fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

elma agacina yapilan asma asilar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: elma agacina yapilan asma asilar

bahcesel danışmanı doğru söylüyor afaki işlerle uğraşmayalım,nerede o görüntü,bir kere ilme aykırı,cins,ırk vs birde kambiyum uyuşmazlığı söz konusu.ağaç nereden beslenecek,işin ilmi izahınıda vereyim;öz su taşıma olayı her iki ağacda ayrı olup,fotosentez olayıdaha ters bir hadisedir.ama şu olabilir.kru elma ağacının dibine asma dikilir,büyüyendalları uzatılır,cepeçevre sarılır.bilmeyenlerede gösterilir

Comment

ilginctirki doga her zaman kendisine bir yol bulur gerci ben gelisen olaylari ilk gordugum resimde çozmustum de neyse konusmalar artsin sonra soylerim ne oldugunu ancak resimler gercektir ve elmanin icerisinde yetisen bitkide soylenen bitkinin tam kendisidir ve ileride cok guzel meyveler vereceginden eminim

Comment

sevgili arkadaşlar: ağaçlara yapılan aşılar için kullanılan kalemlerin nasıl hazırlandığı,anaçlara takıldıkları andaki resimleri ile bilgi ve resim rica edecektim.

Comment

Allahım sen bu aciz kullarına akıl ver onlara zeka nasip eyle. Olmayacak acayip şeylerle uğraşmasınlar ilmi ilim gibi yapıp gerçekten vatana millete hayırlı ürnler geliştirsinler.
          Dua dan sonra gelelim essas konuya: Bakın beyler tabiatta olmaz diye bir şey yoktur çünkü ben kavak ağacınınkoğuğunda ceviz vermiş ceviz ağacından meyve yedim ama kavağa ceviz aşısı yapmadım... Doğada bitki kendini yaşatmak için her şeyi yapar ve bu konuda faydalanacağı ne varsa değerlendirir. Sayın Selahattin YILMAZ iki aydır topraksız tarımla ilgili derin ve yoğun çalışmalar yapıyorsunuz. İnsanlar topraksız tarım mantığını tabiattaki bu ilginç olaylardan esinlenerek geliştirmişlerdir.

İstanbulda olanlar bilir size Karacaahmet mezarlığında kavak üstünde yetişen ceviz ağacını, çınarda büyüyen meşeyi servide büyüyen bademi gösterebilirim bu aşı değildir. Bu halk tabiri ile karga tohumu atmıştır Bitki neslini devam ettirmek için uygun ortamı bulduğunda çimlenmiş ve köklenmiştir. Kökleri vasıtası ile servinin yarasından içeri girmiş ve o ne kullanırsa paylaşmaktadır. Ama ben serviye denemek için badem aşıladım 4-5 çeşit aşı uyguladım hiçbiri tutmadı çünkü ikiside farklı mantıklardır.

Şimdi meyvelerde birbirine yakın türler birbirleri ile uyum sağlayabilir. Mesela Prunusların hepsi birbirine aşılanabilir. Mesela mollusların hepsi aşılanabilir. Ama Meşe ağacına at kestanesi olabilir onada varım denendi ve tuttu ama siz banauçmaktan bahsediyorsunuz daha kendiniz uçmayı bilmiyorsunuz. Arkadaşlar gözümle görsemde şunu bilirim belki bir müddet tutabilir gösteriş için yaşata bilirisniz ama önemli olan bu işte verimliliktir ki ben bu ilginç yaklaşımlarda hiç uzun süreli bir başarı göremedim saygılar sunarım NAmı değer kardelen

Comment

Working...
          X