühendis bilemez teknik konulardada biz onlardan bilgi alıyoruz herşey karşılıklı ben hertürlü aşıyı zamanında yaparım tutar ama mühendis bunu yapamaz çünkü o benim kadar uygulama yapmamıştır. burada kimse kimseye kırılmaz yeterki sohbetler saygı cerçevesinde olsun. daha önce bir arkadaş yazmıştı herkes iyi klavye kullanamaz ve yazarken anlatmak istediğini tam aktaramaz diye( sanırım sn. saraçtı) bu dogrudur yazı yazmak hele klavye ile zordur onun için uzun cevap vermekten kaçınabilirler bunuda hoş gönmek lazım. benim yazılarımda da eksik harf hatası olabilir ben (f) klavye kullanıyorum önceden daktilo bilgim olduğu için on parmak kullarırım. sorularınızı günlük sorununuz neyse ona göre sorun bunda cevap alırsınız özel mesaj da atabilirsiniz.

Comment

Working...
            X