fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Diziler: Dikkat çocuklarımıza tuzak var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Diziler: Dikkat çocuklarımıza tuzak var

Sn a.Öznur:Bu toplumda herkes aynı kültürde değil malesef,bir düşünün bakalım kaç kişinin evinde bilgisayar var,Veya bu memletde kaç kişi okur yazar? Kaç kişi ilk okul mezunu;kaçı orta öğretimi bitirmiş.Sabah kalkmış evinin işini yapmaya çalışan,ev hanımı kent bayanı evinin ufak,tefek işi bittikten sonra elbetde TV yi seyredecek;ondan sonra gelsin pembe diziler vs.Sizin deeiğiniz gibi bu toplum bol kitap okusa zaten mesele kalmaz.Boş Kasete veya Cd'ye ne doldursanız onu çalar.Toplumları ayakta tutan değerler vardır.Bunları göz ardı etmeyelimSN hakan7920 kardeşimiz örneği çok güzel vermiş;buradan kendsine teşekkür ederim.Sizede esenlikler.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn a.Öznur:Bu toplumda herkes aynı kültürde değil malesef,bir düşünün bakalım kaç kişinin evinde bilgisayar var,Veya bu memletde kaç kişi okur yazar? Kaç kişi ilk okul mezunu;kaçı orta öğretimi bitirmiş.Sabah kalkmış evinin işini yapmaya çalışan,ev hanımı kent bayanı evinin ufak,tefek işi bittikten sonra elbetde TV yi seyredecek;ondan sonra gelsin pembe diziler vs.Sizin deeiğiniz gibi bu toplum bol kitap okusa zaten mesele kalmaz.Boş Kasete veya Cd'ye ne doldursanız onu çalar.Toplumları ayakta tutan değerler vardır.Bunları göz ardı etmeyelimSN hakan7920 kardeşimiz örneği çok güzel vermiş;buradan kendsine teşekkür ederim.Sizede esenlikler.
      hangi toplumda kültür farkı yok söyler misiniz?
      o zaman böyle devam edelim dayasınlar morfin gibi t.v. bize uyuşalım uyuşturalım beyinlerimizi ha boş cd yiz doldursunlar
      seçme ve seçilme hakkımızı kullanmayalım e bu var diyelim.
      Hakan7920 arkadaşımızın verdiği örneklerde halk birbirine sıkısıkıya kenetlenmiş. Sadece vatan için çalışmış
      şimdi aynı şekilde kenetlenip çalışsak kurtaramazmıyız bu ülkeyi her türlü nusubetten.

ayrıca biraz da insanın içinden gelecek yok kitap okumuyoruz neden zor geliyo çünki
      biz bu kolay yolu seçiyoruz tabi zor olanı yapmaya cesaret yok yada umursamıyoruz.
      Cehalet varsa biz düzelteceğiz,
      saygılar

Comment

Vay kardeşim benim hakan 7920 ne yazıydı o öyle: Evet a.öznur dizilerin suçu ne ölemi peki japonya her yıl 5 ve üzeri yaştaki çocukları hiroşima ve nagasaki ye gezi düzenlesin ve mecbur olsun milli eğitimince burda olaylar anlatılıp milli şuur verilsin ama bize çanakkale derste not olarak ölesine anlatılsın sadece bir kişi savaşmış gibi ne dersin. Ayrıca hoş geldin yabancı damat diye şirin gösterilip dinimizin ayetle sabit emri ile dalga geçilsin ve hiristiyan müslümanla evlenebilir hatta bunu doğulu örfüne en bağlı aile bile yapar diye empoze edilsin... Çocuklara dünyaya inen ölüler yarı çıplak gösterilsin ve hiristiyan inanışı olan çok seven cennetliktir ibaresi empoze edilsin, artı her faili meçhulde inanan gerçek insanlar kötü gösterilsin. Bütün Türk filimlerinde milli ananelerle dalga geçilip imamlarla dalga geçilsindeğilmi üstad şu yanlış dermisin. Ayrıca kendine argo küfür ettirmek için benim gencim ve insanımın 5 milyonu para ödesin. Hala sen kaybolmayan örf ve ananeden bahset. Her dizi ve dizicikleri iyi kavrarsan sevinirim.
        Faili meçhuşşeri şirin göstermek içinde polat alemdar yarat ve o adam hiç ölmeyen para sorunu yaşamayan 6 kişi ile tüm ülkeyi kurtarsın vay be bir tek rambomuz yoktu artık o da var

