Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoþ Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahcesel Forum'a Hoþ Geldiniz!

merhabalar Ben buraya ilk kez yazýyorum.Okuduklarým çok hoþuma gitti,ve bana yararlý bilgiler edindim.ben çiftçilikle ve hayvancýlýkla uðraþýyorum.bir konuda bilgi edinmek istiyorum.Ben organik sebze üretimi yapmak istiyorum.bunu bir serada daha iyi olacaðýný düþünüyorum.Tarým arazimiz yeterli miktarda var hemde sulak alan çoðu. sera kurdurmak için nasýl yardým bulabilirim . sera için destekleme varmý.maddi olarak durumum iyi deðil.bilgi verenlere þimdiden teþekkür ederim.iyi günler...

Comment

sayýn karaman15, oganik tarým konusunda ÇÜ. Zýraat fakültesinden Prof Dr. Nurgül haným, UZMANSEL bölümünde sorularýnýzý cevaplandýrýyor. Sorunuzu o bölüme sorarsanýz daha net ve doðru bilgi alabilirsiniz.
      Ayrýca seracýlýk Konusunda da Sayýn Hocam Prof. Dr. Atila GÜNAY, sorularýnýzý yine uzmanselde seracýlýk baþlýðýnda cevaplandýrýyor. Sera ile ilgili sorularýnýzý da o bölüme sorabiliriniz.

Comment

Cevap: selam

selam ögretmenim çim konusu hassas ve özen isteyen bir iþ ilk önce iklim sonra çevre kosullarý ve kaliteli karýþýmlar

Comment

Arkadaþlar herkese iyi günler diliyorum
          Türkiye ye yeni girmiþ olan ve dünyada da birkaç yýldýr kullanýlan SILIFORCE ile ilgili sizlere bilgiler göndermek istiyorum.
          iyi çalýþmalar diliyorum....
          SÝLÝFORCE

SÝLÝFORCE bitkiye tamamen biyolojik olarak verilebilen Silisyum, Molibden ve Bakýr gibi asal elementler içeren bir formulasyondur. CE standartlarýna uygun bir yaprak gübresidir.
          Ýçerik:
          Si(OH)4 : %2.5
          Mo: %0.2
          Cu: %1.8

SÝLÝFORCE’ un faydalarý þu þekilde sýralanabilir:
          • Kalýnlýk ve boy olarak kök büyümesini arttýrýr.
          • Terlemeyi sýnýrlý tutmakta ve su kaybýný en az seviyeye indirmektedir.
          • Su dengesini optimize etmektedir.
          • Bikinin biyolojik ve antibiyolojik streslerine karþý direncini arttýrýr.
          • Kalite ve verime büyük katký saðlar.
          • Meyvede þeker oranýný arttýrýr.
          • Bitkiyi sýcak ve soðuk stresine karþý dirençli hale getirtir.
          • Meyvede renk oluþumuna katký saðlar.
          • Meyvelerin homojen ve dengeli büyümesine katký yapar.
          • Meyve çekirdeklerini ve tohumlarýný kusursuz olarak olgunlaþtýrýr.
          • Tuz stresine karþý bitkiyi korur.

SÝLÝFORCE’ un toksik bir etkisi yoktur, kalýntý ve herhangi bir atýk madde býrakmamaktadýr, çok kýsa bir sürede bitki tarafýndan %100 olarak alýnmaktadýr. Bu süre 20 dk gibi kýsa bir süre almaktadýr. Her türlü zirai ilaç ve gübreler ile karýþým yapýlarak bitkilere verilebilir.

SÝLÝSYUM’ un fonksiyonlarý þu þekilde sýralanabilir:
          • Silisyum azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve diðer elementlerin düzenleyici etkilerini bünyeye alýmlarýný ve taþýnmalarýný kolaylaþtýran çok önemli bir elementtir.
          • Silisyum uygulamasýyla diðer elementlerin en üst düzeye çýkar. Özellikle toprakta baðlý konumda bulunana fosforun bitkiler tarafýndan alýnýmýný arttýrýr.
          • Silisyum, sertliðinden dolayý eþ ýþýnlarýna karþý yaprakta güçlü bir yapý saðlayarak fotosentezin kapasitesini arttýrýr.
          • Silisyum yaprakta bariyer oluþturmaktayapraðýn kutikula ve epidermis dokularýnda depolanmakta ve þekilde bakterilere, funguslara ve kurtçuklara karþý tabii bir direnç oluþturmaktadýr.

