fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

saç kepeği boyutunda beyaz böcekler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: saç kepeği boyutunda beyaz böcekler

passiflora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haa bu arada nem emici bazi tabletler var ama insan sagligina zararli olup olmadigi tartisiliyor ama en azindan yatak odasi haricinde bazi yerlerde bunlar da kullanilabilir.

Ev gunes aliyorsa perdeleri de acik birakin boylece evin havasi daha da kurur. Istanbulda havanin zaten nemli olmasi isi zorlastiriyor ama ben bunlarin faydasini gordum.

Cicek varsa mutlaka saksi dibinde su kalmadigini kontrol edin. Ayrica kitap aralari ve karton kutulara da bir goz atin nereden cikacaklari belli olmuyor.
    Nem tutucu tabletlerde kullanılmakta olan maddelerden bir tanesi olan silikajel(SiO2)'e ait bir msds formunun linkini paylaşıyorum. Ne derece zehirli olduğuna burada şahit olabilirsiniz. Passiflora'nın bahsettiği nem tutucu türlerinden biri de bu olsa gerek. Bu ürün ambalajlanarak ilaçların içerisine bile konmaktadır. Ambalajın kalitesine göre sağlığımıza vereceği zarar değişmektedir.

Yaptığım küçük çaplı bir araştırmada nem adsorbanı olarak kullanılabilecek etken maddelerden bir tanesinin de kil olduğundan bahsedilmiş. Kil tabiatta doğal olarak da bulunuyor. Tabiatta doğal olarak bulunabilen bir maddenin de insan sağlığına silikajelle karşılaştırıldığında fazla bir zararlı etkisinin olacağını sanmıyorum.

İşte silikajelle alakalı üretici firmanın yayınlamış olduğu msds formunun linki: http://www.tekkim.com.tr/lib_g_sertifika/64.PDF

Comment

clawy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Evdeki nemi nasıl bitirdiniz?
      Piyasada satılmakta olan nem adsorban cihazlarıyla ortamın nemden arındırılabileceği bilgisine ulaştım. Aşağıdaki linkte bu cihazlarda kullanılmakta olan R-134A isimli bir etken maddenin malzeme güvenlik bilgi formuna ulaştım. Buradan anladığım ise; R-134A maddesinin LC50 değerinin oldukça yüksek olmasından dolayı insanlara olan zehirlilik etkisinin oldukça düşük olduğudur.Zira; farelerde tuzun LD50 değeri 3000 mg/kg' iken, R-134A'nın LD50'si 500000 mg/kg olarak kayıtlarda yer almaktadır. (LD50 değeri yükseldikçe zehirlilik azalır.) Tabi kaynakta verilen bilgiler doğru ise; işte kaynağın linki: http://www.refrigerants.com/msds/r134a.pdf

Comment

Yorumlar için teşekkür ederim.

Passiflora'nın söylediği gibi, bu böceklerin üremesinde nem çok önemli bir etken. İstanbul'da yazın nem %60'ın üzerine çıkabiliyor. Bu durumda havalandırmak da fayda etmiyor. Bu yüzden nem alma cihazı aldım, onunla kontrol etmeye çalışıyorum. Özellikle böceklerin bulundukları odada kapıyı kapatıp çalıştırıyorum, %43'lere kadar düşürüyor. Dezavantajı ise, havayı ısıttığı için uzun süre kullanılamıyor. İşe giderken çalıştırıp akşam gelince kapatıyorum. 3-4 litre su birikmiş oluyor.

Evin 1-2 odasına klima taktırmak da çözüm olabilir, klimalar nemi dışarı veriyor.

Diğer bir önemli husus da soğan ve sarımsakta üremeleri. Söylendiği gibi, evdeki soğanları kontrol ettiğimde neredeyse tamamında açık renkli böceklere rastladım ve tüm soğanları attım. Artık az miktarda alıp buzdolabında saklıyorum. Sanırım benim eve gelmeleri de soğanla birlikte oldu, çünkü bunları ilk gördüğüm yer balkondaki soğanların etrafıydı.