Comment

Günaydın Arkadaşlar
          Ya ben anlamıyorum sizi. Allah bize akıl fikir vermiş bizi diğer canlılardan ayırmış. Peki neden kullanmıyoruz. Sn. kardelen siz yazdıklarımı okumuyorsunuz her halde. Bu şekil de dizi yapılıyorsa seyretmezsiniz dedim.
          Benim yazdıklarımı bi okursanız. T.v. ile zaman kaybetmek yerine ailenizle eşiniz dostunuzla vakit geçirin dedim.
          Allah allah sanki anlınıza silah dayayıp zorla tv. izletiyorlarmış gibi.
          örf ve annenelere tv. Sahip çıkmıyorsa siz çıkın dedim.
          Eğitim ailede başlar çocuklarımıza doğruyu yanlışı biz öğretelim dedim yani siz bunları yapmıyor ve yapamıyorsanız bütün suç t.v. mu demek istedim. Sakin okursanız anlayacağınızdan eminim.
          Ayrıca parantez acıp şahıslar üstüne alınmasın dedim

Birde şu japonya olayı tarihi öğrensin diye çocukların gezisinden Çanakkale den bahsediyorsunuz.
          Ben çocukken bizi babam kendi imkanları ile götürdü anlattı, gezdirdi. Ben okulda öğrendiklerim dışında pek çok şeyi orada öğrendim. Aman, devlet götürsün demedi. İmkanlarımız çok geniş değildi devlet dairesinde çalışıyordu bu arada

Saygılar

Comment

Kardeş ben dizi manyağıyım demedimki size sadece neden buna platformda tepki göstermeyelim ben zaten dizi seyredemiyorum genelde işten sonra eğitim veriyorum 2 saat ondan sonrada bahcesel yazıları kitap derken haberleri bile ya haber 7 sitesinden yada 12 trt haberlerinden izliyorum saygılarımla

Comment

hakan7920 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              geçmişini, dinini, ırkını örf ve adetlerini unutmuş milletler yok olmaya mahkumdurlar.

buna insanca ve dürüstçe çalışmayıda eklemek isterim hakan abi çok haklısın

Comment

Alternatifleri çoğaltıp, çekici hale getirmeliyiz. Alternatif yaparken de, önceden eleştirdiğimiz yanlışları, mecburuyet gibi taklit etmemeliyiz. Mesela, TGRT ilk alternatif medya idi. Kendisini ifrat ve tefritin ortasına oturtamadı.
                İnsan psikolojisinde garip bir eğilim vardır. Sürekli zalim tarafından aşağılandıkça, içinde onu yücelten bir duygu oluşur. Bu pozisyona gelmiş bir insan, görünürde tüm imkanlara sahip olsa da, içinin bir köşesindeki kahramanı(güçlü zalim) ona rol modeldir. Güç kendi eline geçince, bu devirde onunu gibi davranmmak gerekir gibi bir olgu oluşturur.
                Böyle olmaması için, özgüvenlerimizi zedeleyici hiç bir girişime müsade etmemeliyiz.
                Biz değerliyiz, önemliyiz, manevi ve maddi değerlerimizi kimse zedeleyemez psikolojisini kendimize ve çocuklarımıza sürekli hatırlatmalıyız.
                Bu şekilde olunca, yanlışlara karşı ürettiğimiz alternatiflerin ayağı yere basar, nerede olduğumuzun ve nerede olmamız gerektiğinin farkına varabiliriz.
                Saygılarımla

Comment

Konuyu baştan sona okudum, aslında herkes aynı şeyleri söylüyor. Diziler faydalı izleyin diyen yok. Sanki çok büyük fikir ayrılıkları varmış gibi bir tartışma olmuş.
                  Ama, maalesef insanlarımız o kadar bilnçsizce izliyor ki bu dizileri empoze edilen fikirleri kolayca kabulleniyor. Örneğin kayınvalidem yabancı damat dizisini izlerken "bizim niko" diyordu.

Comment

Working...
                  X