fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kırmızı yapraklı akça ağaç

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kırmızı yapraklı akça ağaç

Selam arkadaşlar bir miktar çınar yapraklı akça ağaç fidanım var bildiğim kadarı ile buna kırmızı yapraklı akça ağaç aşılanıyor fakat çevremde buna aşı yapabilecek aşı kalemi bulamadım bu konuda yardımcı olabirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Cevap: Kırmızı yapraklı akça ağaç

Bu konuda park ve bahçeleri iyi gezip özelliklede İstanbul gibi bir bitki zenginliğinin olduğu yerde aşı için bitki aramak size daha yakın diye düşünüyorum. Eğer bulamazsanız Bursa'ya gelin burada park, bahçe ve refüjlerde krimson king var alabilirsiniz.

Comment

Sayın yılmaz; ilginize ve yardımınıza teşekkür ederim ancak ben düzce liyim istanbul yada bursa dan ve parklardan gidip bu kalemleri temin etmek nasıl olur karar veremedim. Birde şu sorun var, biz bu günlerde aşı yapmaya başladık eylül e kadar devam eder bunların kaleminin olgunluğu nasıldır hangi ayda aşı olursa tutma oranı yüksek olur onuda bilmiyorum. Düzce belediyesi de bu yıl bir miktar dikim yaptı fakat onlarda henüz yetişmiş kalem yok olanlarda henüz olgunlaşmamış.bursada bunları aşı yapanlar varmış tanıdığınız varsa bana bilgi verirseniz memnun olurum.

Comment

Şu an bende aşı yapmak üzere 500 kadar yetiştirdim. Aşı kalemi gerçekten sorun elbette kendime yetecek kadarını bende arıyorum. Bıkmak yok aramaya devam . Olmadı damızlık bitki satın alacağız ve aşı kalemi olarak kullanacağız.

Comment

istanbul il özel idaresi beykoz fidanlığına gel ve sadettin çakır ı bul ben sana yardımcı olacağım ama şu an aşı zamanı değil

Comment

Sevgili kardelen hangi aşıyı ne zaman yapmak lazım çınar yapraklı akaçaağaçta?

Comment

sayın kardelen birde benim sorum olacak. Top akasya için hangi aşı ve zamanı konusunda farklı görüşler öne sürüldü. Bu konuda sizin tecrübeniz nedir? Bilgi verebilirmisiniz?

Comment

sayın saraç Top akasyanın en uygun aşılama zamanı için konuşuyorsanız bu göz aşısı zamanı olan gündönümü aşısı denilen aşı sistemidir. Belediyeler genellikle çift aşı bakar ama ben bu felsefeye aşının iyi bir şekilde bütünleşmemesi ve sert rüzgarlarda aşıların kırılma tehlikesinden dolayı karşıyım. Top akasya aşısı yalancı akasya 8-10 kutur seviyesine geldiğinde ve bu kuturda 2 mtreyi geçtikten sonra 2 metreden kesilerek Göz aşısı dediğimiz T aşı sistemi ile göz monte edilerek sıkı bir şekilde bağlanır ve bu aşı genel anlamda 28 haziran-15 temmuz arasında yapılır. Bu dönemde yabani erik Aşısıda yapılır.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sayın saraç Top akasyanın en uygun aşılama zamanı için konuşuyorsanız bu göz aşısı zamanı olan gündönümü aşısı denilen aşı sistemidir. Belediyeler genellikle çift aşı bakar ama ben bu felsefeye aşının iyi bir şekilde bütünleşmemesi ve sert rüzgarlarda aşıların kırılma tehlikesinden dolayı karşıyım. Top akasya aşısı yalancı akasya 8-10 kutur seviyesine geldiğinde ve bu kuturda 2 mtreyi geçtikten sonra 2 metreden kesilerek Göz aşısı dediğimiz T aşı sistemi ile göz monte edilerek sıkı bir şekilde bağlanır ve bu aşı genel anlamda 28 haziran-15 temmuz arasında yapılır. Bu dönemde yabani erik Aşısıda yapılır.
                  sayın kardelen
                  1-top akasyada aşı yapıldıktan sonra tepesinin kesilme sebebi nedir.bitki gelişimine devam etse ve sonbaharda uykuya geçince kesilse nasıl olur.

2-Aşı zamanı hangi tarihe kadar sürebilir.yani ağustos sonu eylül başına kadar akasyalar aşılanabilirmi?

teşekkürler.

Comment

selamlar, bu acer rubrum october glory çok harika bir ağaç tr de yokmu bu ağaç kalem çelik sahibi olan varmı?

Comment

Working...
                    X