fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Kafeye Hoşgeldiniz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Cafeye Hoşgeldiniz

Başı secdede kafir derken şöyle düşünüyorum ağır bir kelime geliyor bana..
    sanki başını secdeye koyan herkes kafir der gibi bir söylem. istisnalar varsa onu bilemem...
    Kendi dilimizden vazgeçmeyiz tabi ancak öğrenibilirsek diğer dilleride öğrenelim. Fransa da Almanyada vatandaşlarımız kendi dillerinden vazgeçmiyorlar. Ama zorluklar yaşıyorlar. Yeni yetişen Türk gençler ait oldukları ülkenin dilini öğreniyorlar çünkü oranın okullarında okuyorlar. Hem inançlarını yaşayacak hemde hangi ülkede yaşıyorsan dilini öğreneceksin bu ikisini yapabiliyorsan ne mutlu sana..
    Birde şu var ülkemizde yaşayan birçok yabancılar var dilimizi bilen ve öğrenmeye çalışan...
    Ayrıca çok yakında 120 ülkenin çocukları gelecek 8. Türkçe olimpiyatı başlayacak bu çocuklara diyecek kelime bulamıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Comment

Dilinden vaz gecenler mevcut ve iyi hos hepsi bagli degil ve diline sahip olmayanlar aynio onlar gibi yasamakta.Ben bir tanesi ilen gecen sene eylulde tanistim.Kagitlari falanda yok ve tam bir asimilasyon gostergesi.Kiz arkadasi fransiz ve kiz arkadasi bana dediki bune ne biçim dindirki bu salak bana hangisi domuz goster yiyeyim diyor? Yani samataligin biri bin para .Senin anlayacagin ustad ozunden çikan dininide kaybediyor sonucta yani imani gidiyor.Imani saglam tutmanin sarti dilin onu bozarsan kulturunde gider.

Comment

Simdi ustad su sekilde dusun.Fransizcada dieu vardir bu isa hz gosterir ancak tam turkce istiyorsan allah demektir yani allah ilen isa ayni kefededir fransizcada.Ingilizcede tam bilmiyorum nasil oluyor.Simdi sen dersen dieu allah demis oluyorsun isaya.Al sana bela.Ben hep turkce diyorum isa ve tabi anlamiyor ve bende diyorumki muhammed sav islam için kim ? Isada hiristayanlar için o.Kendimi siyiriyorum.Banane gerisinden .yani dilini kaybedersen kalkar isaya allahin oglu dersin yani sen demesende gelecek nesil der.ekmege ingilizce isim takarsin falan yani.

Comment

Simdi ikinci tehlikede surada yabanci dili yasama sokmakta.Bir ateistle konustugunda dersenki muhammed s a v onun için isadan farki yoktur aynidir onun için ama bir hiristayanla konustugunda kendi dilinde sunu der.Turkcesi su anlama gelir evet allah onun gelecegini incilde soylemisti.Burada sen rabbin belirttigini anlarsin ama o isanin belirtigini soyler.Yani orada allah isa olmus olur ve sende buna evet dersen ne olur?Sakincali hemde cok sakincali hassayitetleri mevcut.

Comment

kenan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Kafede ne ikram ediyorsunuz. Kuru kuru sohbet olmuyor gibi.bunun bir teması veya günlük aktiviteleri yokmu. SN ubeyt bu konuda tecrübesini konuşturur sanki.

Comment

sizin cafesel muhabbeti siyasetsel muhabbeti olmuş bence bitane daha başlık açın siyasetsel diye bunları orda tartışınD:D:

Comment

Hakkaten siyasetsell başlığımı açsak

Comment

Kahvede konusma televizyanda yasak sokakta yasak eee nerde konusucaz gerçekleri.Harbi sozler oldunmu ya ergenekoncu ya kafir ilan ediliyor.Nedir bu ? Cezaevinde bile bu kadar baski gormuyor siyasiler be.

Comment

siyasiler cezaevinde kalmıyorlarki gata da yan gelip yatıyorlar

Comment

Imralidaki gibiler siyasi degildir.O onun gibi buyuk yahudi devletini kurmak isteyenlerin reisi ve bizim içinde bebek katli ve islam dusmanidir.Onu imralida besleyenlerde zaten onun yolundakilerdir.Ben siyasilerden bahsediyorum.Neyse ya onemli degil bos ver onemli olan su cafeyi turkceye cevirmen.

Comment

Üstad sen siyasetçi olsaydın imralıdakini beslermiydin?
                        cafe ismide oylamada daha cumaya kadar zaman var

Comment

Bu günlük bu kadar yeter size iyi geceler iyi pazarlar.

Comment

Eger ben basbakan olsaydim halka giderdim ve referandum yapardim.Benzin içirip atesi verelimmi yoksa serbestmi birakalim.Yuzde ellibir ne derse o olur.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Eger ben basbakan olsaydim halka giderdim ve referandum yapardim.Benzin içirip atesi verelimmi yoksa serbestmi birakalim.Yuzde ellibir ne derse o olur.
                              ABİ KİMİ YAKIYOZ

Comment

bakın siyaset muhabbetinden dolayı üveyik abla kafeye girmiyo bile:S

Comment

Working...
                                X