fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim Alanlarda YABANCI OT KONTROLÜ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çim Alanlarda YABANCI OT KONTROLÜ

arkadaşlar-bugün üye oldum-bodrumda 300 metrekare bahçede-çimlerle ilgileniyorum
    -mantar vardı ilaç uyguladım-geçti
    - salınımlı gübre attım memnunum- yabanı otlardan bir kısmını söktüm bir kısmında tordon kullandım-geniş yapraklılar öldü-fakat kenar bölgelerde ağaç çukur kenarlarında ki çimler görü
    nüşü çim ama bir kök var 25 -30cmm kenarları sarmış epey manuel temizledim günlerce-sorum şu bunların görünüm çim ama kökü çim değil ve ortada değilde kenarlarda
    ne dersiniz yorumunuzu rica ediyorum-Dr.mustafa metin

Comment

Herkese merhabalar.Yaklaşık 1yıl önce bahçeme ekme çim yaptım.Çimlerimin ilk yazı.İlk başta çimlerim çok güzel çıktı.Fakat son zamanlarda kökleri çok kuvvetli olan çime benzer tıpkı soğan gibi otlar çıkmaya başladı çimlerin içinde.Bazı yerlerde yoğunken bazı yerlerde hiç yok.1 ay önce azot kullanmıştım bahçeme.Ne olduysa ondan sonra oldu.Çimlerimin rengi yeşillendi.Fakat bu otları da azdırdı sanırım.3-4 gün elle mücadele ettim ama olacak gibi değil.Ellerim su topladı.Kökleri çok kuvvetli.Çimlerimin boyu 2-3 cm uzarken bunlar alıyor başını uzuyor.acil bir çözüm!!!Şimdiden herkese teşekkür adiyorum.

Comment

mrhb. bahçemin oturma alanı kısmının sürekli yeşil çimle örtülü olmasını istiyorum.fakat 3 yıldır istediğim çim türünü yakalayamadım.acaba hangi tür çim ekmem lazım.saygılarımla...

Comment

aycell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          slm
          benim de büyük bir meyve bahçem var.ama meyvelerin arası yabani otlarla kaplandı.meyve fidanlarım da 1,5 yıllık.bu meyvelere zarar vermeden o yabani otları nasıl yok edebilirim.
          Geçen sene sitede kaldırımlara ot öldürücü ilaç atmışlar. Kaldırıma ektiğim zeytin ağaçım etkilendi. Yapraklar aşağıya doğru boyunlarını büktüler ve renkleri açıldı. Ziraat mühendisi arkadaşım ağaçın gövdesi yeşil ise etkilenir. Ağaçın gövdesi kabuk tutmuşsa hiç bir şey olmaz dedi. Gövdesi yeşil olan ve etkilenen ağaçlar için yapılacak tek şeyin leonardit uygulaması olduğunu söyledi. Ben de leonardit uygulayarak ağaçımı kurtardım.

Comment

gülrana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            mrhb. bahçemin oturma alanı kısmının sürekli yeşil çimle örtülü olmasını istiyorum.fakat 3 yıldır istediğim çim türünü yakalayamadım.acaba hangi tür çim ekmem lazım.saygılarımla...
            Ekeceğiniz çim kadar önemli olan, üzerine dikim yapacağanız toprağın yapısı ve zenginliği.
            Eğer fakir bir toprak kullanmışsanız ve drenaj kötü ise dünyanın en iyi tohumunu da kullansanız bahçenizin çimi kellenmeye başlar.
            Size sık dokulu, sıcak ve soğuğa dirençli, ayrıca tuzlu ve killi topraklarda kolayca gelişen, basılmaya karşı dayanıklı karışım olan 4M MIX-2 karışımını tavsiye edebilirim.

Comment

çok teşekkür edrim.bilgilerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.....saygılarımla...

Comment

Working...
              X