Yozgat\ Sorgun da 3.5 da arazime320 adet ilçe tarımdan teşfikli Ybodur elma yazildım.elmalar 3. ayda teslim edilecek tarlamıza daha önce münavebeli olarak buğday ekimi yaplıyordu.güzden tarla sürümü yapıldı toprakanalizi yapıldı.1kamyonda hayvan gübresi tarlaya döküldü ama saçılmadı.analizsonucunda da13kg amonyum sülfat,17kgdiamonyumfosfat,17kg amonyum nitrat ust gübre uygulaması önerilmiş.tarlamın ölçüleri doğu-batı 27m, güney-kuzey142m.arazim belirli oranda kuzey-güney istikametinde eğimli ve 20 tonluk havuz bu istikamette tarlanın başında 1m tarlanın başından yüksekte aşağı doğru eğim dahada artmaktadır.
SORU:
1-tarlam elma yetiştiriciliği için uygun mu?
2-elmaları en sık olarak hangi ölçülerde dikmeliyim [2x4] yeterlimi ?
3-hayvan gübresini dikim çukurlarında ne kadar kullanmalıyım zararı olur mu veya tamamına mı saçmalıyım?
4-gübre uygulamasını nasıl yapmalıyım?
5-havuzdan 50lik çıkış borusu ile5m sonra 75lik anaboruya geçerek damlama borularını bağlasm tarlanın tamamını motorsuz sulaya bilir miyim?
6-meyve aralarında 3-4 yıl hangiara ürüleri yetiştirebilirim?
7-hibe kapsamında çapa makinası almak istiyorum gücü ne kadar olanlardan almalıyım ve bunların fiyatları nerelerde?
sorularımın çokluğundan lütfen şaşırmayın herkes 1-2 soru cevaplandırırsa mutlu olurum. şimdiden ilgilenen arkadaşlara tşk ederim...
SORU:
1-tarlam elma yetiştiriciliği için uygun mu?
2-elmaları en sık olarak hangi ölçülerde dikmeliyim [2x4] yeterlimi ?
3-hayvan gübresini dikim çukurlarında ne kadar kullanmalıyım zararı olur mu veya tamamına mı saçmalıyım?
4-gübre uygulamasını nasıl yapmalıyım?
5-havuzdan 50lik çıkış borusu ile5m sonra 75lik anaboruya geçerek damlama borularını bağlasm tarlanın tamamını motorsuz sulaya bilir miyim?
6-meyve aralarında 3-4 yıl hangiara ürüleri yetiştirebilirim?
7-hibe kapsamında çapa makinası almak istiyorum gücü ne kadar olanlardan almalıyım ve bunların fiyatları nerelerde?
sorularımın çokluğundan lütfen şaşırmayın herkes 1-2 soru cevaplandırırsa mutlu olurum. şimdiden ilgilenen arkadaşlara tşk ederim...

Comment