fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güller ve Gül Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Güller ve Gül Yetiştiriciliği

açılmış ve solmuş güllerinizi 2-3 yaprak aşağıdan budarsanız yeni güller daha güzel açacak ve gülün tohum bağlama için harcayacağı besinleri gül açmasına yönlendirmiş olacaksınız. Çünkü güller bildiğiniz gibi açıp solduktan sonra tohum tutmakta ve bu tohumu kullanmayacağımıza göre boşu boşuna besin tüketmektedirler. Tohum bağlamasına izin vermemek için solan güllerin 2-3 yaprak alttan budanması gereklidir.

Comment

fazla ilaç ve gübreleme, ihtiaç yoksa zararlı, ayrıca kükür neden verilir anlamadım,bitkinin fizyolojik yapısını bozmayalım.Bütün hastalık ve zararlılarda, öncelik biyolojik mücadele

Comment

ben be proenzim öneriyorum. çiçek ömrünü uzatmak ve çiçeğin sağlam ve canlı olarak normal dökülme süresinin üzerine çıkarmak göze hoş gelen bu zaman dilimini olabildiğince uzatmak için proenzin diyorum

Comment

Sevgili alşen
          proenzim olayını biraz daha açıklarmısınız.

Comment

hiçbir canlıya (bitki dahil) doğal olmayan bir nebat önermiyorum.Eğer fazla miktarda bitki varsa,en yakın bir laboratuar'da toprak analizi yapıldıktan sonra gerekli olan vitamainler ve enzimler ölçüsü miktarında verilebilir.

Comment

bu gülden bahçemde var bu zamanda çelıkleme yaptım bakalım sonuç ne olacak tutan var biri tomurcuk açtı

denizakvaryumu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              http://img412.imageshack.us/img412/3950/1rfe8.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/9026/alleluiadn8.jpg

Konu gülden açılmışken bugünlerde aranan bir gül olan ROSA OSİRİA nın resimlerini ekleyeyim.

Comment

benim 1 adet sarmaşık gülüm var.iki yaşında ve üç metre boyunda. ben şimdi bu gülü yukarıda anlatılanlar doğrultusunda 10 göz üzerinden mi budamam gerekiyor. halbuki ben bu gülün sarmaşık olarak 10-15 metre uzatmak istiyorum.bu konuda bei aydınlatırsanız sevinirim.

Comment

sn. fobkon61 ,
                  sizin sarmasık gulunuzun boyuna buyumesinde sakınca yok bulundugu yer musait ise istedigi kadar buyutun.
                  ancak dolgun buyumesi için yana buyuyen yan dalların muttazam dallanması çiçek verimini arttıracagından muntazam budamaları gerekmektedir. sarmasık gullerin bilinen diğer gullere oranala daha az miktarda budama ihtiyacı vardır.
                  selamlar

Comment

Sayın akçabey söylemiş siz o boya ulaşırsınız. dolgun olması dah önemli ise dolgun olmasına göre budama yapın am uzamasını istiyorsanız budamayı derin yapın bu sene ondan sonraki budamalarda 6 ayını doldurmuş filizleri alarak devam edin ve bol bol azotu yüksek gübre kullanın kolay gelsin

Comment

Öncelikle herkese selam eder benin sorum proföslenel anlamda tohumdan nasıl gül yetiştirilir. hangi kırterler uygulanır.
                      örnegin tohumların hangi sıcaklıkta, ne kadar su ihtıyacı vardır . hangi toprak türü kulanımalıdır ve Hangi gül türlerinde tohumla uretim daha başarılı olunur

birde bu kanuyla ilgi bir kıtap önrniz olursa iyi olur
                      teşekur ederim

Comment

Bildiğim kadarı ile bilimsel ,akademik araştırmalarla ıslah ve yeni çeşit elde etme çalışmaları hariç bildiğimiz yediveren ve sarmaşık güller profosyonel olarak tohumla yetiştirilmiyor. çelik veya aşı ile veya doku kültürü yoluyla üretimi yani çoğaltılması mümkün, kitap konusunda kitapcıları dolaşmak en iyisi...internettende kitap seçebilirsiniz...ama, keyifle okuyabileceğiniz kitabı ancak siz seçersiniz... mehmet pekin (ZYM)

Comment

merhaba arkadaşlar gülün 1 dekara istediği saf element miktarlarını bilen varmı? N,P,K,Mg,Ca,Fe,Zn,Mn,Cu elementleri için

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Böyle bir gülü ilk defa görüyorum. Teşekkürler.
                            Gül "Osiria" için bakabileceğiniz bir link vereyim: http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.4609

Comment

sitedeki turuncu ve mavi renkli güllerin isimleri nedir? turuncu,mavi ve rosa osiria güllerini nerelerdeden tehemmin edebiliriz ve fiyatları nelerdir

Comment

arkadaslar kayisi rengi sarmasik gulu ariyorum , bilen varmi?

Comment

Working...
                                X