fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcivan Günlüğü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahcivan Günlüğü

Ya ibocan sen kendini aştın yine çok hoş bir bahce köşesi olmuş hele hele o taşların arasından rengarenk çiçeklerin çıktığını düşünürsen o güzellik daha bir farklı görünüyor.

Ortadaki kaya sanki minik bir havuz gibi algıladım önce ama rengi diğerlerinden farklı o hoş olmuş. Olaya senin tarzın çuha çiçeğinide eksik etmişsin, resim gibi bir şey yapmışsın ibo. Sanırım hafif engebeli ve kat kat merdiven gibi bir yapısıda var oda çiçekleri daha iyi gösterir. O kadar severek yapmışsın ki bak yanakların kızarmış farkında değilsin

Ellerine sağlık gerçi eldiven giymişsin ama .

Comment

Abi ortadaki kaya degilki.Eski bir agaç koku

Comment

18/03/2010
        PERSEMBE
        Bugunku çalismam çimler.Ozellikle yakinda çim tamiratlarinin baslamasindan kaynakli ,yani çim aralarina tekrardan çim tohumu serpecegimden dolayi ,ilk etapta yosunlarin temizlenmesi ile basladim.Yosun temizleme makinesi ile ilk etapta yosunlari kabarttim.Pesinden yaprak ufleme makinesi ile iyice temizledim.Ortaya yosunlarin sakladigi kabak alanlar çikti .Birdahaki çalisma ise ayni arazi uzerinde yabani otlarin temizlenmesi olacaktir.Bunun için en etken yol yabani otlari olduren ama çimlere zarar vermeyen ilaçtir.Pulvizator ilen yapilacak olan bu çalismayi takiben artik çimleri ekcegim.Detaylarmi? Az sonra yani ne zaman yaparsam ve tahminen askari on bes gun hehe.Bu arada bu baslik niye degistiki ya? Ben basligi toprak amelesinin gunlugu olarak açmistim.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Valla kucukte olsa bir çalismamin resimlenmesi ve bunu siteye koymam bana zevk verdi.

Sen hepsinden daha güzelsin be abi ;D;D

Comment

aaa adı değişmiş
            kibar olmuş üstad

Comment

karaselvi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sen hepsinden daha güzelsin be abi ;D;D
              Eyvellah bilader.

Comment

siz o bahçede müşterinin isteği ve kendi hayallerinizi gerçekleştirmişsiniz herhalde ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
                her gün yaptıklarınızı paylaşmak çok güzel. bizlerin yapmak isteyipde yapamadıklarımızı siz yapıyorsunuz ne mutlu size

Comment

Tesekkurler ancak suna katilmam mumkun degildir.Yapmak isteyipte yapamadigim.Bir insanda okadar buyuk bir sehvet mevcutturki ,yasamla olum arasindaki çizgide koynuna en son girecegimiz toprakla oynasmak ,kendini ona birakmaktir.Iste bu yuzden yapmak siteyipte yapamadigimiz yanlistir.

Comment

Arkadaslardan biri bag budama için yardim sormustu ,bulamadim forumu kusura bakmasin.
                    Telekomünikasyon İletiÅ?im BaÅ?kanlıÄ?ı

Comment

https://gardensel.com/tr/

şte link

Comment

Sagol ustad

Comment

19/03/2010
                          CUMA
                          Hava guzel ve çalismak için iyi bir ilk bahar kokusu var.Aksama yagmur anonsunu yapan metorolijiyi dinlemek insana yada meslegi severek yapanlara zahmetli bir is olmaz.Hafif nemli bir o kadarda insanin içini isitan gunesin altinda ortancalarin kuruyan dallarini ve yaslanan ana govdeleri temizlemek zevk vericiydi.Topragin kuru oldugunu gorunce insanin vicdani sizliyor.Topraklari kabartip biraktim .Nasil olsa yagmur yagmasini bekliyoruz.(aksi kilisenin papazi ile yagmur duvasina çikacaz vesselam)
                          Gullere namussuz chenille dadanmis .Dallarin tamamini kesmet zorunda kaldim.Tabiki budama usulu ilen.Ilaçlama yapacaktim ama gece yagar ise hiç bir ise yaramaz ve mecburen pazartesi bekleyecegim.Bazi iris dedigimiz soganli çiçeklerin asiri buyumlerinden kaynakli bir çogunu temizledikten sonra daha genis alani çiçeklendirmek uzere ekimlerini gerçeklestirdim.Gubreleme ve ilaçlama islemlerini az sonra yazacagim.Yani ne zaman yapar isemAh bir fotograf makinem olsaydi varya.

Comment

22/03/2010
                            PAZARTESI
                            Meksika portakalinin budanmasi.Eger uzun zamandir budanma gerçeklesmemis ise ,yasli olan govdelerin kesilerek genç surgunlerin yeni bir baslangiç yapmasi saglanmalidir.Eger duzenli bir budama sahip ise yapilmasi gereken budama turu mutlaka çit budama makasi yada makinesi ilen hafiften çikinti yapmis yeni surgunlerin alinmasi mantiklidir.Pyrecantalarda ise eger rahatsiz edici cikintilar var dikenlerine dikkat edilerek kesilmelidir.But utr bitkileri budama yada temizleme yaparken asla sicak donemlere denk getirmeyiniz aksi essek arilari caninizi okur .Gecen sene soktularda tadi damagimda kaldi.

Comment

22/03/2010
                              pazarin ertesi
                              Yahu elma diye gittik gullerlen bogustuk iyimi.Onlarda ne arsiz olmuslar ekimde kompostu bosalttidim koklerine varya,resmen çildirmislar.
                              Neyse bir gunu daha devirdik.Alinterimin kazanci ile mutlu yalnizligim ile huzunlu bir aksamdah beni bekliyor.Bu aksam ne yapsam acaba yemek olarak?Ekmek hamuruda yogurmam gerekiyor aksi yarin sabaha ekmeksiz kalirim hehe.Ne adamim ya .

Comment

siz toprakla oynuyor ve hatta kendinizi ona bırakıyorsunuz.ama biz şehrin göbeğinde yaşayanlar için bu mümkün değil demek istemiştim.ayrıca ekmek hamurunun içine fındık,ceviz yada keten tohumu katarsanız tadı muhteşem oluyor.eğer köpeğiniz varsa ekmeği ondan saklayın tam ağızlarına layık oluyor kendinize kalmıyor.(ben yaşadım oradan biliyorum)

Comment

Working...
                                X