Bunlarla mücadele için başka çözüm bilen varsa duymak isterim.

Saygılarımla.

Comment

arkadaşlar ben de çok ama çok küçük farkedildiğinde kaçışan bazende kepek gibi küçük böcekleri banyoda hasır sepetin altında saç tarağında ve tuvalet kağıdında gördüm .yazınızı arastırma yaparken gördüm.bilemiyorum ne olduğunu amma özellikkle tuvalet kağıtlarına iyice bakın çünkü beyaz-krem renkte oldukları içinn farkedilmiyolar.acaba tuvalet kağıtlarıylamaı geldı dıye şüpheleniyorum.bi tane adi tuvaelet kağıdı vardı kağıt kurdu gibi bişeyse ondan çıkmış olabilir.deli olucam banyoya giremez oldum.ben hamam böceği ilacını denicem yarın

Comment

Sayisiz makale okuduktan sonra gordum ki bu bocekler kesinlikle nemden besleniyorlar ama nemi azaltmak yetmiyor. Ben bu yuzden ciceklerin topraklarini degistirdim ama bildigimiz kuruyunca sertlesen bahce topragi kullandim bunun yerine kum da kullanilabilir hatta bir videoda saksinin sadece dibini ve en ustunu kum ile kapladilar ki bocekler orada hareket edemesin kum ne kadar nemli olursa olsun onlarin icinde dolasabilmesi icin cok sert ve kuru. Cicekleri daha az sulamak ve diplerinde su kalmadigina emin olmak gerek.

Bunun disinda da evdeki nemi ve akintilari onlemek gerekmis. Yani evyenin altinda ya da havalandirma boslugunda (mutfak ve banyolarda). Yine kuvet kenarlarinda vs. su sizintisi olmadigindan emin olmak ve asil evlerin bu kisimlarini nemden kurtarmak gerekmis.

Comment

Diatomaceous earth - Wikipedia, the free encyclopedia

Diatomit - Vikipedi

Bu toz insan sagligina zararli fakat evlerde sik kullanilmayan yerlere ve bahce ve balkonlara sepilebilirmis ve bu pek cok bocek icin zararli cunku mikro boyutta kesikler actigi icin uzerinde yuruyen bocegin vucudunda onarilamaz yaralar acarak olduruyor fakat insan sagligina zararli kesinlikle solunmamasi gerek yani kullanmasi riskli ama baca girisleri ve delikler vs yerlerde kullanilabilir.

Biomer'in yazdigi Silicajel icinde zaten diatomik var ve nemi tutuyor. Ben tekstil sektorunde oldugum icin biliyorum sizlerde gormussunuzdur ayakkabi kutulari ve cantalarin icinden ve hatta ilac siselerinden cikar bu bir miktar ve belki cocuklarin ulasamayacagi cok sik girilmeyen ya da kullanilmayan yerlere dolap icleri vs bunlardan yerlestirilebilir.

Dedigim gibi bende sorun tekrar etmekte ve bilmiyorum ne yapmak gerek. Belki bir kac defa daha ilac yaptirmak gerek evde. Maalesef belli bir ilac yok aslinda cok hassas bocekler ama maalesef bulunmalari zor oldugundan kurtulmak da bir o kadar zor.

Baska bilgisi olan olursa lutfen paylassin belki silikajel nereden tedarik edilebilir bilen varsa bunu temin edebiliriz. Herkese cok tesekkurler...

