uzun yıllardan beri gül yetiştiriyorum .son yıllarda belki yapacağım başka işler kalmadığı için merakım hastalık dercesinde arttı.bundan böyle amatörlükden iliri seviyede tekniğine uygun yetiştirmek istiyorum .bu konuya meraklı olanlarla bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum .tüm forum üyelrine selam ve saygılarımı sunarım
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
gül
Collapse
X
-
Cevap: gül
bahçemde 108 adet gül var tekniğine uygun tedbirler almak istiyorum .ilk kullanmamda hatalar olabilir. bağışlayın .bilgisayara aşinalığım çok yok.yaşım 63 . şimdi kış bakımı yapıyorum.toprak altı zararlıları ile mücadele edeceğim.gübreleme için hangi gübre kullanacağım konusunda tereddtdeyim .birde humik asit veya alginik asit kullanayımmı
Comment
-
Bulunduğunuz yer ılıman bir yer ise budamaya başlayabilirsiniz. Kurumuş veya hastalıklı dalları kesebilirsiniz. Gübrelemede ahır gübresini şimdi kullanabilirseniz çok iyi olur. Toprağınızın yapısını düzeltmede ve toprağı sıcak tutmada faydası olur. Kimyevi gübre kullanacaksanız şu an için en iyisi 15.15.15 dir. Bu gübre erimesi ve toprağa karışması ağır olduğundan dolayı uzun zaman ihtiyacınızı karşılar.
Comment
-
Sn MERTKA: 108 adet gül az bir rakam değil.Size acizane tavsiyem mutlaka toprak tahlili.Çıkacak sonuca göre gübreleme yapmanız uygun olur.Diğer yandan ülkemiz toprakları organik madde açısından fakir olduğundan,yeşil gübreleme ve çiftlik gübresi kullanmanız yararlı olur.En önemlisi çiftlik gübresini kullanırken mutlaka;Gübreyi bir toz ilaçla ilaçlayınız.Hem vereceğiniz ilaçlar toprak altı zararlılarınada iyi gelecektir.Size önereceğim ilaçlardan birini kullanınız.Bu ilaçları isimlerini burada etik olmadığı için özel mesajla bildireceğim.Diğer yandan gülde Sn Ubeyd'in dediği gibi budama çok önemli olup;diğer yandan Gülde yaprak bitleri,Gül filiz arısı baita olmak üzre;pek zararlı böceklede mutlaka mücadele ediniz.kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment
-
Sn MERTKA: 108 adet gül az bir rakam değil.Size acizane tavsiyem mutlaka toprak tahlili.Çıkacak sonuca göre gübreleme yapmanız uygun olur.Diğer yandan ülkemiz toprakları organik madde açısından fakir olduğundan,yeşil gübreleme ve çiftlik gübresi kullanmanız yararlı olur.En önemlisi çiftlik gübresini kullanırken mutlaka;Gübreyi bir toz ilaçla ilaçlayınız.Hem vereceğiniz ilaçlar toprak altı zararlılarınada iyi gelecektir.Size önereceğim ilaçlardan birini kullanınız.Bu ilaçları isimlerini burada etik olmadığı için özel mesajla bildireceğim.Diğer yandan gülde Sn Ubeyd'in dediği gibi budama çok önemli olup;diğer yandan Gülde yaprak bitleri,Gül filiz arısı başta olmak üzre;pek zararlı böceklede mutlaka mücadele ediniz.Humik asit Gül'e son derece iyi gelmekte ve yeşil aksamına önemli katkılar sağlamakta,özellikle ağır budanan ve yaşlanan güllerinize tavsiye ederim.Ancak; ölçüsü ve verme şeklini kısaca tarif edelim.İki tür verebilirsiniz.Birincisi: Bir avuç içinin yarısı kadar,yada yarım çay bardağı Humik A,Taç izdişümünü çapayla açarak 2-3cm toprak altına ve akabinde hemen sulama.Yada aynı ölçüde HumikA bir kapta eriterek, yine boğazını açarak dipten uygulayabilirsiniz.Uygulama zamanı:İlkbahar'ın güller sürgün çıkarmaya başladığında.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment
-
bende bişi sorayım çok merak ediyorum mesela toprağa gömeceğimiz gül çeliklerini hormonlu ilaca bandırıp öle gömüyoruz yanlış bilmiyorsam bu ilaç toprak düzenleyici gibi birşeymiş şimdi sorum şu ben birtane organik gübre aldım içinde hülmik asit ve dier bir asit daha var ismini unuttum bu bu aldığım gübre organik ve toprak düzenleyiciymiş şimdi ben çelikleri gömmeden önce bu gübreden toprağa atsam uygun olurmu ve bana faydası olurmu çeliklerin daha kolay kökleşmesi açısından
Comment
-
MERTKA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteruzun yıllardan beri gül yetiştiriyorum .son yıllarda belki yapacağım başka işler kalmadığı için merakım hastalık dercesinde arttı.bundan böyle amatörlükden iliri seviyede tekniğine uygun yetiştirmek istiyorum .bu konuya meraklı olanlarla bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum .tüm forum üyelrine selam ve saygılarımı sunarım
mert abi sen gülleri sadece evin içinmi yetiştiriyorsun güzellik olsun diyemi yoksa satışmı yapıyorsun
Comment
-
Hümik asit kök salmasını kolaylaştırır. Yani çeliklerin tutma oranı artar.Ancak özellikle bugünlerde çelikleri alır toprağa gömerseniz ilkbahar çeliklerinizin büyük bir kısmı kök atmış olarak size geri döner.Gül çelikleri tutma oranı fazla olan bir bitki korkunuz olmasın.
Comment
-
Bizim bahçemizde de 13 tane gül fidanı var. Ne zaman budama yapmam lazım? Baston gülü budamıyorum. Diğer güller çalı formunda. Bir tanede sarmaşık var. Hayvan gübresi bulamadığımız için zaman zaman 3x15 veyahut 3x20 kullanıyoruz çok az miktarda.
Comment
-
Sayın üye ,
güllerin budanması bulunduğub,nuz iklime göre değişsede genellikle şubat ayı içinde donlar geçince oluyor . baston gülbudamasıda hemen hmen aynı gül e form verilmesi için biraz dikkat istiyor . gübre konusuna gelince bende son iki yıldır hayvan gübresi kullanmıyorum. kışa girerken 12-12-12- organik gübre kullanıyurum ilkbaharda da yapraklar açtığında ve tomurcuk döneminde sıvı gübre vereceğim temmuz ayın dada potasyum vereceğim .bu arada kış gelmeden toprak altı zaralıları ilede mücadele etmeli kanaatındayım saygılarımla
Comment
-
işte aradığım cevap
bende zaten bu günlere ordan burdan sürekli gül çelikleri araştırıyorum buluyorum istiyorum ama zor oluyo herkez daha budamaya kıyamıyo elden bitecek iş zor o yüzden seneye muhtemelen tarlaya 100 kadar dikeceğim ilerki seneler için ama çok çeşit buldum
Comment

Comment