fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kadir'in Geliboluda'ki Bahçesi.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Kadir'in Geliboluda'ki Bahçesi.

ERAY-Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım İlgine teşekkür ederken,sizin fark ettiğiniz biçimde bir hastalık yaşanmış olsaydı bu domateslerde raf ömrü ve aromalarındaki yüksek değerler oluşurmuydu.

Hatırlatmak isterim bahçeme ve topraklarıma bitki koruma amaçlı kimyasal kullanmadığımı belirtmek isterim, ama siz genede bu kanaate nasıl ulaştığınızı belirtirseniz çok memnun olacağım, tekrar teşekkürlerimi belirtirim sevgi ve sağlıkla kalın.
    Resimlerdeki bitkiler her şeyi anlatıyor.Domates mildiyosu,yaprak küfü,galeri sineği,net değil ama tuta zararlısının izleri göze çarpıyor.Bu hastalık ve zararlılarla mücadele yapılmış ve önlenmiş.
    Mücadelenizi organik ruhsatlı ilaçlarlamı yaptınızda organik üretim yaptım diyorsunuz onu soruyorum.Zira meyveler üzerinde toz lekesine benzer ilaç kalıntıları göze çarpıyor.Bir mücadele yapılmış olduğu ortada.

Comment

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Resimlerdeki bitkiler her şeyi anlatıyor.Domates mildiyosu,yaprak küfü,galeri sineği,net değil ama tuta zararlısının izleri göze çarpıyor.Bu hastalık ve zararlılarla mücadele yapılmış ve önlenmiş.
      Mücadelenizi organik ruhsatlı ilaçlarlamı yaptınızda organik üretim yaptım diyorsunuz onu soruyorum.Zira meyveler üzerinde toz lekesine benzer ilaç kalıntıları göze çarpıyor.Bir mücadele yapılmış olduğu ortada.
      Sayın domatesçi, size bütün samimiyetimle açıklamada bulunarak kimyasal girdi ile bitki koruma düşüncem olmamaktadır, şayet sizin son söyleminizdeki açıklamalar gibi bir hastalık arazları yaşanmışsa bu solucan gübresi uygulamalarım sayesinde bu hastalıklar bertaraf edilmiş olabilir,tekrar yineliyorum kimyasal kullanmayı kabul etmediğim gibi kimseyede tavsiye etmiyorum.

Sizin sebze yapraklarında dikkatinizi çeken lekeler sularımızdaki kil ve kireçten olabilir, her ne kadar sebzelere damlama sulama uygulasamda bahçede damlama sulama kurulmayan bitkilerime hortumla sulama yaparken hurtumdan sıçramalarla bulaşmış olabilir.

Sebzelerimin organikliği üzerine oluşan kanaatimin kaynağı olarak açıklamalarımdada belirttiğim gibi buz dolabındada korunmadan açıkta olarak 2 ay beklemesine rağmen domateslerde ne bir delinme nede bir çürüme söz konusu olmamasından dolayı sadece bu uzun süre içinde domateslerde su kayıplarına bağlı büzülmeler olmasına karşın dalından kopmuş olanlara göre lezzet bakımında çok daha üstün özellikler kazanmış olduklarınıda gözlemlemiş oldum.
      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Sayın Behramkale ve TABİATCI Arkadaşım, Öncelikle bahçeme gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere şükranlarımı sunarım, Bahçemin ürünleri olan meyve ve sebzelerimin sizleri ileri yönde etkilemesinin yorumlarınıda ekleseydiniz sizlere bu bitkilerle ilgili açıklamalar sunabilirim.

Comment

Sayın Kadir Eray sizinle uzun zamandır tanışıyoruz ve bahçenize ne kadar meraklı olduğunuzu da biliyorum. Gelibolu'dan her geçişimde kulaklarınızı çınlatıyorum. Giderken alış veriş ve erken yazlığa varıp temizlik ve düzenlemelerin yapılması, dönüşte ise mahmutbey gişelerinde trafik artmadan İstanbul'a girmek için yolda hiç oyalanmadan gidip geliyoruz. Daha dün eşimle Çanakkale'ye yerleşsek mi? diye konuştuk. İnşallah bir seferinde mutlaka kapıdan size uğramak istiyorum.
          Organiklik konusunda titizliğinizi ve merakınızı da biliyorum. Ben de bir organikçi olarak sizin tecrübelerinizden yararlanmak ve bilgilerimi daha da geliştirmek istiyorum. Örneğin azot, posfat, potasyumu organik sağlasak ne iyi olur diye düşünürken Kaliteli büyükbaş hayvan gübresi üreticileri gelip beni İstanbul'da buldular ve ürünlerinden numuneler bıraktılat. Katı ve sıvı ürünlerinin analiz raporlarında organik azot, fosfat, potasyum olduğunu gördük. Leonardit ile birlikte uygulama yaptım. Bir birleri güzel tamamladılar. Sizin ürünlerle de denemeler yapsak iyi olur diye düşünüyorum. Saygılarımla,

