fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kiraz ve vişne

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kiraz ve vişne

türkiyede kiraz we vişne yetiştiriciliği potansiyeli ve yetiştirme olanakları nelerdır ?

Cevap: kiraz we vişne

nasıl yani?

Comment

Cevap: kiraz ve vişne

nasıl nasıl yanıı ben kıraz ve vısnenın nasıl yetıstırıldıgı ne gıbı ortam ıstedıgı hakkında bılgı almak ıstıyorum

Comment

meyva ağaçlarını don olayından koruyan ilaç yapılıyormuş diye duydum. böyle bişey var mı ? varsa ağaca olumsuz etkileri nelerdir ?

Comment

bordo bulamacını kireçsiz , hazırdan yapın diyorlar. daha iyiymiş, ziraat mühendisi dedi. sattığı marka bi ürün var. ne dersiniz ?

Comment

Sn Özge 32:Kiraz ve vişne yetiştirmek istiyorsanız.Yapacağınız ilk iş arazinizin çoğrafik durumu.Konuyu biraz açarsakToprak yapısı,rakım,sulama durumu,taban suyu,arazi engebesi vs.Bu konuları araziyi bir uzmanına göstererek soruya cavap bulduktan sonra,iyi bir Toprak analizi yaptırınız.Daha sonra Ürünü pazarlama durumunu araştırınız.Sn Nazsan:Kireçsiz bordo bulamacı olmaz,Kireçsiz bordo bulamacı yerine göztaşı kullanılır.Piyasada hazır bordo bulamacı var.Bu hazır preparatları kullanınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

kireçsiz derken hazırını kastetmiştim, yanlış yazmışım. eskiden olsa hazırları kullanmayın derlerdi. şimdi o hazırları daha iyiymiş. teş.ler...

Comment

eskiyle yenisi arasında gene bir fark yok hatta yenileri renklendirici konulup hazırlanıyor

aman ha güzel renk verdi iyiymiş bu deyip hazırına aldanmayın

en iyisi ellerinizle yaparak gözünüzle görerek yaptınızdır zahmetlidir ama

altın değerindedirO0

Comment

Evet..oldukca zahmetli.Ayrıca;Bordo bulamacı için en az 3 adet plastik yada,ahşap fıçı nevi kab'larınız olması gerekli.Bence ilaç atdığınız edevatın bile plastik olması gerekli.Zira bakırlı ilaçları metallerin absorbe etmesi söz konusu.Daha da ileri gidelim,Kullanılacak su'yun bile PH'sı önemli.Neyse işi karıştırmıyalım.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

ne edeyim şimdi ????

Comment

Becerebilirsen kendinizin yapmasını tavsiye ederim.Yukardaki bilgiler açık.Ayrıca nasıl yapılacağı sitede mevcut.

Comment

beceririm becermesine de , kireci iyi süzmek gerek, ne kadar dikkat etsem de hortumun ucundaki metali tıkıyordu. bi de şimdi yeni sistem ilaçlama boruları döşettik bağa. soketlerle ilaçlıycaz. bi tıkarsa yandıkk...

Comment

hazır sönmüş kireç kulanın
                          eskiler hep aman ha kendiniz söndürün öyle kulanın derlerdi

ama inanın hiç gerek yok hazır 25kg lık torbalarda alın hem süzme konusunda

hemde eritmede sorun yaşamazsınız bende bunu bilmiyodum bir arkadaşımıza konya selçuklu zirrat fak bölümündeki öğretim üyesi söylemiş

oda denemiş ve sonuç almış bende denedim gayet iyi kireç kulanmaktaki amacımız nedir bordobulamacında

göztaşını ağaca yapıştırmak

Comment

hazır sönmüş kireç kulanın
                            eskiler hep aman ha kendiniz söndürün öyle kulanın derlerdi

ama inanın hiç gerek yok hazır 25kg lık torbalarda alın hem süzme konusunda

hemde eritmede sorun yaşamazsınız bende bunu bilmiyodum bir arkadaşımıza konya selçuklu zirrat fak bölümündeki öğretim üyesi söylemiş

oda denemiş ve sonuç almış bende denedim gayet iyi kireç kulanmaktaki amacımız nedir bordobulamacında

göztaşını ağaca yapıştırmak

artı olarak sayın TABİATCI nın dediği gibi bordo bulamacını hazırlarken muhakkak plastik yada ahşap varil kulanın

değilse kesin bozuluyo bordobulamacı

Comment

hepiniz de çok yardımcı oluyorsunuz, çok teşekkür ederim. geçenyıl kedi balı çoktu, hatta bazı ağaçların dibinde çorba gibi bulamaç olmuştu bu ballar. ve göztaşı az gelmiş dediler. bu yıla kadar biz yokken bağla ilgilenenler nasıl yaptılar acaba diye merak ediyorum. işleri yok plastik kova mı kullanacaklardı, göztaşını ayrı bir yerde mi eriteceklerdi, tanktaki suya önce kireci sonra da göz taşını mı katacaklardı, bordo bulamacının nötr veya alkali olup olmadığnı anlamak için çivi deneyini mi yapacaklardı....hiiç sanmıyorum. ilacı bile gerektiği gibi püskürtmemişlerdir. sönmüş kireç göztaşını iyi tutuyorsa mesele yok. sönmemişin iki katı kullanılıyor sanırım.

Comment

Working...
                              X