türkiyede kiraz we vişne yetiştiriciliği potansiyeli ve yetiştirme olanakları nelerdır ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
kiraz ve vişne
Collapse
X
-
Cevap: kiraz ve vişne
Sn Özge 32:Kiraz ve vişne yetiştirmek istiyorsanız.Yapacağınız ilk iş arazinizin çoğrafik durumu.Konuyu biraz açarsakToprak yapısı,rakım,sulama durumu,taban suyu,arazi engebesi vs.Bu konuları araziyi bir uzmanına göstererek soruya cavap bulduktan sonra,iyi bir Toprak analizi yaptırınız.Daha sonra Ürünü pazarlama durumunu araştırınız.Sn Nazsan:Kireçsiz bordo bulamacı olmaz,Kireçsiz bordo bulamacı yerine göztaşı kullanılır.Piyasada hazır bordo bulamacı var.Bu hazır preparatları kullanınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...
Comment
-
Evet..oldukca zahmetli.Ayrıca;Bordo bulamacı için en az 3 adet plastik yada,ahşap fıçı nevi kab'larınız olması gerekli.Bence ilaç atdığınız edevatın bile plastik olması gerekli.Zira bakırlı ilaçları metallerin absorbe etmesi söz konusu.Daha da ileri gidelim,Kullanılacak su'yun bile PH'sı önemli.Neyse işi karıştırmıyalım.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment
-
hazır sönmüş kireç kulanın
eskiler hep aman ha kendiniz söndürün öyle kulanın derlerdi
ama inanın hiç gerek yok hazır 25kg lık torbalarda alın hem süzme konusunda
hemde eritmede sorun yaşamazsınız bende bunu bilmiyodum bir arkadaşımıza konya selçuklu zirrat fak bölümündeki öğretim üyesi söylemiş
oda denemiş ve sonuç almış bende denedim gayet iyi kireç kulanmaktaki amacımız nedir bordobulamacında
göztaşını ağaca yapıştırmak
Comment
-
hazır sönmüş kireç kulanın
eskiler hep aman ha kendiniz söndürün öyle kulanın derlerdi
ama inanın hiç gerek yok hazır 25kg lık torbalarda alın hem süzme konusunda
hemde eritmede sorun yaşamazsınız bende bunu bilmiyodum bir arkadaşımıza konya selçuklu zirrat fak bölümündeki öğretim üyesi söylemiş
oda denemiş ve sonuç almış bende denedim gayet iyi kireç kulanmaktaki amacımız nedir bordobulamacında
göztaşını ağaca yapıştırmak
artı olarak sayın TABİATCI nın dediği gibi bordo bulamacını hazırlarken muhakkak plastik yada ahşap varil kulanın
değilse kesin bozuluyo bordobulamacı
Comment
-
hepiniz de çok yardımcı oluyorsunuz, çok teşekkür ederim. geçenyıl kedi balı çoktu, hatta bazı ağaçların dibinde çorba gibi bulamaç olmuştu bu ballar. ve göztaşı az gelmiş dediler. bu yıla kadar biz yokken bağla ilgilenenler nasıl yaptılar acaba diye merak ediyorum. işleri yok plastik kova mı kullanacaklardı, göztaşını ayrı bir yerde mi eriteceklerdi, tanktaki suya önce kireci sonra da göz taşını mı katacaklardı, bordo bulamacının nötr veya alkali olup olmadığnı anlamak için çivi deneyini mi yapacaklardı....hiiç sanmıyorum. ilacı bile gerektiği gibi püskürtmemişlerdir. sönmüş kireç göztaşını iyi tutuyorsa mesele yok. sönmemişin iki katı kullanılıyor sanırım.
Comment

Comment