fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

YARI BODUR ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• YARI BODUR ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİ

Yozgat\ Sorgun da 3.5 da arazime320 adet ilçe tarımdan teşfikli Ybodur elma yazildım.elmalar 3. ayda teslim edilecek tarlamıza daha önce münavebeli olarak buğday ekimi yaplıyordu.güzden tarla sürümü yapıldı toprakanalizi yapıldı.1kamyonda hayvan gübresi tarlaya döküldü ama saçılmadı.analizsonucunda da13kg amonyum sülfat,17kgdiamonyumfosfat,17kg amonyum nitrat ust gübre uygulaması önerilmiş.tarlamın ölçüleri doğu-batı 27m, güney-kuzey142m.arazim belirli oranda kuzey-güney istikametinde eğimli ve 20 tonluk havuz bu istikamette tarlanın başında 1m tarlanın başından yüksekte aşağı doğru eğim dahada artmaktadır.
    SORU:
    1-tarlam elma yetiştiriciliği için uygun mu?
    2-elmaları en sık olarak hangi ölçülerde dikmeliyim [2x4] yeterlimi ?
    3-hayvan gübresini dikim çukurlarında ne kadar kullanmalıyım zararı olur mu veya tamamına mı saçmalıyım?
    4-gübre uygulamasını nasıl yapmalıyım?
    5-havuzdan 50lik çıkış borusu ile5m sonra 75lik anaboruya geçerek damlama borularını bağlasm tarlanın tamamını motorsuz sulaya bilir miyim?
    6-meyve aralarında 3-4 yıl hangiara ürüleri yetiştirebilirim?
    7-hibe kapsamında çapa makinası almak istiyorum gücü ne kadar olanlardan almalıyım ve bunların fiyatları nerelerde?
    sorularımın çokluğundan lütfen şaşırmayın herkes 1-2 soru cevaplandırırsa mutlu olurum. şimdiden ilgilenen arkadaşlara tşk ederim...

Cevap: YARI BODUR ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİ

Bu konuyla kimse ilgilenmiyor galiba...

Comment

- Tarlanızın durumu ve bulundugunuz yer Elma için uygun
      - Fidan aralarının 4 x4 olması ilerki yıllarda size sorun çıkarmaması acısından en uygunu
      - Hayvan gübresi yanmış ise ocak başı 2 kg yanmamış ise 5 kg olursa ve toprak ile karıştırarak uygularsan iyi olur.
      - İlk yıllar için azot ve kök gelişimini iyi sağlayan gübreler uygulayınız.
      - Tarlanızda 1 netrlik eğiç ile damlama su yapmanız çok zor gerekli basınc oluşmaz. Belki ilk yıl boru gözenekleri temiz olmasından dolayı damlama olabilir ancak ilerkisi yıllarda kesinlikle olmaz.
      - Araziniz sulu olduguna göre aralarında sebze dikimi yapabilirsiniz.
      - Yeriniz çok küçük olmasından dolayı fazla büyük çapa makinasına gerekmez 4 beygir güçünde 2 bin lira cıvarında bir makina yeterlidir.

Comment

satik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Yozgat\ Sorgun da 3.5 da arazime320 adet ilçe tarımdan teşfikli Ybodur elma yazildım.elmalar 3. ayda teslim edilecek tarlamıza daha önce münavebeli olarak buğday ekimi yaplıyordu.güzden tarla sürümü yapıldı toprakanalizi yapıldı.1kamyonda hayvan gübresi tarlaya döküldü ama saçılmadı.analizsonucunda da13kg amonyum sülfat,17kgdiamonyumfosfat,17kg amonyum nitrat ust gübre uygulaması önerilmiş.tarlamın ölçüleri doğu-batı 27m, güney-kuzey142m.arazim belirli oranda kuzey-güney istikametinde eğimli ve 20 tonluk havuz bu istikamette tarlanın başında 1m tarlanın başından yüksekte aşağı doğru eğim dahada artmaktadır.
        SORU:
        1-tarlam elma yetiştiriciliği için uygun mu?
        2-elmaları en sık olarak hangi ölçülerde dikmeliyim [2x4] yeterlimi ?
        3-hayvan gübresini dikim çukurlarında ne kadar kullanmalıyım zararı olur mu veya tamamına mı saçmalıyım?
        4-gübre uygulamasını nasıl yapmalıyım?
        5-havuzdan 50lik çıkış borusu ile5m sonra 75lik anaboruya geçerek damlama borularını bağlasm tarlanın tamamını motorsuz sulaya bilir miyim?
        6-meyve aralarında 3-4 yıl hangiara ürüleri yetiştirebilirim?
        7-hibe kapsamında çapa makinası almak istiyorum gücü ne kadar olanlardan almalıyım ve bunların fiyatları nerelerde?
        sorularımın çokluğundan lütfen şaşırmayın herkes 1-2 soru cevaplandırırsa mutlu olurum. şimdiden ilgilenen arkadaşlara tşk ederim...
        sn satik ben deveci armut üreticiyiyim bildiğim kadar sorularınıza ceap vermeye çalışayım
        1- topra analiz raporunda size söyleneleri lazım uygun olup olmadığını.
        2 -yarı bodur4*2 4*3 4*2,5 olarak uygun diyorlar size 4*2,5 öneririm
        3- çukurlara hayvan gübresi kesinlikle koymayın hastalık kapabilir mümkünse koyun gübresi kullanın onu dezenfekte etmeye bakın veya çukurun altına koyun gübreyi üstüne 7-8 cm toprak kuyuğ güzelce çiğneyin fidanların kökünü dikerken bir mantar ilacı ve böcek ilacına dalrıtmayı ihmal etmeyiniz .
        4 - ttoprak analizinde size verilen programı uygularsanız vede damlama kurarsanız iyi netice alırsınız.
        6-sıra aralarına 2 - 2,5 metre genişliğinde okin yapabiliseniz ürün konusunda ise orada satabileceğiniz veyapabileceğiniz ürün ekinderin sanırım su az sizde kışlık ekmek daha iyidir lahana , bezelye , bakla, foturak fasulye marul ekiyorum ben.
        5 - o yüksekliz teki basınç size 20 lik boru kullanmak şartıyla yeterli olur sanırın birde sizi saatte 12,5 ton sıya ihtiyacınız var deponuzu ve su kaynağınızı ona göre hesaplayın.

