fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

mrb bende fikrimi sötlemek istiyorum; bahçenizi düzenleyecekseniz peyzajcıların kullanmış oldukları otoket programları mevcut. bahçe fotolarınızı onlara verip veya irtibata geçip daha uygun bir düzenleme yapabileceginiz kanaatindeyim..

Comment

öncelikle böyle bir site kurduğunuz için teşkkürler :
      ben yeni meyveciliğe bir heves sardım karadeniz bölgesinde 4 dönüm bir bahçem var ama neyapacağıma karar veremedim aklımda şuan ( nar , ayva ,ve armut ) dikmek istiyorum fakat sizinde bigi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
      şimdiden teşekkür ederim.

Comment

yaban mersini fidanı nereden temin edebilirim

Comment

bağ yetiştiriciliği

Benim beş dönüm kalecik karası dikilmiş bağım var.Bağın üçüncü senesi olacak.Çok iyi bakamadım.Bakımıyla ilgili bilgi alabilir miyim.Gübreleme,budama ve ilaçlama ile ilgili.Teşekkürler.

Comment

arkadaşlar merhabalar partenokarpinin anlamını bilen varsa yardımcı olursanz sevinirim.

Comment

Partenokarpi ve apomiksiz - BAHCESELFORUM

Comment

yeni muz serasına başlıyorum ilk dikimi yapıyorum ama hangi cins dikmeliyim dikerke nelere dikkat etmeliyim dikdikten sonra nasıl gübrelemeliyim bana yarımcı olursanız çok sevinirim

Comment

1200 rakımda 25 napolyon kiraz,25 golden elma,50 aşılı cevizim var.Su sorunum yok.Damlama sulama var.Bakımda,güprelemede,ilaçlamada zorluk çekiyorum.Yardım etmek isteyen var mı?

Comment

SAVRANLI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    1200 rakımda 25 napolyon kiraz,25 golden elma,50 aşılı cevizim var.Su sorunum yok.Damlama sulama var.Bakımda,güprelemede,ilaçlamada zorluk çekiyorum.Yardım etmek isteyen var mı?
                    acayip bi soru olmuş isteğin yardım almakmı tarlana ortaklık karşılığında bakacak birini bulmakmı

Comment

degerli arkadaşlar takriben yirmi yıl evvel Ankaradan H.Ünvstinden bir prof köyümüze köpek üzümü meyvesi toplatmaya birisini göndermişti. o kişi bize ısırgan otundan yaprak gübresi yapmamızı önermişti. bana tarifini verebilirmisiniz. sanayi domatesi ve salça biberiyle mısır yetiştiricisiyiz. maliyetleri düşürmek için çabalıyoruz. meyve bahçesi kurdurmak istiyorum hangi meyve popüleritesini kaybetmeden kazandırır yardımcı olurmusunuz.

Comment

nuh otman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        degerli arkadaşlar takriben yirmi yıl evvel Ankaradan H.Ünvstinden bir prof köyümüze köpek üzümü meyvesi toplatmaya birisini göndermişti. o kişi bize ısırgan otundan yaprak gübresi yapmamızı önermişti. bana tarifini verebilirmisiniz. sanayi domatesi ve salça biberiyle mısır yetiştiricisiyiz. maliyetleri düşürmek için çabalıyoruz. meyve bahçesi kurdurmak istiyorum hangi meyve popüleritesini kaybetmeden kazandırır yardımcı olurmusunuz.

kiraz dik ((ziraat 900 napalyon))

Comment

Her ülkenin meyve ve sebzede damak tadı ve isteği değişiktir. Örneğin Araplar taliyi Avrupalılar ekşi meyve ve sebzeleri tercih eder. Kuracağınız bahçede yetiştireceğiniz meyve ve sebzeleri buna göre yetiştirmelisiniz. Yani ihraç mı yapmak istiyorsunuz yoksa iç piyasada mı tüketilecek. Biz millet olarak tatlı meyveleri daha çok tercik ederiz. Örneğin bizde Tatlı elmalar ekşi elmaya göre daha çok pazarı vardır. Kiraz yine vişne den daha çok tercih edilir. Pazar araştırması yapınız. İleride şu meyve daha çok iyi kazandırır demek kolaycılık olur. Kısa vade de insanların tercihi değişmez. Pazar araştırmasını ülke insanların tercihi doğrultusunda yapınız.

Comment

abi zaten soru yanlış zaten kelin melemi olsa başına çalar derlerya ilerde hangi ürünün cazip olacağını hiç bi allahın kulu bilemez belki ras gele tahmin ede bilir mesela biz tarlaya 10 sene kadar önce 3 dölüm ceviz diktik şu an ceviz iyi para artı 3 dönüm cevizde getiri olarak baya güzel para getirir ama son 3 senedir biz ilk bahar geç donlerından dolayı ürün alamıyoz ama bunu hesaba katmamıştık

Comment

MERHABA KAZOVA ÜZÜMÜ HAKKINDA VERDİGİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER

Comment

arora kayısı

arora kayısı türünün verimi nasıldır??? bılen arkadaslar lutfen benı aydınlatsın...teşekkurler

Comment

Working...
                                X