fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahçe düzenlemem için yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahçe düzenlemem için yardım

Sanirim toprak uzeri calisma ile masa basinda calisma arasindaki fark burda.Kendine guvenme ?

Comment

Herkese günaydın
      sabah geldim İstanbuldan
      birkaç yeri gezdim agave bir yerde buldm ama kaktüs yok. ama dah güzel bir haberim var. Kaktüsler gerçekten öznle seçilmiş çok nadir parçalarmış (öyle dediler)
      agave küçük bir kök buldum ve cycas aldım bir tane
      nisan ya da mayıs ta Yalova da fuar oluyormuş orayı önerdiler orada hem istediğim çeşileri hem de daha uygun fiyata bulabillirmişim.
      Lale ve zümbül ve lilium soğanları aldım birde

Comment

uveyik kusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Herkese günaydın
        sabah geldim İstanbuldan
        birkaç yeri gezdim agave bir yerde buldm ama kaktüs yok. ama dah güzel bir haberim var. Kaktüsler gerçekten öznle seçilmiş çok nadir parçalarmış (öyle dediler)
        agave küçük bir kök buldum ve cycas aldım bir tane
        nisan ya da mayıs ta Yalova da fuar oluyormuş orayı önerdiler orada hem istediğim çeşileri hem de daha uygun fiyata bulabillirmişim.
        Lale ve zümbül ve lilium soğanları aldım birde
        Gunaydin ustad bende simdi geldim valla çorbayi ocaga koydum sana cevap yaziyorum.Sende bu azim oldugu surece bahçen cennet olur.Senin adina sevindim eh bir de furai gez bakalim neler olacak.Ogelden sonrada evde degilim çalisiyorum sedir uçlarini kesecem mecburi.Anlatirim gunluk yaptigim isi ama az sonra Tabiki gunluk gibi gunluk islerimi yazdigim alanda yazarim buradan degil.

Comment

Sedirin uçların mı kesiyorsun. Tepe ucu mu yoksa yanlardan fazla gidenlerimi. Eğer tepe ucu ise o ağaçlardan fayda gelmez.

Comment

Selam üstad
            bu akşam narların etrafındaki taşları topladım. İçinde laleler patlaşmış. Önündeki bahçenin içi de olduğu gibi çiçek dolu. Her yerden lale zambak, çilek, güller ve bi sürü bahar çiçekleri fışkırıyor. gülleri de budadım
            nasıl olldu bilmiyorum becerememiş de olabilirim ama yaptım (Öğreneceğim)
            ya sen sebze bahçesi diyon ama bizim sebze bahçemiz var arkada. Burasını da çiçeklik yapalım çünkü biz orda oturuyoruz. yaz günleri o tarafa çıkıyoruz bahçeye.
            Şİmdi o resme bakarsan tekrardan orada kocaman bir alan göreceksin oradsını nasıl düzenleriz. Mesela ordata n güller geçiyor nasıl yapalım bir fikir verirmisin. O yıldızı oraya yapsak ve etrafını çim eksek. Komşu ile sınırımız bir su yolu. yağmur suyu akıyor oradan. Biraz derinliştirelim ve taşlar döşeyelim dekoratif olsun. aşağa L ye de havuzu kurarız sonra. Ön bahçeye giremicekmişiz bu sene. Ayrık varmış çok ve patlatışlması lazımmış falan. zaten bu yıl yanı halletsem ohooo.

Comment

Ustad nerdesin ya oldunmu galdinmi?Ustad orayi sebzelik yapmak istemiyorsan çiçeklendirriz tabiki nedemek ayipsin.Ama boylu çiçeklerden ekmek gerekecek.Yada kucuk kirmizi meyvelere ne dersin ? Recel yaparsin meyvelerinden boylece eniste beni vurmaktan vazgecer .En azindan kis boyunca miss gibi recellerin hatirina yirtarim belkim.Kirmizi meyve calilarin dik derim ve o araziyi bu sekilde degerlendir derim.Ama ilaki çiçek diyorsan çiçeklendiririzde.Ancak cali turumu istiyorsun yoksa sezonlukmu yada yasayanlardanmi?

Comment

elimdeki çiçekleri değerlendireyim diyorum
                lale , zümbül, çilek bahçesi de yapabilirmiyiz bir tarafına
                güller var zambaklar ve başka da var ama isimlerini bilmiyorum zambaklar uzun oluyo, küçük çiçekler de var ama lale olur mesela
                yaklaşık 20 kök vaR SADECE off ne biçim yolruldum gül budadım hee bi görecen
                annem beni budayacak eve dönünce

Comment

Elindeki malzeme nedir ustad once onlardan bahset.

Comment

Ustad su gullerin budanmis halini bir resimlermisin

Comment

aklımdan bile geçirmem

üç tene de nar var ya hani kaktüs ekeceğiz. onlar nasıl budanır şimdi budanırmı bi de nasıl

Comment

aklımdan bile geçirmem

üç tene de nar var ya hani kaktüs ekeceğiz. onlar nasıl budanır şimdi budanırmı bi de nasıl
                        Ustad sorunu anlamadim ? Soru kaktusleri budamak içinmi yoksa narlarimi?

Comment

narları pıtrak gibi onlar budanırmı

Comment

Simdi ustad çilek bahcesi yapacaksan sana tavsiyem dikkatli olman .Cunku cilak bahcesinde en guzel teknik sudur.Yani yerden en askari on santim yukseklikte uzunlamasina yani boydan boya bu agactanda olabilir bir duzenek .Bu duzenek oyle olmaliki içerisine toprak doldurabilmelisin ve sonrada cilekler için satilan ozel musambalardan kapata bilirsin.Bu musambanin ozelligi nem oranidir.Yani nemi tutar ve sonrada her 15 gunde bir sivi gubre ile beslemelisin.Ama direk toraga yapacam diyorsan o da olur yine musamma ile yapabilirsin.Once bir insanin gecebilecegi kadar aralik birakmalisin her sirada.Sonra ekim yapacagin topragi kabartmali ve musamba ile kapatmalisinki YABANI otlar etrafi sarmasin.

Comment

narları pıtrak gibi onlar budanırmı
                              Pitrak nedir?Hay allah omrune omur katsin ustad ya.

Comment

Boyle bahçem olsun 10 milyar borcum olsun. Kimseye sormam cennet gibi yaparım ben orayı Ahh Ahhh

Comment

Working...
                                X