simdiden kolay gelsin diyorum size son sözüm mutlaka ilçe tarıma gidip bir ziraat mihendisinle görüşmenizde çok uayda var size ilaç ve gübre satanların önerilerine DİKKAT EDİN SELAMLAR

Comment

Ubey ve Kenan Kırca Beyler çok tşk ederim.Görüşlerinizi muhakkak değerlandireceğim. SELAMLAR....

Comment

Bozok yayla'lı beyefendi:Bizimde bir nebze tuzumuz olsun.Meyve çukurlarını mümkünse iş makinası,yani traktör kepçe ile açtır.Benim tercihim CSB ve yüzey toprağını bir tarafa,taban toprağını bir tarafa atdır.Açmış olduğunuz çukuru suyla doldur,su çekildikten sonra Reklama girecek ama FUPAMiKS adlı gübreyi yüzey toprağını bir çay bardağı karıştırıp,fidanı dikiniz.Bahsetdiğim gübre Kök gelişimini artıracaktır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

elmalarımız gransimit,redchif ve fuji olacakmış bu elmalardan hangilerini veya hangisini almamı önerirsiniz.özellikleri ve verimleriile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan bekliyorum.

Comment

Sn SATİK:Üçüde güzel elma.Grany Smıth yeşil,ekşi ve son derece dayanıklı,Piyasada Arjantin Elması,yada yeşil elma olarak bilinir.Dayanıklı ve verimli bir çeşit olup;Diyabet(şeker hastaları) için tavsiye edilir.RedChif:Kırmız renkde,albenesi güzel,kendine göre hoş bir aroması olan bir türdür.Fuji ise:Hollanda Amasyası olrak bilinir.Çok değişik bir aroması vardır,Buzhaneye dayanıklı bir çeşitdir.Kırmızı,çizgili bir renkdedir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sn SATİK:Üçüde güzel elma.Grany Smıth yeşil,ekşi ve son derece dayanıklı,Piyasada Arjantin Elması,yada yeşil elma olarak bilinir.Dayanıklı ve verimli bir çeşit olup;Diyabet(şeker hastaları) için tavsiye edilir.RedChif:Kırmız renkde,albenesi güzel,kendine göre hoş bir aroması olan bir türdür.Fuji ise:Hollanda Amasyası olrak bilinir.Çok değişik bir aroması vardır,Buzhaneye dayanıklı bir çeşitdir.Kırmızı,çizgili bir renkdedir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
                  Sn Tabiatçı ilerisi için ekonomik olarak düşünüldüğünde tek bir cins mi? yoksa karışik mı yapsam?
                  ayrıca yukarıda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

Comment

Sayın Satik ben sizin yerinizde olsam kesinlikle kimyasal girdilerden uzak dururdum. Kimyasal girdi kullananlar bu gün topraklarını eski verimli haline nasıl getirecek kara kara düşünüyorlar. Hayvan gübresinde en kalitelisini yani iyice yanmış kokusu ve içindeki zararlı ve yabani otların yok edilmiş olanını tercih ederdim. Dikim yaparken kaliteli leonardit kullanırdım. Kaliteli leonardit ile hem biktimin gelişimini sağlarken toprağımı da korumuş olurdum. Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.

Comment

değerli abiler ben şanlıurfadan hasan. yeni gider üyeler bölümünde bir soru sormuştum cevap alamadım sanırım yanlış yere yazmışım. sorum şuydu şanlıurfa harranda yarı bodur elma yetiştirmek istiyorum. ancak şu durumlar var. toprakta fungal hastalıklar var buğday arpa pamukk gibi bitkiler yetişiyior. kabak giller kök çürüklüğüne yakalanıyor uzun süreli kalamıyor. sıcaklık yüksek. topka oldukça verimli taban suyu 3 metreden daha fazla aşağıda. drenaj sistemi var. toprakta kireç oranı biraz yüksek çıktı diğer tüm değerler uygun. benim merak ettiğim sıcaklığın ve güneşli gün sayısının çok olduğu bu yerde hangi elma türü yetiştirmem lazım güneş yanıklığı iç piyasa için yetiştirilecek ürünlerde sorun olur mu. topraktaki hastalık elmaya da zarar verebilir mi. verirse en dirençli çeşit hangisi veya başka bir meyveye mi yönelmeliyim. armut gibi mesela. veya sizlerin tavsiyesi ne. yazımı okurken yorulacağınızı düşündüğümden şimdiden çok özür diler teşekkür ederim.

Comment

Working...
                      X