14 Haziran 2008
Bugün 14 Haziran 2008 10 C.Ahir 1429 Haziran: 1 Hızır:40 Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşu (1846)
GÜNÜN HADİSİ
Ey Ademoğlu, Rabbine itaat et ki, sana akıllı denilsin. Ona isyan etme ki, sana ahil denilmesin.
Hadis (Ebu Nuaym).

DUA VE AF
Allah (c.c.) yapılan duaları kabul eder ve ihtiyaç neyse onu da verir. AÇIKLAMA
Dua; hulusi kalp ile yapılırsa, kabul edilir. Tabii ki, onun şartlan var. Şartlan yerine getiriyorsa, kabul olacağını beklesin.
Bir kudsî hadis'te "Öyle bir zaman gelecek insan oruç tutar ama kabul olunmaz, namaz kılar ama kabul olunmaz, hacca gider ama kabul edilmez. Çünkü, yediği haram, giydiği haram, içtiği haramdır." O adam ne kadar dua etse kabul edilmez, duanın şartı, helal yiyecek, helal giyecek ve yalan söylemeyecek; bir kul hakkı olmayacak, vb...
Misal: On yıl namaz kılmamış bir adam "Vb Rabbi! bu namazlardan dolayı beni affet" derse olur mu? Olmaz. Niçin? Çünkü, şartlan tam olmadığı için, kabul edilmez. Ne yapacak? Kaza edecek ki "Ya Rabbi! bu namazlan cahilliğimden dolayı vaktinde kılmadım, ama şimdi kaza ediyorum, kabul eyle." derse inşaallah, Allah (c.c.) affeder. Velevki bir gün sonra vefat etse.
Meselâ: Birinin malını haksız yere gasbetmişsin, Allah (c.c.)'a yalvarıyorsun, hacca gidip affettirmek istiyorum diye haca da gitsen, camiye de gitsen, nereye gidersin git, senin günahın affedilmez. O halde ne yapacaksın? Önceden gasbettiğin malları sahiplerine geri vereceksin, ondan sonra "Ya Rabbi! ben hata ettim, bu günahı işledim ve odama malını geri verdim, sen beni affet." derse inşaallah, Allah (c.c.) affeder. Çünkü, her bir günahta bir kul hakkı var, bir de hukuki ilâhi var.
Bir başkasından gasbettiğin malı iade ettin, adamın sende bir hakkı kalmadı, ancak birde Allah (c.c),'in "onun bunun malını gasbetmeyelim" diye emri var. Sen bu emre karşı geldin, karşı geldiğin için de Allah (c.c.)'a, yalvaracaksın, dua edeceksin ki, Allah (c.c), da. seni affetsin.
GÜZEL SÖZ
"Zamanınızda şikayetinize sebep olan şeyler, amellerinizin bozukluğundandır. (Bevhaki)
MANİ
Ayağında mesi var
Odasında sesi var
Bekâr oğlan değil mi?
Kızlarda hevesi var

BİLMECE
Domatesler neden kovboy olamazlar ?
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:Mezar tasindan tasarruf yapmak için.