Comment

acaba bu böceklere çözüm bulanınız var mı gardrobumu sarmış vaziyetteler.2 kez ilaçlama yaptırdım. ama belli bir süre sonra tekrar çıkıyorlar.3 tane çocuğum var. daha 4 aylık ikizlerim var. onlara zarar verebileceğini düşündüğüm için çok rahatsızım. kesin çözüm bulanlardan yardımcı olmalarını yada önerilerini bekliyorum.evde çiçek te yok ama biraz rutubet var. lütfen bana yardımcı olun

Comment

eğer gerçekten passiflora nın dediği gibi böcek booklice ise fumigasyon yapılması gerekli normal ilaçlama ile bitirebileceğinizi düşünmüyorum. ama örneği görmek faydalı olurdu. bu konu üzerine bir araştırma yapmam gerekmişti zamanında. müzelerde yapılan bir çalışma ile alakalı idi. ismindende anlaşılabileceği üzere genelde kitaplarda oluyor. kitap biti yani. ama kumaşlarada sarabiliyor. eğer böcek bu ise kurtulmanın bir yolu var oda fumigasyon. ilaçlama ile ilacı yeterince derinlere ulaştırabileceğinizi düşünmüyorum.

Comment

Hmm evet gercekten ben de bilemiyorum ne olduklarini. Cunku springtail denen bocege de benziyor ama booklice denen bocege de benziyor benim springtail oldugunu dusunme sebebim ziplamalariydi. Rahatsiz edilince zipliyorlar. Kesik kesik yuruyorlar yani belli bir sure yuruyup durup tekrar devam ediyorlar ve eger elinizi yaklastirirsaniz ziplamaya basliyorlar. Bu belirtiler booklice denen mendeburda var mi? Ben bu arada fumigasyon terimine yabanciyim. Hemen arastiracagim ama siz de biraz ne oldugundan bahsederseniz cok sevinirim.

Springtail denen bocekle aslinda cok kolay bas edileceginden bahsediyor butun dis kaynaklar ama ben ne yaparsam yapayim saksi topragindakilerden bir turlu kurtulamiyorum. Gecen haftasonlarindan birinde oradaki cicekcilerden supertox diye bir ilac aldim cok guvenilir gorunmesede kullandim bir sure ortada hic gorunmediler ama sonra sulama sonrasinda yine saksi diplerinde rastladim ve cok sasirdim bu kadar kolay kurtulunabilecek bir bocek nasil olur da hala ilac sonrasi saksiya yanasabilir?

Ben saksi topragini tamamen degistirmistim ama demek ki bir yerde kalan bir iki tanesi tekrar uredi. Gercekten ne yapmaliyim bilmiyorum. Aslinda ne eve ne bitkiye hic bir zararlari yok ama sayilari cok fazla olabilecegi icin ben tamamen kurtulmak istiyorum. Allahtan mutfak ya da banyoda henuz karsilasmadik kendileriyle cunku oralarda nem daha fazla ve asil o zaman durdurulamaz olabilirler.

Simdi saksi topragi icin bu bocekleri caydirici ve kalici bir cozum ararken dun gece Deltametrin tozu ve Bifen granulleri diye baska bir toz oldugunu ogrendim ama yine de evde kullanilirsa insana ne kadar zarar verir buna dayali bir yazi yok. Dis mekanda kullanilabilen bu tozlari evde en azindan girilmeyen yerlere sepmenin bir faydasi ya da zarari olur mu butun bu uzun sorularin cevabini bilen varsa ve cevaplarsa cidden cok minnettar kalacagim.

Herkese cok tesekkur ederim surekli yeni birseyler ogrenmek cok guzel.

Comment

Fumigasyon yapilan evde cicek barindirilabilir mi? Anlasilan insanlarin ya da memelilerin kesinlikle cikmasi gerek ama fumigasyonda cicekler zarar goruyor mu?