Comment

Fide dikim çalışmalarım,

Arkadaşlar kompost çalışmalarıyla toprağımın organik yapısının ve düzenlemesinin ortaya koyan açıklamaların daha net anlaşılması bakımından eklediğim resimlerin üzerinde bilgiler vermek adına bu mesajı sunuyorum.

Arkadaşlar resimlerden anlaşılacağı üzere, fide dikim çukurlarının dikkati çeken bir uygulamamdan bahsederken bu çukurlar yetiştireceğim bitkilerin gelişmeleri sırasında kök yapılarınında toprak içinde serbest ve kolaylıkla gelişelerini sağlamak için hem derin hemde geniş olarak açılmalarını mütakip,dikim işlemine geçmekteyim.

Olgun kompost ve klinoptilolitli leonardit takviyeli bitki yatağı hazırlanışı ile dikim toprağı oluşturduktan sonrada toprak üstü gövde ve dal yapılarının da daha sağlıklı gelişmelerini sağlamak için kendi buluşum olan demirden yapılma kafes desteklerinin sağlanmasıyla, daha düzgün gövde oluşumunda pratiklik ile bakımlarında zamandanda tasarruf etmekteyim.

Bu titiz çalışmalarımın bilgilerini sizlerle paylaşmak hobi çalışmalarımın insanlık adına benim için en büyük onur sayılmaktadır.

Comment

Fidelerimden görünümler.

Yetiştirdiğim domates fidelerimin yakın görünümleri, arkadaşlar bahçemden yakın çekim içinde uluşturduğum bu resimler sizlere daha net bilgiler ortaya koyarak bitki yetiştirme çalışmalarınıza iyi bir paylaşım örneği içinde sunulmayı amaçlamaktadır.

Comment

Yeni yılınız kutlu olsun.

Comment

Geçen yazdan görüntüler

Arkadaşlar geçen yazın arşivlerde kalan görüntlerini sunarken bu ayların kasvetli geçen günleri baskılamak adına bu güzellikleri sizlerin yaza olan özlemlerinizi gidermek istedim.

Zaman zaman arşivlerde kalan bu güzellikleri sizlerle paylaşarakta bir tekrar gibi olsada yazın ve baharın özlemlerini yaşatarak bizleri mutlu edeceğine inanmaktayım, ilgilerinize şimdiden teşekkürü borç bilirim.
                  Saygılarımla..

Comment

Yukardaki bilgiler ışığında biraz bilgiler alalım.Bizim buralar karasal iklim.Benim babama ait bir meyve bahçesi var.Burası şehrin ortasından geçen Kılıçözü çay'ı(deresi)nin hemen bitişiğinde ve toprak yapısı; Derenin getirmiş olduğu alüvyonla kurulu.Ne ekseniz,dikseniz çok çabuk yetişiyor.Toprakda bol miktarda solucan var.Küçük ve açık kırmızı.Kendime ait bahçem ise şehirden uzak,susuz,taban toprağı az ve geçirimsiz bir alan.Bu bahçeye bol miktarda ahır gübresi verdim,toprak işlemesi yaptım.Dikkatimi çeken,burada çok az solucan olması ve solucanların nerdeyse küçük bir yılan kadar iri olması ve renginin koyuk mat renkde olması.Bende;babama ait bahçeden solucanlardan bir miktar toplayıp,az bir toprakla,canlı şekilde kendi bahçeme nakletdim.Aradan 2 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen bahçemde solucan miktarında artış olmadı.Hem solucan sayısını artırmak,hemde solucan gübresi yapmak için,hangisini kullanmalıyım? Ayrıca;solucan gübresi hakkında üretim,ağaçlara,sebzelere verimi hakkında detaylı bilgiye ulaşmam gerekli.