SÝLÝFORCE’ un uygulama dozlarý þu þekildedir:

Sebzelerde, 100 lt suya 25-30 cc dozu ile sezon boyunca10 ara ile 6-8 kez uygulanmalýdýr.
          Meyvelerde ise 100 lt suya 25-40 cc dozu ile çiçeklenme öncesi 4 çiçeklenme sonrasý 4 kez olmak üzere 15 gün ara ile 8 defa uygulanmalýdýr.
          Çiçekçilikte 100 lt suya 25 cc dozu ile ilk yaprak döküldükten sonra 15 gün ara ile toplam 10-12 defa uygulama yapýlmalýdýr.
          Fideliklerde 100 lt suya 25 cc dozu ile dikimden 15 gün sonra 2 defa 15 gün ara ile uygulama yapýlmalýdýr.

Kullaným sýrasýnda her zaman su ile inceltilmelidir.

M.Harun ATAY
          0 533 714 36 00

Comment

Sayýn Harun ATAY, Ticari ürün tanýtýmlarýnýzý Ýlansel, Blogsel, Rehbersel servislerimizden yapabilirsiniz. Lütfen Bahceselforumsel konularýnda ticari isimler ve ürün tanýtýmlarý kullanmayalým.

Comment

yapay ýþýk altýnda çiçek yetiþtirmek istiyorum. Yardýmcý olacak arkadaþlarla görüþmek isterim.

Comment

rüzgar güneþ enerjileri konusunda fikir alýþveriþinde bulunmak istiyorum acaip meraklý veyetenekliyim elim her iþe yatkýndýr

Comment

benimle görüþmek isteyen yokmu.hemen her konuda bilgi alýþveriþi yapmak isterim

Comment

Sn Keyfaný:Ben bu sitenin Arýcýlýk Uzmansel danýþmanýyým.Yöreniz neresi tanýþalým.

Comment

merhaba
                      ben bir sera açmak istiyorum,iç mekan,dýþ mekan alýp satmak,belki ileride üretime de girebilirim.Ama o kýsmý uzmanlýk istiyor merak ettiðim iki konu war
                      1.çiçekci dükkanýnda satýlan kesme çiçekler neden bu seralarda satýþý olmuyor ,yani her üç iþi birlikte yapmýyorlar
                      2.si bitki hastalýklarý ve zararlýlarý ile mücadele üretirken mi sadece karþýlaþýlýyor yoksa al sat yaparken de baþýmýza gelebilir mi ?

birde þunu öðrenmek istiyorum.Ýnternette bununla ilgili maliyet fizibilite araþtýrdým pek bulamadým.
                      sera denince içine üretimi katýyor,benim iþletme türüme botanik mi fidanlýk mý deniyor bunun terminolojisini daha çözemedim,kýsaca süs bitkileri al sat iþine ne diyoz?
                      son sorum böyle bir iþ yeri için bilgilerinizden faydalanmayý bekliyorum
                      ortak da arýyorum ,ortada para yok ama o dert deðil
                      buluruz..önemli olan bu iþe gönlünü koymak ,iþi sevmek,hevesli olmak,ben 6 aydýr ,ziraat dersleri çalýþýyorum ,insan isterse her iþin baþýndan gelir diyorum ve sorunlarýmý noktalýyorum))

Comment

Sayýn Keyfani, Bilgi paylaþýmý için buradayýz. Ancak bahsettiðiniz konular fazla kiþinin ilgisini çekmiyor galiba.. Eðer elinizde bilgi ve döküman varsa konuyu daha detaylý olarak açabilirsiniz. o zaman üyelerimiz daha çok ilgileneceklerdir. Sorularýnýzý genelleme yaparsanýz cevap bulamazsýnýz. sorularýýnýz detaylý ve açýk olursa, nokta bazlý olursa cevap verilmesi kolaylaþýlýr. bazen evet yada hayýr gibi bir cevap bile çok deðerli olabilir, genel sorularda maselef kýsa cevap alamayacaðýnýz için sizi tatmin edici cevaplar çýkmayacaktýr. Koca bir kitabý kimse anlatamaz mesela...

