fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

merhabalar Ben buraya ilk kez yazıyorum.Okuduklarım çok hoşuma gitti,ve bana yararlı bilgiler edindim.ben çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşıyorum.bir konuda bilgi edinmek istiyorum.Ben organik sebze üretimi yapmak istiyorum.bunu bir serada daha iyi olacağını düşünüyorum.Tarım arazimiz yeterli miktarda var hemde sulak alan çoğu. sera kurdurmak için nasıl yardım bulabilirim . sera için destekleme varmı.maddi olarak durumum iyi değil.bilgi verenlere şimdiden teşekkür ederim.iyi günler...

Comment

sayın karaman15, oganik tarım konusunda ÇÜ. Zıraat fakültesinden Prof Dr. Nurgül hanım, UZMANSEL bölümünde sorularınızı cevaplandırıyor. Sorunuzu o bölüme sorarsanız daha net ve doğru bilgi alabilirsiniz.
      Ayrıca seracılık Konusunda da Sayın Hocam Prof. Dr. Atila GÜNAY, sorularınızı yine uzmanselde seracılık başlığında cevaplandırıyor. Sera ile ilgili sorularınızı da o bölüme sorabiliriniz.

Comment

Cevap: selam

selam ögretmenim çim konusu hassas ve özen isteyen bir iş ilk önce iklim sonra çevre kosulları ve kaliteli karışımlar

Comment

Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum
          Türkiye ye yeni girmiş olan ve dünyada da birkaç yıldır kullanılan SILIFORCE ile ilgili sizlere bilgiler göndermek istiyorum.
          iyi çalışmalar diliyorum....
          SİLİFORCE

SİLİFORCE bitkiye tamamen biyolojik olarak verilebilen Silisyum, Molibden ve Bakır gibi asal elementler içeren bir formulasyondur. CE standartlarına uygun bir yaprak gübresidir.
          İçerik:
          Si(OH)4 : %2.5
          Mo: %0.2
          Cu: %1.8

SİLİFORCE’ un faydaları şu şekilde sıralanabilir:
          • Kalınlık ve boy olarak kök büyümesini arttırır.
          • Terlemeyi sınırlı tutmakta ve su kaybını en az seviyeye indirmektedir.
          • Su dengesini optimize etmektedir.
          • Bikinin biyolojik ve antibiyolojik streslerine karşı direncini arttırır.
          • Kalite ve verime büyük katkı sağlar.
          • Meyvede şeker oranını arttırır.
          • Bitkiyi sıcak ve soğuk stresine karşı dirençli hale getirtir.
          • Meyvede renk oluşumuna katkı sağlar.
          • Meyvelerin homojen ve dengeli büyümesine katkı yapar.
          • Meyve çekirdeklerini ve tohumlarını kusursuz olarak olgunlaştırır.
          • Tuz stresine karşı bitkiyi korur.

SİLİFORCE’ un toksik bir etkisi yoktur, kalıntı ve herhangi bir atık madde bırakmamaktadır, çok kısa bir sürede bitki tarafından %100 olarak alınmaktadır. Bu süre 20 dk gibi kısa bir süre almaktadır. Her türlü zirai ilaç ve gübreler ile karışım yapılarak bitkilere verilebilir.

SİLİSYUM’ un fonksiyonları şu şekilde sıralanabilir:
          • Silisyum azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve diğer elementlerin düzenleyici etkilerini bünyeye alımlarını ve taşınmalarını kolaylaştıran çok önemli bir elementtir.
          • Silisyum uygulamasıyla diğer elementlerin en üst düzeye çıkar. Özellikle toprakta bağlı konumda bulunana fosforun bitkiler tarafından alınımını arttırır.
          • Silisyum, sertliğinden dolayı eş ışınlarına karşı yaprakta güçlü bir yapı sağlayarak fotosentezin kapasitesini arttırır.
          • Silisyum yaprakta bariyer oluşturmaktayaprağın kutikula ve epidermis dokularında depolanmakta ve şekilde bakterilere, funguslara ve kurtçuklara karşı tabii bir direnç oluşturmaktadır.

