Değerli Arkadaşlar-
Sizlerden yardım rica ediyorum.
Benim bir bahçem var. Bu bahçe ile şimdiye kadar babam ilgileniyordu.
Kendisi yaklaşık 3 ay önce rahmetli oldu.
Şimdi onun hatırasını yaşatma adına bu bahçe ile ilgilenmeye çalışıyorum.
Tabii bilmediğim bir çok konu var.
Cevaplarsanız çok sevineceğim bir kaç sorum var. Önerilerinize de açığım.
Bahçemde yaklaşık 750 m2 civarında bağ var.
Bu bağı bir tanıdığımıza güzelce budattırdım. Şimdi yaprak açmak üzere.
Babamdan duyduğum külleme denen bir hastalık var.
Bu bağı ne zaman nasıl ilaçlama kullanmalıyım. Birde maykem denilen ismini yanlış hatırlamış olabilirim bir ilaç varmış. Bu bordo bulamacınında yerine geçiyormuş. Bordo bulamacı ne derseniz onuda bilmiyorum.
Soru: Bu bağı ne zaman hangi ilaçlar ile ilaçlamalıyım? Bana detaylı bilgi verirseniz sevinirimb
Ayrıca yine yaklaşık 400 m2 yerede domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık ekiyorum.
Sulamayı damlama usulu yapıyoruz.
Fideleri genelde şimdiye kadar hep Antalyadan getinrdik. Örneğin domatesi sırık olarak dikiyoruz. Salatalıkta öyle. Diğerleri normal.
Soru: Bu sebzelerde ne zaman nasıl ilaç kullanmalıyım.? Karşıma ne tür hastalıklar çıkabilir. Bunları ben nasıl anlarım.?
Gübre olarak hayvan gübresi veriyoruz.
Soru: Suni gübre kullanmalımıyım. Kullanırsam nasıl kullanmalıyım?
Bahçenin muhtelif yerlerinde ise kiraz, dut, ayva, elma, erik, şeftali, armut, gibi ağaçlarım var.
Dün erik ve şeftalide yaprak büken hastalığı olmuş.
Hemen bir ziraat mühendisi arkadaşa sordum.
Babamın kullandığı ilaçlar arasında fosforin, angel, kobolt denen ilaçları karıştırıp, bu ağaçlara yapmamı istedi.
Bende şimdi yaptım.
Bakalım 3-5 günde kendini gösterir herhalde.
Soru: Bu ağaçlarda karşıma nasıl hastalıklar çıkabilir? Ben bunları nasıl anlarım ve hangi ilaçları yapmam gerekir.?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Sizlerden yardım rica ediyorum.
Benim bir bahçem var. Bu bahçe ile şimdiye kadar babam ilgileniyordu.
Kendisi yaklaşık 3 ay önce rahmetli oldu.
Şimdi onun hatırasını yaşatma adına bu bahçe ile ilgilenmeye çalışıyorum.
Tabii bilmediğim bir çok konu var.
Cevaplarsanız çok sevineceğim bir kaç sorum var. Önerilerinize de açığım.
Bahçemde yaklaşık 750 m2 civarında bağ var.
Bu bağı bir tanıdığımıza güzelce budattırdım. Şimdi yaprak açmak üzere.
Babamdan duyduğum külleme denen bir hastalık var.
Bu bağı ne zaman nasıl ilaçlama kullanmalıyım. Birde maykem denilen ismini yanlış hatırlamış olabilirim bir ilaç varmış. Bu bordo bulamacınında yerine geçiyormuş. Bordo bulamacı ne derseniz onuda bilmiyorum.
Soru: Bu bağı ne zaman hangi ilaçlar ile ilaçlamalıyım? Bana detaylı bilgi verirseniz sevinirimb
Ayrıca yine yaklaşık 400 m2 yerede domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık ekiyorum.
Sulamayı damlama usulu yapıyoruz.
Fideleri genelde şimdiye kadar hep Antalyadan getinrdik. Örneğin domatesi sırık olarak dikiyoruz. Salatalıkta öyle. Diğerleri normal.
Soru: Bu sebzelerde ne zaman nasıl ilaç kullanmalıyım.? Karşıma ne tür hastalıklar çıkabilir. Bunları ben nasıl anlarım.?
Gübre olarak hayvan gübresi veriyoruz.
Soru: Suni gübre kullanmalımıyım. Kullanırsam nasıl kullanmalıyım?
Bahçenin muhtelif yerlerinde ise kiraz, dut, ayva, elma, erik, şeftali, armut, gibi ağaçlarım var.
Dün erik ve şeftalide yaprak büken hastalığı olmuş.
Hemen bir ziraat mühendisi arkadaşa sordum.
Babamın kullandığı ilaçlar arasında fosforin, angel, kobolt denen ilaçları karıştırıp, bu ağaçlara yapmamı istedi.
Bende şimdi yaptım.
Bakalım 3-5 günde kendini gösterir herhalde.
Soru: Bu ağaçlarda karşıma nasıl hastalıklar çıkabilir? Ben bunları nasıl anlarım ve hangi ilaçları yapmam gerekir.?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Comment