fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahçe düzenlemem için yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahçe düzenlemem için yardım

Bak simdi ustad bir konuda anlasalim seninle .Ben sana latince isim verdigimde o ismin kendsini almalisin aksi bitkileri kaybedersin ilk kis ayinda.Simdi benim sana verdigim isim tam latince ismi idi .Nolina longifolia - Google Search

Bir çesit yuccadir bu bitki.Nolina longifolia - Plantes et fleurs du jardin ( Photos , infos )

Eksi 10 ila eksi 12 dereceye karsi direnclidir.Senin aldigin ise eksi 7 dereceye direnclidir.Sert kis sartlarina gore ekzotik bahce duzenlemek uzmanlik ister buda zorunlu olarak seçilecek bitkilerin ozelliginin sert kis sartlarina uygun olmasi anlmina gelir.Yani mutlakalatince ismine gore almalisin .

Comment

evet
      aynısını aldım bi kerem
      çıktısını aldım sayfanın ve latince isimlerini istiyorum dedim
      ve ona göre verdiler
      ben bilmem
      sen bana ne diyorsan aynen yapıyorum
      harfiyen itaat yanee
      ekleyebilsem diğer kaktüs resmini de eklesem
      gör

Comment

Hele bir resimlere eklede bakalim detayli bir sekilde.

Comment

Ustad senin aldiklarin ile benim istediklerim çok farkli.Bunda senin bir hatan yok sana urunu veren kisi ya bilinçli yapmis sadece urun satilsin diye yada bilgi sahibi degil yaptigi iste.

Comment

ikinci ve dördüncü resimler senin verdiğin isimlere göre alındı
            diğerlerini ben beğendim diye aldım
            senin listenden yoktu çiçekler peki o iki çiçek de senin istediğin çiçekler değilmi
            nolina dediler
            hatta iki farklı yerden aldım iki nolinayı çünkü pahalı imiş ve kimse almıyormuş diye onlar da ellerinde tutmuyormuş

Comment

Ustad eger verdigim latince isim ile alindi ise sorun yoktur.Bahçeye dikebilirsin .Yani ustad bu linkteki birkiyi soylemistim eger bu ise iki adet almisindir umarim merdivenlerin sag ve sol tarafina dikmek icin?Nolina longifolia - Jardin Exotique de Roscoff

Comment

Senden bunuda istemistim sanirim.Agave americana - Jardin Exotique de Roscoff Sende gittin hosuna gideni aldin gitti bizim egzotik bahçe.

Comment

dediğim gibi kadın dedi ki bunlar bahçeler için ve sığ yere ekmelisin soğanın yarısı toprağın dışında kalacak şekilde ek ama sulama için bişi demedi
                  kaktüs de o vardı sadece
                  öğreneceğim usta ben korkmam düşmekten, ayağa kalkarım ben

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Senden bunuda istemistim sanirim.Agave americana - Jardin Exotique de Roscoff Sende gittin hosuna gideni aldin gitti bizim egzotik bahçe.
                    üstad o zaten Bg de hiç bulunmazmış
                    yaza doğru istersem sipariş verip ithal edeceklermiş
                    kürküm bilem yoktu ama öle dediler

Comment

Eh onuda yaza dogru dikersin gari ama yazin kurku nasil giyecen onu merak ediyom sicakta dur ben sana listeyi tam yapayim sonra baga deme yaktin beni ustad bolgelerine gore listeyi yazayim yazicidan al ve yap ok mi?

Comment

L ayaginin koseleri .Binanin yanindan itibaren bahçenin kesistigi yere kadar bodur çit.Feijoa sellowana Bu bitkiden tum sebzelik alanin etrafi citlenecek ancak unutmaki giris icin bir alan birakmayi.Feijoa sellowana - Jardin Exotique de Roscoff

Ikinci asama hemen sebze bahcesi ile genis bahcenin kesistigi alana yani çitten iki yada 3 metre acigina bir bahce havuzu. sayfada resimler mevcutt ve bitkiler resimler ilen mevcut istersen dahada ekleye bilirsin. Bahçenin ortasina yine konuda vermis oldugum linkteki agac ekilecek ve arazi cimlendirilecek.

Bahce kosesinde duvar mevcut ve eger bati yakasina bakiyor vede ruzgar almiyor ise yani duvar ruzgari kesiyor ise ve en fazla don olayi eksi 3 yada dort oluyor ise duvarin dibi Metrosideros excelsa 'Mistrel' çit olarak yapilacak.Metrosideros excelsa 'Mistrel' - Jardin Exotique de Roscoff Ancak istege gore gulde ekebilirsin duvar dibinde sorun olmaz bahcenin kosesinde ancak guller mutlaka ozel olmalidir ve karisik renkli olmalidirki bahcenin ozgunlugunu bozmasin.Kaktus alanina gelelim. Kisin uzerlerini saman turu kuru hassas bir sekilde ortmelisin ve mutlaka derince cakil olmalidirki yagan yagmurlardan kanakli çurume yapmasin .Rebutia pygmaea ,Tunilla erectoclada ,Cylindropuntia spinosior,Echinocereus adustus,Echinocereus inermis , gibi kaktusleri ekmelisin bahsettigimiz alana.Simdilik bunlari yapsan zaten bahce degisir farki anlarsin .

Comment

Bu arada unuttum evin çevresi pencere onu merdivenin demirlikleri sardunya ile kismi donatilacak.Tas eve sonra gelecez.

Comment

ben gidip bir kürk siparişi vereyim bari

Comment

Bayagidir dikkatimi çekiyor sitede onca uzman kisi mevcut ama kimse ses etmiyor ilginç bir durum.Olumlu yada olumsuz elestiri bile yok neden acaba?

Comment

herkesin sanırım çok işi var

Comment

Working...
                                X