fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Üyeleri ile Hasbıhal

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bahcesel Üyeleri ile Hasbıhal

Bahcesel editörü olarak tüm üyelerimize sesleniyorum.
    Sitemizde görmek istediğiniz, şu da olsa iyi olur dediğiniz her konuyu değerlendiriyoruz.
    Görüşlerinizi önemsiyoruz. Sitemizde şu da olsun demekten çekinmeyiniz.

Bahcesel kimsenin değil, Emeği geçen, üye olan ve gelecekte sitemizi daha ileriye götürecek olan yeni nesilindir. Bahceseli bu noktada kimse kendine ait göremiyor. Bahceselin sahibi sizsiniz!
    Hadi canım sende diye kimse söylemesin. İşte ispatı; Tüm servisler ücretsiz değilmi? Çünkü kendi sitenize para ödemezsiniz. Blogsel, ilansel, reklamsel, forumsel, photosel gibi tüm servislerde mesaj sınırı, yazma sınırı var mı? yok. Çünkü kendi sitenizde sınırlar olmaz, Bahceselde sizin olduğu için burada da bu sınırlar yok.

Bahceselin kazanç için kurulmamış bir site olduğunu, 1,5 yıldır anlatabildikmi bilmiyorum. Ana sayfaya yerleştirilen bir kaç reklam alanı sadece masrafların artması ve sunucu bilgisayarın, ziyaretçi yoğunluğunu kaldırmakta zorlanması nedeniyle yeni bir sunucu ihtiyacından doğan bir zorunluluktu. Günde 5.000 tekil ziyaretçiye sorunsuz hizmet vermek te her bilgisayarın harcı değil. O nedenle yeni bir sunucu alınması gündemde. Yoksa bahcesel.com üzerinden para kazanmaya hiç bir editörümüzün niyeti yok ve olmaz da.

Çünkü;
    Bahcesel işini seven, mesleğine gönül verenlerin sitesidir.
    Hiç bir grup, zümre, siyasi topluluğa bağımlı değildir.
    Kimseye eyvallah etmeyen bir sitedir.

Burası bizim gönül sitemizdir. Hep birlikte sahiplenelim, Hep birlikte geliştirelim.

saman alevi gibi sönen bir site de değil bahcesel. Hevesle kurulup, iki gün çalışıp sonra da hevesi geçince banane diyen site kurucularından değiliz. Bahceselin ne kadar üst düzey bir amacı olduğunu her ortamda anlatmaya çalışıyoruz. Anlatmaktan da yorulmayacağız.

Çok yakın bir zamanda İLANSEL sistemi öyle bir hal alacak ki herkesin aradığını bulacağı, her üreticinin ürünlerini pazarlayabildiği bir zemin olacak. dar kalıpları yıkıp, Türk insanına yakışır bir Bahçe peyzaj Tarım orman ve Çevre portalımız bahcesel süper bir ilan sistemine kavuşacak. Buradan da bunun müjdesini veriyorum.

Kürsüye çıkan insanların neden sözü uzattıklarını şu anda daha iyi anlıyorum. Çünkü kendini ve fikirlerini anlamak insanı rahatlatıyor ve kendini ifade etmenin bir fırsat olduğunu bilip bu fırsatı sonuna kadar değerlendirmek istiyorlar.

Bende sözü fazla uzattım. neyse..

Görüşlerinizi bekliyorum.
    Selsarac

Cevap: Bahcesel Üyeleri ile Hasbıhal

Sayın editör sitenize çok yakın bir zamanda üye olmama rağmen çok hoşuma gitti.Daha sitenizi detaylı olarak incelememe rağmen diğer sitelerden farklı olduğunu söyleyebilirim.Umarım inceledikçe daha çok hoşuma gidecektir.Görüş vedüşüncelerim olduğu zaman elbette bende açıklamak isterim.Ayrıca çalışmalarınızda başarılar diler saygılarımı sunarım.

Comment

siteye söylenecek bir söz yok herşey görülüyor zaten...

Comment

Benim talebim su olacaktir dogadaki bitkilerin netur sifalar dagittigini ve nasil kullanilmasini daha dogrusu gerci cok buyuk bir yuktur istedigim ama anadoluda yasayan arkadaslarimiz buyuklerine sorarak site yonetimine gondererek guzel duzenli bir sayfa acilarak sunulabilir .hatta bence site uyeleri icerisinde bir is bolumu yapilabilir herkez kendi ustun yada deneyimi desem daha dogru olur konularda samimice bir gorev paylasimi yapilarak ortaya bir halil ibrahim sofrasi cikartilabilir inaniyorumki cok guzel calismalar cikacaktir ornek birileri guller hakkinda calisma hazirlarken bir ahciliktan anlayan arkadasta gul recelini tarif olarak bir cok cesitliklen hazirlaya bilir ve boylelikle gullerin bakiminin altinada gul receli tarifi konularak hos bir sayfa elde edilebilir . neyse ya yine cenem dustu .

