Selam arkadaşlar bir miktar çınar yapraklı akça ağaç fidanım var bildiğim kadarı ile buna kırmızı yapraklı akça ağaç aşılanıyor fakat çevremde buna aşı yapabilecek aşı kalemi bulamadım bu konuda yardımcı olabirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kırmızı yapraklı akça ağaç
Collapse
X
-
Cevap: Kırmızı yapraklı akça ağaç
Sayın yılmaz; ilginize ve yardımınıza teşekkür ederim ancak ben düzce liyim istanbul yada bursa dan ve parklardan gidip bu kalemleri temin etmek nasıl olur karar veremedim. Birde şu sorun var, biz bu günlerde aşı yapmaya başladık eylül e kadar devam eder bunların kaleminin olgunluğu nasıldır hangi ayda aşı olursa tutma oranı yüksek olur onuda bilmiyorum. Düzce belediyesi de bu yıl bir miktar dikim yaptı fakat onlarda henüz yetişmiş kalem yok olanlarda henüz olgunlaşmamış.bursada bunları aşı yapanlar varmış tanıdığınız varsa bana bilgi verirseniz memnun olurum.
Comment
-
Cevap: Kırmızı yapraklı akça ağaç
sayın saraç Top akasyanın en uygun aşılama zamanı için konuşuyorsanız bu göz aşısı zamanı olan gündönümü aşısı denilen aşı sistemidir. Belediyeler genellikle çift aşı bakar ama ben bu felsefeye aşının iyi bir şekilde bütünleşmemesi ve sert rüzgarlarda aşıların kırılma tehlikesinden dolayı karşıyım. Top akasya aşısı yalancı akasya 8-10 kutur seviyesine geldiğinde ve bu kuturda 2 mtreyi geçtikten sonra 2 metreden kesilerek Göz aşısı dediğimiz T aşı sistemi ile göz monte edilerek sıkı bir şekilde bağlanır ve bu aşı genel anlamda 28 haziran-15 temmuz arasında yapılır. Bu dönemde yabani erik Aşısıda yapılır.
Comment
-
Cevap: Kırmızı yapraklı akça ağaç
sayın kardelenkardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın saraç Top akasyanın en uygun aşılama zamanı için konuşuyorsanız bu göz aşısı zamanı olan gündönümü aşısı denilen aşı sistemidir. Belediyeler genellikle çift aşı bakar ama ben bu felsefeye aşının iyi bir şekilde bütünleşmemesi ve sert rüzgarlarda aşıların kırılma tehlikesinden dolayı karşıyım. Top akasya aşısı yalancı akasya 8-10 kutur seviyesine geldiğinde ve bu kuturda 2 mtreyi geçtikten sonra 2 metreden kesilerek Göz aşısı dediğimiz T aşı sistemi ile göz monte edilerek sıkı bir şekilde bağlanır ve bu aşı genel anlamda 28 haziran-15 temmuz arasında yapılır. Bu dönemde yabani erik Aşısıda yapılır.
1-top akasyada aşı yapıldıktan sonra tepesinin kesilme sebebi nedir.bitki gelişimine devam etse ve sonbaharda uykuya geçince kesilse nasıl olur.
2-Aşı zamanı hangi tarihe kadar sürebilir.yani ağustos sonu eylül başına kadar akasyalar aşılanabilirmi?
teşekkürler.
Comment


. Olmadı damızlık bitki satın alacağız ve aşı kalemi olarak kullanacağız.
Comment