Comment

şöyle söyleyeyim. fumigasyon canlı ne varsa öldüren bir yöntem. uygulaması şöyle. ev hava almayacak şekilde kapatılır. sonra düzenek kurulur ve zehirli bir gaz düzenek yardımı ile ortama salınarak kullanılan fumiganta göre oda bir kaç saat kapalı bekletilir. fumigantlar bizim kullandığımız(ben vektör kontrolünde çalışıyorum) insektisitlere göre kat kat zehirlidir ama yarılanma süresi bizim kullandığımız insektisitlere göre düşüktür. kalıcılığı çok azdır. tahıl ambarlarında ve müzelerde kullanımı vardır. kitap biti tahta kurdu vb haşerelere karşı. avantajı normal ilaçlamada ilacın nüfuz edemeyeceği noktalarada nüfuz edeceğinden dolayı booklice tarzı böceklerin ilaçlamasında kullanılan yöntemlerdir. öyle nüfuz ederki böceğin yumurtalarını bile verimsiz hale getirir. tathta kurdu deliklerini görmüşsünüzdür. onların içine bile nüfuz eder. genelde kullanıldığında problemi direnç vb. yoksa ve uygun yöntemler kullanılırsa mutlaka çözer.
                        Toz formulasyonlu ilaçlar demişsiniz. toz formulasyonlu ilaçların kullanımı hele evde çocuk ve evcil hayvan besleniyorsa kesinlikle tavsiye edilmemektedir. bu konuda dünya sağlık örgütünün yazıları vardır. evde kullanılmaz. solunum yolu ile akciğerlere geçmektedir. ve burada birikim yapmaktadır. sıvılar gibi kana geçip idrar yolu ile atılamazlar. bu konu derin bir konu tabi burada iki kelime ile anlatmak mümkün değil.
                        ziraat mühendisleri fumigasyon konusunu benden daha iyi bilecektir. çünkü sertifikasını türkiye'de sadece ziraat mühendisleri alabiliyor.

Comment

ayrıca belirtmeyi unuttum. vektör kontrolü şu şekilde yapılmaktadır.
                          - önce canlı tanımlanır.
                          - biyolojisi-habitatı öğrenilir.
                          -uygun mücadele yöntemi seçilir
                          -fiziksel mücadele yolu varsa tercih edilmelidir. yoksa ilaçlanmalıdır.

İlk basamağı atlayarak bu işi yapmaya kalkarsanız çok basit bir şekilde mücadele edilecek bir böcek ise boşu boşuna maliyeti yükseltmiş olursunuz ayrıca çektiğiniz dertte cabası.
                          Üniversitelerin biyoloji bölümlerinden ilk basamak için yardım alabilirsiniz. yada belediyelerden yardım alabilirsiniz.

Comment

arkadaşlar bu fumigasyonla ilaçlama bir daire için maliyeti ne olur bilen var mı ayrıca bu yöntem uygulandıktan sonra eşyaların yıkanması ve temizlik gerekiyormu küçük bebeklerim var onlara zarar verirmi

Comment

rezene Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              arkadaşlar bu fumigasyonla ilaçlama bir daire için maliyeti ne olur bilen var mı ayrıca bu yöntem uygulandıktan sonra eşyaların yıkanması ve temizlik gerekiyormu küçük bebeklerim var onlara zarar verirmi
                              fumigasyonla ilaçlamanın maliyetini bilmiyorum lakin küçük çocuklarınız var ise bence fumisgasyon yaptırmayın. daha böceğin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. iyi bir ilaçlama ile çözülecek sorunu sadece fumisgasyon ile büyütmüş olursunuz. ayrıca fumisgasyon olayı evde veya oda da uygulanacak ve kullanılan fumiganta göre 3-5 saat arası ev kapalı kalacak. fumigasyonun özelliği fumigantın en ince boşluklara bile nüfuz edecek olması ve bunun temizliğini yapmak hele evde küçük çocuklarınız varsa çok zor olacaktır.

Comment

iyi günler arkadaşlar.bu foruma katılma sebebim aynı sorunla mücadele etmenin.evim iki köşesinde bu böceklerden var 2 defa baygon+detton sıktık ama bir müdet sonra tekrar 1,2 çıkıyorlar şimdi başka bir forumda bu böceklere zinon tarım ilaci kulandılar ve tamamen kurtulmuş diye yazdılar.bende bu ilacı kulanmak istiyorum fakat 4 aylık hameleyim sıktıktan sonra bir zararı olur mu bu konuyla ilgili bilgi olan varsa lütfen yazarmısınız teşekkürler

Comment

Working...
                                X