Comment

İbrahim bey, senin bu mesajın beni memnu etti. senin bu parlak fikirlerini her zaman bekliyorum. Hatta 1 haftadır uğraştığım konu sosyal çalışma gruplarının oluşturulmasıdır. Belirli gruplar açılır, gruplara izin dahilinde yeni üyeler kabul edilir. görev paylaşımı olur, ve mesleğimizde yeni tecrübe ve bilgi birikimli tam bir sayfa oluşur.

Bu konuda sistem hazır ancak temanın editlenmesi için çok uzun bir zamana ihtiyaç var. Kısa bir zamanda bu konuyu devreye alacağız.
          isterseniz örnek olarak açtığım bir çalışma grubunu buradan görebilirsiniz.

Comment

ornek olrak mahalle comitelerini alabiliriz onlarin calisma mantiginda hareket edersek sanirim basari kacinilmazdir. ancak bu konuda sorumluluk alacak arkadaslar yapabilecegi sorumluluklari almalarini rica ediyorumki 3 gun sonra zamanim yoktu yada bulamadim yada bos verin ya olmuyor olmamali buradaki olusumdan bende dahil herkez yararlanacaktir bir bakalim herkez ilgi duydugu konuyu buraya yazsin ve site is paylasimi yapsin ve boylece en azindan arastirmalara baslaya biliriz ben bu konuda buraya boyolojik olarak nasil zararlilarlan mucadele edilir yazacagim bu sorumlulugu uzerime aliyorum internette arastirmalara basliyorum baska hadiarkadaslar mutlaka elinizden bir seyler gelir kipirdayalim .neyse insanlar uzerinde sorumluluk hissedecektir sanirim

Comment

İbrahim bey böyle bir grup açıp, insanları davet edebilirsin. yakında bu servise de bir SEL li isim buluruz.

Comment

bence bir baskasi acsin ben katilayim ismim cikmis doksana inmez seksene ben katilirim daha hos olur

Comment

uzerime aldigim konuda bir forum acabilirmiyim selami bey yoksa toplu halde mi bir grup acilmasimi lazim nedir duzgun ve duzenli olan

Comment

istediğin konu site amacına uygun olursa iyi olur acabilirsin.

Comment

takıpteyım bende sızı

Comment

Sn İbrahim bey önerileriniz güzel,Bende acizane üzerime düşen ve bildiğimce biraz karalayım.Biyolojik mücadele bilinçli toplumların işidir çok çeşitie yöntemleri vardır.Tabi bu canlı türüne göre değişir.Konumuz bitki olduğuna göre ,en baştan yapmamızbitki artıkları ve dökülen yaprakların usulünce yok edilmesidir.Tabi buda başlı,başına bir konudur.Ayrıca iyi bir budamada biyolojik mücadeledir.Budama artıklarının yok edilmesi veya değerlendirilmeside elzemdir.Yabancı otla mücadele,tabiki kuralınca en iyisidir.Ayrıca Zararlıya,başka bir zararlıyla yok edilmeside bu mücadele sınıfına girer(Tabi bu konunun detayı uzun sürer).Tabiatdaki canlıları korumakda bu mücadelenin bir parçasıdır.Neyse iş uzayacak;kısa keselim.

Comment

Konu unutulmuş da, bir selam veriyim dedim.

Comment

Her şey özelleşiyor. Suyun özelleşmesinin sakıncaları hakkında bilgisi olan varsa- tüm üyeler bilgilendirilse olurmu?

Comment

mavikuş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Her şey özelleşiyor. Suyun özelleşmesinin sakıncaları hakkında bilgisi olan varsa- tüm üyeler bilgilendirilse olurmu?
                              Semut kavmide suyu özelleştirip, halka parayla satarmış. Oysa Cenab-ı Allah, suyun insanlara parayla satışını kesin olarak yasaklamıştır. Bu yüzden bu kavim, helak olmuştur. Şayet, yeryüzündeki su kaynakları, zengin olanın tekeline veriliyor ve insanlar tarafından israf ediliyorsa, bu kaynak azalmaya devam edecektir. "Yiyin, için, ama asla israf etmeyin" emriyle hareket etmediğimiz, fakir fukaranın hakkını gasbettiğimiz için, kurak bir gelecek bizi bekliyor olacaktır. Allah'ın kullarına bedava sunduğu, bu ve buna benzer tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarını, sadece benim olsun, ben satayım, ben kazanayım düşüncesiyle, daha fazla kazanma, daha fazlasını ele geçirme hırsı da, hepimizi yiyip bitirecek ve herşeyimizi yok edecektir..

Comment

Working...
                              X