fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Galiba yaprak biti

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Galiba yaprak biti

Evet üstatlar ben son 3 yıldır meyve fidanına haves sardım bundan dolayı bir sürü meyve fidanı aldım kimisi verdi kimisibüyüyor AMA esas mesele bu değil bu mart ayında diktiğim bodur elma fidanlarının hiçbüyümediğinigördüm 4 fidan 10 yakın meyve vermiştibende büyümüyor diye meyveleri kopardım dedimya martda dikmeiştim fidanları aradan zaman geçti fidanlarda tık yok eski yapraklarda zencilerin saçı nasıl olurya kıvır kıvır oyle biara ufakda olsa sürgün verdi yeni yaprakların altında toplu iğne ucu kadar birsürü bit e benze yaratıkların olduğunu farkettim bunları su ile yikadım ama ertesi gün yine aynı yerdeler bu sorunu tanıdığım kişilere açtığımda sarmısaği döv suya koy fıs fıs ile fidanlara püskürt dediler bunun ilac yokmu bi yardım edin üstatlar ne olur fidanlarım büyümüyor daha büyük olan elma ağacımında yaprakları kıvır kıvır ama onda sürgün var oda kaç senedir meyve verdiği yok ziraatçilara sordun ondada hastalık olduğunu söyledi ondan dolayı meyve vermiyormuş
    Yardımlarınızı bekliyorum
    Eğer zehir yada ilaçgibibişey varsa iacın ismini ve kullanım şeklini anlatırsanız sevinirim
    kolay gele
    NOT biraz uzun oldu kusura bakmayın
  • Fidanligi.com

Cevap: Galiba yaprak biti

Hoş geldiniz.
    Fidanınızın büyümemesinin tek nedeni yaprak biti olamaz.Yaprak biti daha ziyade taze ve yeşil sürgün uçlarında olur.Bitkinizin tamamen büyümesini önleyecek kadarda zararı olmaz.Ancak size en yakın bir İl-İlçe Tarım müdürlüğüne gidiniz ve onların tavsiyesine göre hareket ediniz.Çünkü buradan görmeden detaylı olareak size bilgi vermemiz eksik ve yanlış olur.

Comment

evet bende öyle saniyorum ama büyümemesi içinde bir sebep yok bir iki dalında yeni sürgün var diğerlerinde 2 fidanda hiç yok sürgün olan dallarda ise bitler var diğer elma fidanlarında sorun yok yaklaşık 25,30 cm yeni sürgünler var vede çok gür ler
      alakana teşekürler

Comment

elma fidanlarının haricinde diğer meyve fidanlarındada var bu yaprak bitlerinden bunun nedeni nedir neden oluyor bu bitler ilaçlama yaparken tüm mahalleyimi ilaçlama yapmak gerekiyor bunun altından kaklmak mümkün değilki portakal ve mandalına fidanlarınada var yaprakları kıvır kıvır tekrar ilaçlama yapacağım sonucunu yazarım

Comment

Working...
        X