fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcivan Günlüğü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Toprak amelesinin gunlugu.

ben seni ziraat mühendisi sanıyodum herşeyi biliyosun diye ama şimdi anladım sen peyzaj mimarısın

Comment

Eskiya ben ortaokul birden terkim be yaw.Ne ettin yaw ben ekmegimin amelesiyim.Yani imam gibi gor dedigimi yap ama yaptigimi yapma.Bu gunu es gecelim en iyisi .Kisisel nedenlerden kaynakli detaylara giremeyecegim.

Comment

25/02/2010
        persembe
        Ben boyle sansin emi !!! Sabah bahçedeki thuya çitlerinin boyunu kisaltmak için çiktim tepelerine ve en az 3 metre kadarlik yerinin kesilmesi gerekli idi!! Basladim kesmeye ve tabiki emniyet kemeri her daim takili.Kesimlerde bitkinin yapiskan bir sivisi olmasindan kaynakli yapissiyor her tarafa ellerim birde ikinci sorun tuyalarin iç kisimlarinda asiri derecege kuru dal çok oluyor.Cikmaya cikaman orana burana batar kesmeye kalksan hangi birini kesecen.Neyse 150 cm kestikten sonra ikinci bir 100 yada 150 cm arasi tekrardan kestim.¨Peki neden iki defa ? Cunku akillim tek seferde kesersem tutamam ve dal gittiginde kabugunuda beraberin goturuyor ve yirtip atiyor hehe.O gelene kadar neseli bir sekilde agaçlarin tepesinde tepinirken tanriyi kizdirmis olacamki once bir ses duydum.Birde baktimki simsiyah gok yuzu geliyor .Dedim olum kacanin anasi aglamamisAninda indim assagiya mubarek ficidan sarap gibi bosaldi .Topladim esyalari dogruca arabaya ve geldim eve saat 4 gibi dindi.Yarin devam bitirmem gerek orayi yoksa pazartesiye aksar ve pazartesiki duzenim bozulur.Bu arada ozel bir noktayida hatirlatmak isterim.Degerli yuce turk milleti ozellikle tuya ve onun turundeki bitkilerinizi o bitkiye zarar veren bocuklere karsi ilaçlayiniz aksi gec kalirsiniz.Ilaçlamadiginiz yada onlem almadiginiz her çit bitkisi zamanla olmeye mahkumdur.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Eskiya ben ortaokul birden terkim be yaw.Ne ettin yaw ben ekmegimin amelesiyim.Yani imam gibi gor dedigimi yap ama yaptigimi yapma.Bu gunu es gecelim en iyisi .Kisisel nedenlerden kaynakli detaylara giremeyecegim.

anladım hani filimlerde olur ya lük villalara yalılarda bahçivanlar olur öle bişi herhalde dimi

Comment

YANI ANLADIN

Comment

paylaşımlar için tesekkürler

Comment

Cevap: Bahcivan Günlüğü

delimisin kardeş senin iş kıyakmış fazla zorluğu yoktur herhalde zevk için çiftçilik bahçivanlık hem sevdiğin işi yap hemde maaş al of ne güzel kıyak iş

Comment

01/03/2010
                  PAZARTESI
                  Firtinali bir haftadan sonra yeniden merhaba .Sabah ise gitmek için giyindim ve bahceye girdim amacim yabani otlarin temizlenmesiydi.Ne mumkun afendim don yapmis gece geri geldim eve ve yine dondum bahçeye Sabah don olmasina karsin gunesin sicak yuzu isitmaya baslamisti etrafi ve bende ogleden sonra gitmeye karar verdim.Ogeden sonra çiçek ve soganli bitkilerin arasinda çikan yabani otlari temizlemeye basladim ve birden çimler aklima geldi.Cimlerin içindede bayagi yabani otlar olusmustu ve yabani ot oldurucu ilaç ile saldiriya geçtim.Pulvizator yardimi ile tum bahçeeki cimleri ilaçladim .(normal yabani ot oldurucu degildir ) Ozellikle çimlere kesinlikle zarar vermiyen ve çimlerin arasindaki her turlu harici otu olduren ilaç 15 gun sonra etkisini gosterir.Peki ama ondan sonra ne olacak .Onuda ondan sonraya birakalim degilmi Ozellikle iris turu çiçeklerin tum kis doneminde yapraklarinin kurumasi çok çirkin bir goruntu olusturmaktadir .Bu kuruyan yapraklari temizledim ve ust uste buyumus irislerin en iyilerini tekrardan diktim ve isime yaramayacaklarida composta hihi.Gunum bu sekilde geçti iyi temizlikler arkadaslar.

