Cevap: FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
Eskiya kisilerin hal ve haretleri sonucu tabire maruz kalan ve yeterince bir genislige sahip kelimedir.Dag eskilari mevcut olmustur bu ulkede ve bu eskiyalar insanlara zarar vermistir.Sehir eskiyalarida keza aynidir.Bir degisik eskiya turude direniscilere takilmaktadir.ATATURKe soylenen sozde ayni degilmidir eskiyalar surusu .Bu suru ingilizlere islam bayragini teslim edenler tarafindan verilmistir ve bu eskiyalar gerilla mucadelesi ile hem vatani hemde islamin ana kalbi olan istanbulu kurtarmistir.Birde su sekilde bakalim.Vatani satan gizli isgale teslim eden cumhuriyet yoneticilerine karsi bas kaldiran deniz ve arkadaslarida eskiya olarak gosterilmistir.Insanlain isimlerine takilmasak iyi olacak ister eskiya ister evliya ne farkederki .Onemli olan niyet degilmidir.
Saygilarimla
Eskiya kisilerin hal ve haretleri sonucu tabire maruz kalan ve yeterince bir genislige sahip kelimedir.Dag eskilari mevcut olmustur bu ulkede ve bu eskiyalar insanlara zarar vermistir.Sehir eskiyalarida keza aynidir.Bir degisik eskiya turude direniscilere takilmaktadir.ATATURKe soylenen sozde ayni degilmidir eskiyalar surusu .Bu suru ingilizlere islam bayragini teslim edenler tarafindan verilmistir ve bu eskiyalar gerilla mucadelesi ile hem vatani hemde islamin ana kalbi olan istanbulu kurtarmistir.Birde su sekilde bakalim.Vatani satan gizli isgale teslim eden cumhuriyet yoneticilerine karsi bas kaldiran deniz ve arkadaslarida eskiya olarak gosterilmistir.Insanlain isimlerine takilmasak iyi olacak ister eskiya ister evliya ne farkederki .Onemli olan niyet degilmidir.
Saygilarimla

aha öncede bu sitede belirtdim ve belirteceğim.Bu sitede yazı yazan herkes ayrı bir değer vede kendime kardeş olarak nitelendiriyorum.Buna sizde dahilsiniz,Bu sitede daha önce yazdım;Kimseyle siyasi ve dini tartışmaya girmemmm...Ancak site formunda belirtidiği üzre dini bilgiler toplumun ortak malıdır,zamanı ve zemininde okur vede yazarım.Ben eşkiya kelimesinin sözlük manasını değindim.Öteki konular şahsın kendisini ve görüşünü bağlar.Yukarda bahsetdiğiniz hadiselerde bahse konu şahıslar Devletimiğiz makamlarınca yargılanmış ve idam edilmişlerdir.Öte yandan Casus Lavrensin altınlarına kanıp Osmanlı zabitlerini şehit edenler ile necip milletimize plan kuranlar,Tarih okuyanlar bilirler bunun ecrini fazlasıyla ödemişlerdir vede nesilleri bile ödemektedir.Haa bu konu tartışmaya açık bir konu.Öte yandan insanlara güzel isimler konulması,kibar davranılması Yüce kitabımızda ve hadislerde mevcutdur.sağlıcakla kalınız.
Comment