fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bağ ve bahçe konusunda yardım rica ediyorum....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bağ ve bahçe konusunda yardım rica ediyorum....

Değerli Arkadaşlar-
    Sizlerden yardım rica ediyorum.
    Benim bir bahçem var. Bu bahçe ile şimdiye kadar babam ilgileniyordu.
    Kendisi yaklaşık 3 ay önce rahmetli oldu.
    Şimdi onun hatırasını yaşatma adına bu bahçe ile ilgilenmeye çalışıyorum.
    Tabii bilmediğim bir çok konu var.
    Cevaplarsanız çok sevineceğim bir kaç sorum var. Önerilerinize de açığım.

Bahçemde yaklaşık 750 m2 civarında bağ var.
    Bu bağı bir tanıdığımıza güzelce budattırdım. Şimdi yaprak açmak üzere.
    Babamdan duyduğum külleme denen bir hastalık var.
    Bu bağı ne zaman nasıl ilaçlama kullanmalıyım. Birde maykem denilen ismini yanlış hatırlamış olabilirim bir ilaç varmış. Bu bordo bulamacınında yerine geçiyormuş. Bordo bulamacı ne derseniz onuda bilmiyorum.
    Soru: Bu bağı ne zaman hangi ilaçlar ile ilaçlamalıyım? Bana detaylı bilgi verirseniz sevinirimb

Ayrıca yine yaklaşık 400 m2 yerede domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık ekiyorum.
    Sulamayı damlama usulu yapıyoruz.
    Fideleri genelde şimdiye kadar hep Antalyadan getinrdik. Örneğin domatesi sırık olarak dikiyoruz. Salatalıkta öyle. Diğerleri normal.
    Soru: Bu sebzelerde ne zaman nasıl ilaç kullanmalıyım.? Karşıma ne tür hastalıklar çıkabilir. Bunları ben nasıl anlarım.?
    Gübre olarak hayvan gübresi veriyoruz.
    Soru: Suni gübre kullanmalımıyım. Kullanırsam nasıl kullanmalıyım?

Bahçenin muhtelif yerlerinde ise kiraz, dut, ayva, elma, erik, şeftali, armut, gibi ağaçlarım var.
    Dün erik ve şeftalide yaprak büken hastalığı olmuş.
    Hemen bir ziraat mühendisi arkadaşa sordum.
    Babamın kullandığı ilaçlar arasında fosforin, angel, kobolt denen ilaçları karıştırıp, bu ağaçlara yapmamı istedi.
    Bende şimdi yaptım.
    Bakalım 3-5 günde kendini gösterir herhalde.
    Soru: Bu ağaçlarda karşıma nasıl hastalıklar çıkabilir? Ben bunları nasıl anlarım ve hangi ilaçları yapmam gerekir.?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • Fidanligi.com

Aziz dostum öncelikle başınız sağ olsun Allah günahlarını affetsin babanızın. Bağlarda küllemelere karşı yaprakları çıkmaya başladıgında Bordo bulamacı atabilirsiniz. İlaç bayilerinde hazırlanmış şekilleri var kullanımı üzerinde yazıyor korkmanıza gerek yok. Ayrıca Üzüm taneleri nohut büyüklüğüne ulaşınca kükürt tozu atmanızda çok iyi olacaktır.
    Meyve ve belgesellerinizde fazla ilaç atmayınız. Nihayetinde siz bu işin ticaretini yapmıyor kendiniz için aile ihtiyacını karşılamak için yapıyorsunuz. Verim boş verin fazla olmasa da daha sağlıklı olur. Gübre için Organik ahır gübresi kullanabilirsiniz.

Comment

Çok teşekkür ederim. Bu bağ için bir ilaçlama takvimi var mı acaba? İnternette bir sürü şekiller var.

Comment

Söylemiş ya Ubeyt bey. şimdi göztaşı, nohut büyüklüğüne gelince kükürt.

Comment

Ayrıca yaprak kıvrılmasının sebebi parazit veya yaprak bitidir. Onun için de "insektisit" kullanın kıvrılan yaprak düzelmez ama yeni çıkan yapraklar kıvrılmaz. Bu parazitler görüldükçe ilaç tekrarlanır.

Comment

Merhaba benim küçük bir bahçem var .buradaki yaklaşık 20 yıllık asmanın yapraklarını sarma yapmada kullanamıyoruz. Nasıl bir aşı ile asmanın türünü değiştirebilirim .selamlar sağlıklar dilerim

Comment

Sn Nihayet: öncelikle yerinizi bildiriniz.Lakin;genel olarak asmanız uyanmamışsa kalem aşısı,yada yongalı göz aşısı yapılabilir.Tabiki ;Uygun kalem bulunursa.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Merhaba aranıza yeni katıldım.Yardımınızı rica ediyorum.Çim ekili bahçemde toprak çökmesi nedeniye düzensizlikler oluştu.Düzeltmek için ne yapabilirim.Çim üzerine tekrar yeniden çim ekebilirmiyim?

Comment

Working...
                X