fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güller ve Gül Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Güller ve Gül Yetiştiriciliği

Bu olayı İlkbaharda mart ayında yapmak gerekiyor.(VEYA SONBAHARDA AMA BEN SONBAHARDA OLUP OLMAYACAĞINI BİLMİYORUM. Biraz deneseniz iyi edersiniz bakarsınız belkide tutar.)Güllerden çelik alıp sı dolu uzun boylu bir vazo veya pet şişeye koyuyorsunuz.İki ay veya bir ay gibi bir sürede kökleniyor sonrada toprağa dikiyorsunuz.

Comment

o sistemi çiçeklere yapıldığını biliyorum ama ben binlerce yapacağım en iyisi normal gülleri toprağa gömmek özel olanlar içinde biraz kum alırım olur biter

Comment

Toprağa mı?Hangi ayda?Ve benim sistemim güller içinde işe yarıyor.

Comment

Adalet Yağcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sayın Selahattin hocam, profilimdeki mor beyaz gül değil, datura.
          Katmerli ve kokulu, iki senedir ağaçlar nette bolca tohum dağıttım, rastlamadınız mı hiç?
          Bu sene Son baharda tekrar dağıtım yapacağım, eğer tohum elde edebilirsem size de göndereyim.

Daturalar genellikle tek yıllık, soğuklara dayanamıyor, haberiniz olsun.
          İsterim vallahi hiç haberim olmadı maalesef.

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Toprağa mı?Hangi ayda?Ve benim sistemim güller içinde işe yarıyor.
            valla ne zaman olduğu farketmiyor herhalde fark ediyorsada ben bilmiyorum aslında kim ne zaman gülünü budarda dallarını bana verirse o zaman gülleri toprağa dikerim ama güller toprakta çok güzel dutuyorlar kırmızı toparakta ben siyah toprak getirdim ama biraz hatalı gömdüm toparağa ondan olsa gerek başarı az oldu ama kardeşim daha bilgisizdi ve toprağı fazla kazmadan rast gele gömdü onun güllerin dalları daha çoğu dışta kaldığı için onuki daha çok tuttu onun toplam 4 metre kare kadar bir yerde 700 kadar gülü var benimki ise onunkinin onk katı falan bir alanda 600 kadar:S ben ise dalları toprağa çok gömdüm bazıları kompile toprakta kaldığı için sürgün vermedi ama öğrendim bir çelikte 4 tane göz bırkılacak ikisi toprak altında ikiside yüzeyde kalacak böle olması gerekiyomuş ama benimkilerin bazıları 4 gözün hepsi toprak altında kaldığı için başarısız oldu gibi seneye bakarız ama gülün hangi ayda gömüldüğü herhalde önemli deyil kasımla mart arsı gibi olsa gerek

Comment

Ben de sizden esinlenerek bir tane beyaz (Vanilya Kokulu gibi)olabn bir gülü toprağa diktim.Dediğiniz gibi iki dal toprakta kaldı.İki dal da yukarıda.Teşekkür ederim.Eğer bu yöntem bu aylarda işe yararsa gerçekten çok güzel olur.

Comment

şuan olacağını sanmıyorum çünkü odunsu bir bitki ama kışın olur ama yaprak çelikleri ile üretme yöntemleri var bir aaraştırırsan görürsün ama ben denemedim bu sıralar işler yoğun uğraşamam ama denemek isterim şahsen ama özel ortam gerekli herhalde neyse bi ara bulup buraya koyarım yaprak çelikleri ile üretim nasıl oluyo zaten bende unuttum perlit falan içinde üretiliyo üzerinden sisliyolardı sürekli nemli kalması gerekiyordu falan neyse kendine iyi bak

Comment

Evet,teşekkürler.

Comment

Balböceği,sizin bana tavsiye ettiğiniz çoğaltma tekniği işe yaradı.Dört gün önce bir yaşlı gülü söküp onun yerine taze bir gül diktim.Bu gül hala yaşıyor kurumadı.Bu işlemi herkes yapabilir.Çok kolay.

Comment

hangi yöntemdi o?

Comment

Toprağa koyup kumla örtüp sulama.

Comment

İyigünler.Bu sene Ankarada Gül yetiştiren tanıdıklarım Güllerin bu sene doğru dürüst açmadığını söylüyor.Aynı şey bizim bahçemiz için de geçerli.Acaba bu sorun niye var?Gül yetiştiren başka arkadaşlarda da var mı?Yardımlarınızı alabilirsem çok sevinirim.Geçen sene heryer Güldü ama bu sene niye açmadı acaba?Heryerde bu sorun mu var?Yoksa bize mi özel ben anlayamadım.

Comment

sayin seretan. Benim elimdeki bilgilere göre siyah gül(sanliurfa birecik) halfeti köyünde var ordan alip gelenler basarili olamadi ve rengi deyisti artik nedenini bilmiyorum belki baska arkadaslarin bilgisi vardir .

Comment

Working...
                            X