Comment

merhaba
                          ben bir sera açmak istiyorum,iç mekan,dýþ mekan alýp satmak,belki ileride üretime de girebilirim.Ama o kýsmý uzmanlýk istiyor merak ettiðim iki konu war
                          1.çiçekci dükkanýnda satýlan kesme çiçekler neden bu seralarda satýþý olmuyor ,yani her üç iþi birlikte yapmýyorlar
                          2.si bitki hastalýklarý ve zararlýlarý ile mücadele üretirken mi sadece karþýlaþýlýyor yoksa al sat yaparken de baþýmýza gelebilir mi ?

birde þunu öðrenmek istiyorum.Ýnternette bununla ilgili maliyet fizibilite araþtýrdým pek bulamadým.
                          sera denince içine üretimi katýyor,benim iþletme türüme botanik mi fidanlýk mý deniyor bunun terminolojisini daha çözemedim,kýsaca süs bitkileri al sat iþine ne diyoz?
                          buluruz..önemli olan bu iþe gönlünü koymak ,iþi sevmek,hevesli olmak,ben 6 aydýr ,ziraat dersleri çalýþýyorum ,insan isterse her iþin baþýndan gelir diyorum ve sorunlarýmý noktalýyorum))

Comment

buket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            merhaba
                            ben bir sera açmak istiyorum,iç mekan,dýþ mekan alýp satmak,belki ileride üretime de girebilirim.Ama o kýsmý uzmanlýk istiyor merak ettiðim iki konu var

Sayýn Buket;

Yapmak istediðiniz iþin adýný koymak zor. Bu iþ genellikle bu sektör içinde farklý farklý yapýlýyor.

Çiçekçiler sadece kesme çiçek ve iç mekan süs bitkileri satýþý yapýyorlar ve satýþ yerleri olarak sokak, cadde ve dükkanlarda satýþ yaparlar. Bunlara çiçekçi deniyor, yaptýklarý iþin adýna Çiçekçilik deniyor.

Peyzaj firmalarý yada fidancýlar da dýþ mekan süs bitkileri yetiþtirme ve satýþýný yapýyorlar. Dýþ mekan süs bitkileri satýþý ile iç mekan süs bitkileri satýþý ayrý ayrý yapýlmasýnda büyük faydalar vardýr. Bence ikisini birleþtirmeyin. Çünkü en baþta müþteri özellikleri çok farklýdýr. Satýþ yeri çok önemli mesela. Bu arada hem dýþ mekan hemde iç mekan satýþýný birleþtiren firmalar var ancak onlar çok güçlü ve tanýnmýþ firmalardýr.

Seracýlýk tamamen farklý bir iþ. Ýç mekan süs bitkilerini satmak istiyorsanýz seraya gerek yok alýp satýyorsunuz ama iç mekan süs bitkileri yetiþtirmek istiyorsanýz o bambaþka bir iþtir ve seracýlýk olarak adlandýrýlýr.

Bu arada tavsiyem ne iþ yaparsanýz yapýn, önce bu iþi yapan yerleri gezip görün ve iþin güzel yönlerine deðil de risk yönlerine bakýnýz. Güzel hayallerle iþe baþlamayýn ve acele etmeyin yada küçük baþlayýn.

Bilgi isteðiniz olursa memnuniyetle cevaplandýrabiliriz.
                            Saygýlarýmla.

Comment

teþekkürler selsarac bey,
                              ben yalovada 2 sene vsb de staj yaptým keyfiyen,bitkileri tanýmak açýsýndan.Vsb her iki satýþý da yapýyordu,siz neden ikisini ayýrmak da fayda olduðunu düþünüyorsunuz?
                              Her iþin esprisi de sanýrým doðru yerde,doðru zamanda,doðru ürünle ,doðru pazarlamadan geçiyor,riskiyse yönetimsizliktir.
                              Ama haklýsýnýz...acele etmeden öðrenerek

Comment

Benim bahsettiðim firmalar vsb ve imamoðluydu. Daha baþkalarýný da biliyorum ama hepsini yazmak istemiyorum. Bunlar gibi büyük firmalar iki iþi de yapýyorlar. Ama çok profesyonel yapýyorlar. Ayný firma içerisinde farklý bölümler olarak yapýyorlar. Bu kadar gücünüz varsa ve yer bulma probleminiz, ekip sýkýntýnýz yoksa neden olmasýn.

Comment

Working...
                                X