Comment

sayın tabiaatçı,
                      solucanların yaşam alanı nemli topraklardır dolayısıyla adı geçen tarlanızda olmaması doğaldır.
                      solucan gübresi ile ilgili bilgileri Eray-Kadir üye arkadaşımızdan ve iş fikirleri ek gelir sermayesiz işler bayilik franchise network adresli siteden edinebilirsin.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Dikkatimi çeken,burada çok az solucan olması ve solucanların nerdeyse küçük bir yılan kadar iri olması ve renginin koyuk mat renkde olması.Bende;babama ait bahçeden solucanlardan bir miktar toplayıp,az bir toprakla,canlı şekilde kendi bahçeme nakletdim.Aradan 2 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen bahçemde solucan miktarında artış olmadı.Hem solucan sayısını artırmak,hemde solucan gübresi yapmak için,hangisini kullanmalıyım? Ayrıca;solucan gübresi hakkında üretim,ağaçlara,sebzelere verimi hakkında detaylı bilgiye ulaşmam gerekli.
                        Arkadaşım TABİATCI; Size bu konuda gereken yardımı yapmak için, sitemiz içinde uygun başlıklara topraklar ve solucanın yaşamını anlatan konu başliklarında açıklamalar yaparak sizi bu konuya ısındırarak konuya olan ilginizi artırdıktan sonrada bu konuda yapılması gerekenler üzerinde karşılıklı görüş alış verişi ile size gereken desteği sağlıyacığım inancı içindeyim.

İlgili başlıklardan faydalanman umuduyla , başarılar dilerim.

Comment

Bahçemde geçmiş yıllardan görüntüler.

Arkadaşlar Bahçemde geçmiş yıllara ait bakım ve ilaçlama çalışmalarına ilişkin resimleri sizlerle paylaşarak fikir vermesi bakımından, yararlar sağlar umudu taşımaktayım.

Kendi çalışmalarınıza uygun yorumlar getirirseniz daha ileri yönde bilgi paylaşımları sağlanacaktır, şimdiden ilgi gösteren arkadaşlarıma teşekkürü borç bilerek nice paylaşımlar da buluşma dileklerimi yinelerim, sevgiler saygılar hep sizinle olsun.

Comment

Geliboluda'ki Bahçemden Baharı müjdeleyen görünümler.

Arkadaşlar Geliboludaki bahçemden döndüm, 20 gün kadar forumlardan uzak kalmama rağmen, forumlara yeni paylaşımlar sunacak çalışmalar içinde bulunurken bu çalışmalarımı ileortaya koyan fotoğraflar içinde en güzel karelerin baharın gelişini müjdeleyen resimlerin ortaya çıkması ile bu güzellikleri sizlerle paylaşmanın onurunu da yaşamaktayım.

Geliboludaki bahçemde kaldığım süre içinde yaptıklarımı ortaya koyan paylaşımların sizlerede güzel fikirlerin oluşmasına katkı sağlıyacağı inancını taşımaktayım, bilindiği üzere baharla beraber doğada uynakmakta olduğundan, yeşile olan duyguların menfi yönlerini ortaya koyarken bahçelerde otlanmanında bahçe sevdalılarına ek külfetler getirmesi ile bu uğraşılar bir angaryaya dönüşü hepimizin malumudur.

Benim özellikle malç olayına önem veren çalışmalarım bu endişeleri ortadan kaldırmaktadır,sonbaharda bahçemden ayrılmadan önce meyve ağaçlarımın dal iz düşümüne uygulama imkanım içinde öğütülen dallar ile organik malç yapma imkanım olmuştu, lakin diğer alanlarda bu uygalamaya imkanım olmamıştı.

Bahçemde baharın gelmesiyle yabani otların tohumları ağaçlarımın altına gelen bölümlerinde baskılanmışlar ki otlanma izleri görülmezken diğer alanlarda otlanmanın izleri yeşillikler içinde varlıklarını ortaya koymaktalar. Geçen yıladan biriktirdiğim yarı çürümüş yabanı otları bu yeşillikleri baskılama adına kullanma imkanı da bulmuş oldum, kısacası yabani otları kurumuş olanları ile baskılanarak bahçelerde otlanmanın önüne geçen yeni bir uygulamayada başlıyarak bir ilke imza atmış olacağım, otlanmaya karşı yabani otların kurularını uyguluyarak bu yeni bir yöntem olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenen Dosyalar

Comment

Working...
                            X