SİLİFORCE’ un uygulama dozları şu şekildedir:

Sebzelerde, 100 lt suya 25-30 cc dozu ile sezon boyunca10 ara ile 6-8 kez uygulanmalıdır.
          Meyvelerde ise 100 lt suya 25-40 cc dozu ile çiçeklenme öncesi 4 çiçeklenme sonrası 4 kez olmak üzere 15 gün ara ile 8 defa uygulanmalıdır.
          Çiçekçilikte 100 lt suya 25 cc dozu ile ilk yaprak döküldükten sonra 15 gün ara ile toplam 10-12 defa uygulama yapılmalıdır.
          Fideliklerde 100 lt suya 25 cc dozu ile dikimden 15 gün sonra 2 defa 15 gün ara ile uygulama yapılmalıdır.

Kullanım sırasında her zaman su ile inceltilmelidir.

M.Harun ATAY
          0 533 714 36 00

Comment

Sayın Harun ATAY, Ticari ürün tanıtımlarınızı İlansel, Blogsel, Rehbersel servislerimizden yapabilirsiniz. Lütfen Bahceselforumsel konularında ticari isimler ve ürün tanıtımları kullanmayalım.

Comment

yapay ışık altında çiçek yetiştirmek istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlarla görüşmek isterim.

Comment

rüzgar güneş enerjileri konusunda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum acaip meraklı veyetenekliyim elim her işe yatkındır

Comment

benimle görüşmek isteyen yokmu.hemen her konuda bilgi alışverişi yapmak isterim

Comment

Sn Keyfanı:Ben bu sitenin Arıcılık Uzmansel danışmanıyım.Yöreniz neresi tanışalım.

Comment

merhaba
                      ben bir sera açmak istiyorum,iç mekan,dış mekan alıp satmak,belki ileride üretime de girebilirim.Ama o kısmı uzmanlık istiyor merak ettiğim iki konu war
                      1.çiçekci dükkanında satılan kesme çiçekler neden bu seralarda satışı olmuyor ,yani her üç işi birlikte yapmıyorlar
                      2.si bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele üretirken mi sadece karşılaşılıyor yoksa al sat yaparken de başımıza gelebilir mi ?

birde şunu öğrenmek istiyorum.İnternette bununla ilgili maliyet fizibilite araştırdım pek bulamadım.
                      sera denince içine üretimi katıyor,benim işletme türüme botanik mi fidanlık mı deniyor bunun terminolojisini daha çözemedim,kısaca süs bitkileri al sat işine ne diyoz?
                      son sorum böyle bir iş yeri için bilgilerinizden faydalanmayı bekliyorum
                      ortak da arıyorum ,ortada para yok ama o dert değil
                      buluruz..önemli olan bu işe gönlünü koymak ,işi sevmek,hevesli olmak,ben 6 aydır ,ziraat dersleri çalışıyorum ,insan isterse her işin başından gelir diyorum ve sorunlarımı noktalıyorum))

Comment

Sayın Keyfani, Bilgi paylaşımı için buradayız. Ancak bahsettiğiniz konular fazla kişinin ilgisini çekmiyor galiba.. Eğer elinizde bilgi ve döküman varsa konuyu daha detaylı olarak açabilirsiniz. o zaman üyelerimiz daha çok ilgileneceklerdir. Sorularınızı genelleme yaparsanız cevap bulamazsınız. sorularıınız detaylı ve açık olursa, nokta bazlı olursa cevap verilmesi kolaylaşılır. bazen evet yada hayır gibi bir cevap bile çok değerli olabilir, genel sorularda maselef kısa cevap alamayacağınız için sizi tatmin edici cevaplar çıkmayacaktır. Koca bir kitabı kimse anlatamaz mesela...

