fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Eskiya kisilerin hal ve haretleri sonucu tabire maruz kalan ve yeterince bir genislige sahip kelimedir.Dag eskilari mevcut olmustur bu ulkede ve bu eskiyalar insanlara zarar vermistir.Sehir eskiyalarida keza aynidir.Bir degisik eskiya turude direniscilere takilmaktadir.ATATURKe soylenen sozde ayni degilmidir eskiyalar surusu .Bu suru ingilizlere islam bayragini teslim edenler tarafindan verilmistir ve bu eskiyalar gerilla mucadelesi ile hem vatani hemde islamin ana kalbi olan istanbulu kurtarmistir.Birde su sekilde bakalim.Vatani satan gizli isgale teslim eden cumhuriyet yoneticilerine karsi bas kaldiran deniz ve arkadaslarida eskiya olarak gosterilmistir.Insanlain isimlerine takilmasak iyi olacak ister eskiya ister evliya ne farkederki .Onemli olan niyet degilmidir.
    Saygilarimla

Comment

Sn Kardeşimaha öncede bu sitede belirtdim ve belirteceğim.Bu sitede yazı yazan herkes ayrı bir değer vede kendime kardeş olarak nitelendiriyorum.Buna sizde dahilsiniz,Bu sitede daha önce yazdım;Kimseyle siyasi ve dini tartışmaya girmemmm...Ancak site formunda belirtidiği üzre dini bilgiler toplumun ortak malıdır,zamanı ve zemininde okur vede yazarım.Ben eşkiya kelimesinin sözlük manasını değindim.Öteki konular şahsın kendisini ve görüşünü bağlar.Yukarda bahsetdiğiniz hadiselerde bahse konu şahıslar Devletimiğiz makamlarınca yargılanmış ve idam edilmişlerdir.Öte yandan Casus Lavrensin altınlarına kanıp Osmanlı zabitlerini şehit edenler ile necip milletimize plan kuranlar,Tarih okuyanlar bilirler bunun ecrini fazlasıyla ödemişlerdir vede nesilleri bile ödemektedir.Haa bu konu tartışmaya açık bir konu.Öte yandan insanlara güzel isimler konulması,kibar davranılması Yüce kitabımızda ve hadislerde mevcutdur.sağlıcakla kalınız.

Comment

abi öncelikle eşkiya ismini seçmemin bir kaç sebebi var filmlerdeki eşkiyalar hatırlarsanız cüneyit arkının bir filmi vardı kör oğlu o birde fatma giriğin bir filmi vardı babasının intikamını almak için dağa çıkıp eşkiya olan oğlu vardı filmde o yüzden birde şarkı var eşkiyadanda beter halil ibrahim diyen şarkı ben onuda severim birde eşkiya kelimesi türkiyeden başka ülkelerde kullanılmıyo türk çe bişi yani bize ait olduğu için birde oynadığım bir savaş oyununda karektirimin ismide eşkiyaydı ondan diyer yandan burda kullanmamın sebebi ise ilk sebasteli ydim sebaste bizim köyün eski adı ama sabesteli üyeliğim buraya yazı yazamıyo o yüzden size cevap vermem gerekiyodu bende aklıma eşkiya ismi geldi onu koydum ha soruyosanız sizin saydığınız eşkiyalardan haberim yok ama sadece birazda savaşçı ruhlu bir kişiliğim olduğu için eşkiya ismini kullanırım ama soruyosanız türküm selçuklu türklerinden dedimya eskiden köyün ismi sebaste imiş sonra selçuklu türkleri gelmiş köye ve şu an selçikler dir o ismi koymuşlar ama sizin dediğiniz gibi biz şu an eşkiya ismini daha çok dağdaki teröristler için kullanıyaruz ama ben türküm yani anlayın işte işallahta bizim parti iktidara geldimiydi onların başınıda dar ağacında sallandıracağız işallah yan çizmezlerse

Comment

ubey abi yani sen memursun dimi bende ileşberim ileşber kelimesinin anlamını bilirmisin her işi yapan köylü ama kullanıldığı yerler para kazanamayan sürünen çok rezillik çeken gibi anlamına geliyor ileşber ama aslında ben öle deyilim dersem olmaz bi yönden ileşberim diyer yönden değilim:

birde soruma cevap verdiğiniz için çok sağ olun aslında yazdıklarınızdan bürsürü şey anladım ama benim sorumun cevabı deil ama önemli deyil ama yinede merak ediyosanız sorum şuydu şimdi ben 7 sene kadar önce bizim çayırdan rastgele erik çöğürleri getirdim aşıladım birazına şeker eriği yeşil erik aşıladım birazına büyük siyah erik cinsi vardı ondan aşıladım şeker eriği aşıladığım erikler süper oldular çok güzeller iyi verim veriyolar ve ağaçlarıda çok kuvvetli ama siyah erik aşıladığım erikler hasta olup kurudu ben bunu merak ediyorum yeşil erikler kurumazken güzel olmuşkene siyah erikler neden kurudu ve hasyalanıp kurudular fazla gelişşe mediler sorum buydu aslında fazla önemli bi soru deil herhalde o siyah erikler dıştan başka bi şehirden gelme eriklerdi yeşil erikler ise bizim buraların yerli erikleriydi herhalde çöğürleride buralardan olduğu için yeşil eriklerle iyi uyuştular ama yabancı erikle uyuşamamış olsalar gerek bu soruyu sormamın sebebi ben biraz erik anacı alıp aşılayacaktım ama öyle uyuşmazlık olduğu aklıma geldi vaz geçtim yani eriklerin anacı farklımı veya hepsinin anacı deyişiyomu die merak etmiştim

birde tabiatcı abi ismime takıldın madem bende senin fotona takılayım ama kızma abi gözünü seveyim o fotoyu deyiştir kötü izlenim veriyo hep söyliycek oluyom söyleyemiyom şimdi senin foto sanki ilerde tarlada kızlar çalışıyo sende uzaktan gizlice onları dikizliyomuşun gibi sanki ağaçların arasındanmış gibi senin foto bak kızmak yok ben kızmadım çünkü

Comment

merhaba birkaç sorum olacak konu ile ilgili arkadaşlar yarıdımcı olursa çok sevinirim.

sertifikalı uludağ göknarı mavi ladin ve batı ladini fidelerini nerden bulurum?
            çıplak kök alıp poşetlemek istiyorum deneyimim yok başarılı olabilirmiyim?
            poşetleyeceğim fidanları koyacağım poşetlerin ölçüleri ne olmalı?
            bu poşetlerde 2 yaşında çıplak kök fidanı kaç yıl tutmalıyım?
            tohumdan 2 yaşında fidan kar ve don altında kalırsa zarar görürmü?

Comment

Sn EŞKİYA yada Bir Tabirle BAL BÖCEĞİ Yada ÖZKAN Bey :Yukardaki Avatarı yani resmimi,sizden başka bir kaç kişi sordu cevaplıyayım.Badem ağacına oğul vermiş yani konmuş bal arısına bakarken çekilen resim.benim öyle birilerini dikizleme huyum yok.Dikizlemek bir hastalık vede çok şükür bizde yok.Gelelim bir diğer kardeşimizin sorusuna;Bu sitede Mavi Ladinle ilgili epey bilgi mevcut,yukardaki arama butonundan arayınız,ayrıca sitemiz İlansel bölümüne bakınız.Daha ayrıntılı bilgi için sitemzi üyelerinden Lilıum'la temasa geçiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Working...
              X