Comment

04/03/2010
                    PERSEMBE
                    Bayagidir yazamiyordum ama çok isler yaptim ve iste hem yorgunluk hem yaslilik artik ne etcenBizim millette herseyi ihtiyarliga vurup duru iyimi gari neyse.
                    Seftali agaçlarinin budanmasi ile gune iyi merhaba dedim ve ,pesinden çiçekli alanlarin yabani otlardan temizligine basladim.Ozellikle nemli topragin yumusamasi ile yabani otlarin kokten rahat sokuldugu bir calimsa oldu.Ancak kaslarimi zorlayan ki sol kolum halen agri yapmakta .Hibiscus yada diger adi ile hatmi çiçeginin tohumlarindan kaynakli fide vermis halleriydi.Bayagi zamandir dokunmadigim alanlarda eski bahçivan surekli kisadan kesme yolu ile isi çakalliga vurmus ve,onlarda iyice kok salmislar .Bel ile çalismak yosuma gederdi ancak mumkani mevcut degildir.Hatmi ciceginden yapilan çit alaninin alt kesimi oldugu gibi soganli bitkiler ilen dolu olmakta ve hepside bioy vermektedirler.Sonuç itibari ile tek çare ya çalismayi terk etmek yada fizik yolu ile çalismakti ve bende fizik yolu ile çalismaktan yanaydim.Direndim savastim inandim ve kazandim.Meslegini sevipte kaybeden varmidir acabaSeftalilerde iki nokta gerçekten çok onem arz etmektedir.Birincisi sudur dikilen seftalinin ne amaçla dikildigi.Yani mutlaka seftalinin orada bulunma nedenini ogrenmeniz sarttir.Eger meyve için ise dekor verùmeniz yani estetik budamaniz gerekmez .Burada onemli olan bitkinin ne istedigidir.Eger sadece dekor olsun diye ise iste burada bazi kurumus dallari kesmek hatadir .Onemli olan burada vereceginiz estetik yapidir ve bu yapiya uygun olan bir duzenegi yapmak ozrundasiniz.Unutmayinizki hiç bir insan oglu bitkiye sekil veremez.Sekli bitki kendi buyumesi ile insan ogluna sadece gosterir.

Comment

ben senin yazılarını okuyodum herhalde artık yazmayacaksın olsa gerek ben sana bişi soracaktım bazı bilgilere ihtiyacım var ben sümbül yetiştirip satmak istiyorum ama tam olarak nasıl yapılır yetiştiricilik bilmiyorum ama sen biliyosundur benim merak ettiğim ilk şey bu sümbülün soğamlarını nerden bula biliriz ve pahalımıdır yani lalelerin tohumu 90 kuruş falan zaten onu ektiğinde 1.5 lira aveya 2 liradan satılır zaten diyer masraflar hatalar falan bişi kalmaz birde en az 1000 kadar almak lazım o parayıda oraya yatırmak saçma olur gibi yani sümmül soğanlarıda öle palımıdır getirisine göre pazarda yetişmiş sümmbülü küçük saksılarda 2 lira veya 3 alana 5 liradan satıyola bu tohumları nerden ve kaç li,raya bula bileceğimizi biliyonmu ben nette aradım bulamadım bilgi edinmek için yetiştiricilik hakkında bilgi yok öle bide bu çiçeklerin gübresi farklı imiş herhalde sen biliyonmu hangi gübre çiçekler için daha uygun birde han gi mevsimde yaparsam daha uygun olur? işallah uzun soru olmamıştır?

Comment

Degerli arkadaslar sorun yazip yazmamak degildirSu an acilen çozmem gereken sorunlarim varOturdugum ev satildi ve benim acilen kendime bir ev bulmam gerek.
                        Sonucta tasinacagim yer 700 km uzaklikta ve bunun içinde iyi bir organize olmasi gerekiyor.Kamyon bulma evi gezip gorme ve evraklarin takibi gibi.Su an ancak kendime hayrim mevcut ama bu gelecekte duzelmeyecek degildir.Su an nefes aliyorsam demekki olum yok ve mademki olum yok yasamaya devam.

Comment

bizim buralarda olsan ben sana ev taşımanda yardımcı olurdum askerde komtanların ev taşımasına çok yardımcı olmuştuk abi sen nerde yaşıyordun 700 km uzak dediğin yer memleketinmi başka bir iş yerimi?

Comment

Eskiya ben paris cevresindeyim ve gidecegim yer akdeniz kiyilari .Ispanya yakinlarinda mesafe 700km civari.

Comment

ooooooooooooooooooo paris ha abi sen gurbetcisin hiç bahsetmemiştin

Comment

16/03/2010
                                sali
                                Sabah firtinadan kaynakli kirilan kuru dallari temizledim ve ogleden sonra hemen terasin yaninda olan alanin duzenlenmesi ve taslar ilen çiçeklendirilmesini gerçeklestirdim.Nasilmi durun benim fotograf makinem olmadigi için dun musterim akil etmisti resim çekmeyi simdi aradi gonderiyormus resimleri e mailime he le gelsinde siteye koyarim ve bakalim ne dusunuyorsunuz .Aslinda yazmanin en guzel yolu resimlemektir delil sekilde ama iste makine olmayinca ne etcen .

Comment

Working...
                                X