Comment

merhaba
                          ben bir sera açmak istiyorum,iç mekan,dış mekan alıp satmak,belki ileride üretime de girebilirim.Ama o kısmı uzmanlık istiyor merak ettiğim iki konu war
                          1.çiçekci dükkanında satılan kesme çiçekler neden bu seralarda satışı olmuyor ,yani her üç işi birlikte yapmıyorlar
                          2.si bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele üretirken mi sadece karşılaşılıyor yoksa al sat yaparken de başımıza gelebilir mi ?

birde şunu öğrenmek istiyorum.İnternette bununla ilgili maliyet fizibilite araştırdım pek bulamadım.
                          sera denince içine üretimi katıyor,benim işletme türüme botanik mi fidanlık mı deniyor bunun terminolojisini daha çözemedim,kısaca süs bitkileri al sat işine ne diyoz?
                          buluruz..önemli olan bu işe gönlünü koymak ,işi sevmek,hevesli olmak,ben 6 aydır ,ziraat dersleri çalışıyorum ,insan isterse her işin başından gelir diyorum ve sorunlarımı noktalıyorum))

Comment

buket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            merhaba
                            ben bir sera açmak istiyorum,iç mekan,dış mekan alıp satmak,belki ileride üretime de girebilirim.Ama o kısmı uzmanlık istiyor merak ettiğim iki konu var

Sayın Buket;

Yapmak istediğiniz işin adını koymak zor. Bu iş genellikle bu sektör içinde farklı farklı yapılıyor.

Çiçekçiler sadece kesme çiçek ve iç mekan süs bitkileri satışı yapıyorlar ve satış yerleri olarak sokak, cadde ve dükkanlarda satış yaparlar. Bunlara çiçekçi deniyor, yaptıkları işin adına Çiçekçilik deniyor.

Peyzaj firmaları yada fidancılar da dış mekan süs bitkileri yetiştirme ve satışını yapıyorlar. Dış mekan süs bitkileri satışı ile iç mekan süs bitkileri satışı ayrı ayrı yapılmasında büyük faydalar vardır. Bence ikisini birleştirmeyin. Çünkü en başta müşteri özellikleri çok farklıdır. Satış yeri çok önemli mesela. Bu arada hem dış mekan hemde iç mekan satışını birleştiren firmalar var ancak onlar çok güçlü ve tanınmış firmalardır.

Seracılık tamamen farklı bir iş. İç mekan süs bitkilerini satmak istiyorsanız seraya gerek yok alıp satıyorsunuz ama iç mekan süs bitkileri yetiştirmek istiyorsanız o bambaşka bir iştir ve seracılık olarak adlandırılır.

Bu arada tavsiyem ne iş yaparsanız yapın, önce bu işi yapan yerleri gezip görün ve işin güzel yönlerine değil de risk yönlerine bakınız. Güzel hayallerle işe başlamayın ve acele etmeyin yada küçük başlayın.

Bilgi isteğiniz olursa memnuniyetle cevaplandırabiliriz.
                            Saygılarımla.

Comment

teşekkürler selsarac bey,
                              ben yalovada 2 sene vsb de staj yaptım keyfiyen,bitkileri tanımak açısından.Vsb her iki satışı da yapıyordu,siz neden ikisini ayırmak da fayda olduğunu düşünüyorsunuz?
                              Her işin esprisi de sanırım doğru yerde,doğru zamanda,doğru ürünle ,doğru pazarlamadan geçiyor,riskiyse yönetimsizliktir.
                              Ama haklısınız...acele etmeden öğrenerek

Comment

Benim bahsettiğim firmalar vsb ve imamoğluydu. Daha başkalarını da biliyorum ama hepsini yazmak istemiyorum. Bunlar gibi büyük firmalar iki işi de yapıyorlar. Ama çok profesyonel yapıyorlar. Aynı firma içerisinde farklı bölümler olarak yapıyorlar. Bu kadar gücünüz varsa ve yer bulma probleminiz, ekip sıkıntınız yoksa neden olmasın.

Comment

Working...
                                X