fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Merhaba gülleci bulamacını zeytin ve meyve ağaçlrıma ne zaman uygulayabilirim

Comment

• Foruma hoşbulduğumu belirterek mesajıma başlamak istiyorum.Emeği geçen,bizleri aydınlatan herkese emeğinize sağlık diyor,teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 4 sene önce diktiğimiz 1000 civarında (Santa maria cinsi) fidandan müteşekkil armut bahçemiz bulunmakta,biz kardeşimle fidanların burada yeterince gelişmediği kanaatindeyiz (gerek toprak yapısı gerekse sulamadaki birtakım zorluklar ve az sulamamız sebebi ile) ve bu fidanları kepçe vasıtası ile söküp başka bir arazimizde yeni bahçe tesis etmek düşüncesindeyiz ancak babam bu fidanlar kocamıştır bunlardan daha birşey beklenmez boş yere emek harcamayın diyor.Yani bu ağaçların başka bir toprakta optimum bakım koşullarına kavuşsalarda verimli olmayacaklarını gelişmeyeceklerini iddaa ediyor.Böyle bir durum gerçekleşmesi mümkünmüdür? Ağaçları oradan söküp başka yere nakletmek mantıklı bir uygulama olur mu?
      Vereceğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.

Comment

• Bu mevsimde söküp iyi toprak yapısına sahip bir yere dikim yapılırsa istenilen verim alınır.

Comment

• Sn. Ubeyd;
          İlginize teşekkür ederim.Peki ağacın gelişimini garantilemek adına dikim esnasında y da sonrasında yapmam gereken ekstra bir uygulama varmıdır? Örneğin şu şekilde budama yapılmalı ya da bahardan itibaren şu şekilde besin yüklemesiyle ağaç uyandırılmalı vb... şeklinde ?
          Teşekkürler
          Saygılar

Comment

• İyi akşamlar gulleci bulamacini zeytin ağaçlarima ne zaman uygulayayim izmir seferihisar yeni orhanli köyü

Comment

• Mart ayı içeresinde en az yağışların bir hafta olmayacağından emin olduğunuz bir zaman dilimi içeresinde yapabilirsiniz.

Comment

• Merhabalar ben ali onar alantarama sistemi ve çubuk sistemi ile yer altı kaynak suları tespit etmekteyim sondaj'cılara kuyu yapanlara ve bahcesine su bulmak isteyenlere su tespitleri yapılır ve %100 su bulunur
                tel : 05327964489

Comment

• yardım

Selam. Sophoralarda yaprakların sararıp çok kısa zamanda yaprakların dökülüp ağacın çırılçıplak kalması uçlardan kuruyup gitgide ağacın komple kuruması biz dieback olabilir diyerek Quadris muadili bir ilaç uyguladık ve topraktan azotsuz pk gübresiyle besliyoruz ama hava sıcaklıkları yüksek sonuç almakta zorlanıyoruz sizin bize öneriniz ne olabilir? Ağaçları kurtarmak adına bana yardımcı olup hızlı cevap verirseniz mutlu olurm. Blogda resmi de var. Orada yazdım bir cevap alamadım. Teşekürler

Comment

Working...
                  X