fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kombu Çayı' nın Faydaları ve Yapılışı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Kombu çayı' nın faydaları ve yapılışı

sayın yeşilmavi yeşil çayı kombuça,yı yaparsanız mükemmel bir tat veriyor.Kombu çayı verdiğim bey 1 hafta sonra yeşilçaydan yapıp bana içirmişti çok güzel tadı vardı.ama ben siyah çaydan yapıyorum. Sayın selarac bey sizi de artık tanıştıralım kombu çayı ilen

Comment

Sayın Ulu çınar, teklifiniz için teşekkürler. Sayın Ubeyd bana bana ziyaretine gidersem ikram edecek. Eğer tadını beğenir ve sürekli kullanmayı düşünürsem size de ziyarete geleceğim. Bu arada Ubeyd beyin sesi hala düzelmedi... Kendisi düzeldi dese de bana öyle gelmiyor....

Selamlar

Comment

selarac bey bayramınızı kutlarım ubeyd aldığım duyuma göre ara ara kullanıyormuş.tadını ubeyd de kullanırsanız begenmeye bilirsin fazla bekletirlerseniz tadı sirkenin tadına benzer 4-5.günde kullanırsanız asitli tadı olur bunu birde yeşil çaydan yaparsanız mükammel oluyor.

Comment

Dr. E. Arauner (1929), çeşitli tıbbi raporları ve değerlendirmeleri bildirmektedir ve aşağıdaki sonuca varmaktadır: "Özetle, Kombucha mantarının veya onun ekstresinin şeker hastalığına karşı, fakat özellikle de arterioskleroz, yüksek tansiyon ve onun baş dönmesi, gut ve hemoroit (basur) gibi sonuçları gibi, yaşlılığa karşı, mükemmel bir koruyucu ilaç olduğu söylenebilir; en azından o çok güzel bir laksatiftir (kabızlık ilacı)." Dr. Arauner, kendi ülkesinde çay-mantarının Asyalılar tarafından, onun şaşırtıcı iyileştirici başarılarından dolayı, yorgunluğa, halsizliğe, sinirliliğe, bağırsak tembelliğine, guta ve romatizmaya, hemoroite (basur) ve şeker hastalığına karşı oldukça etkili ve doğal bir ev-ilâcı olduğundan dolayı yüzyıllardır kullanılmakta olduğunu bildirmektedir

Comment

Dr. L. Mollenda (1928), Kombucha içeceğinin, özellikle sindirim organları rahatsızlıklarında etkili olduğunu, bunların fonksiyonlarını normalleştirdiklerini bildirmektedir. Ayrıca, içecek, gut, romatizma ve arteriosklerozun farklı aşamalarında yararlı olduğunu kanıtlamıştır. Ek uygulama alanları ile ilgili olarak şunları yazmaktadır: "Anjin vakasında, özellikle de bademciklerin iltihabında, içecek sadece gargara yapmak için kullanılmamalı ama yiyecek ve içecekler aracılığıyla mideye ulaşan bakterilerin yok edilmesi amacıyla içilmelidir de. Anjinde yapılacak olan böyle bir gargara çabuk bir iyileşme getirir ve gut ve Arterioskleroz ağrılarında, ciddi durumlarda bile şaşırtıcı başarılara ulaşılmaktadır. … İçecek asitli olduğu halde, midede herhangi bir asitlilik durumu yaratmaz; sindirimi zor olan yiyeceklerin bile sindirimini kolaylaştırır ve önemli ölçüde iyileştirir. Gutlu egzama ve böbreklerdeki, idrardaki ve idrar kesesindeki taşlar için, Kombucha içeceğini aldıktan sonra, eşit şekilde olumlu başarılar elde edilmiştir.

Comment

bayramınız mubarek olsun ...

Comment

sayın yeşilmavi ben bizzat kullanıcısıyım.çocuk felci hastasıydım. Rahmetli annem bir rivayete göre kombu çayını kullanan 1 kız çocuğu yürümüş bunu duyan annem her sabah aç karnına 1 çay bardağı içirerek 3 ay gibi zamanda yürüdüm yürüdükten sonra 4-5 sene kullanmadım.bir gece tv kanalında bir kişi kanseri bu kombu çayı sayesinde yendiğini söylüyor ben bir daha bırakmıyorum.her sabah aç karnına 1 su bardağı içiyorum. tabi benimle beraber 90 yaşında babam, eşim,ve çocuklarım herkes kullanır. kombu çayının her evde olmasını evinden eksik etmemesini dilerim.adeta bir ecza deposu.

Comment

kombu çayını nasıl bulabiliriz

ms hastasıyım kombu mantarını daha önce 9 ay kulandım çok faydasını gördüm fakat mantar çlünce yenisini bulamadım bulmamda bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Comment

slm ban bulmam da yardımcı olurmusunuz elinizdeki mantardan biraz verirseniz biz onu çoğalta biliriz size dua ederiz

Comment

yaa birşey sorucam bana hemen cevap verırısenız cok memnun olucam ben ılk olarak kombuchga mantarını ılk defa ıceceını yapıcam ve bana kombucha mantarını nasıl elde edebılırım yardımcı olursanız cok sevınırım yusuf evren erturk

Comment

Cevap: Kombu Çayı' nın Faydaları ve Yapılışı

Kombucha mantarı ve Kombucha çayı için

Google 'de " Kombucha Türkiye " Yazın

Comment

......................

Comment

fermante üründen mantar üretmek için serin ve nemli bir yer şartmı...bilgilendirirseniz sevinirimm..şimdiden tşk

Comment

kombu mantarını nereden bulabişlirim

Comment

arkadaşlar kombu çayını kombu mantarını vede bilgiyi memnuniyetle veririm
                                BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE - Kombu Çayı Her Derde deva! 05335693141 hasan ali zurnacı

Comment

Working...
                                X