fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"Milli Tarım Seferberliği"

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: "Milli Tarım Seferberliği"

Sayın robinalp, bence kontrolü ekim konusunda, Tarım Bakanlığının ciddi adım ve desdeklerinin olması gerekir. Bizler ne yapabiliriz? ortak bir dilekçe hazırlayıp ilgili birimlere görüş ve önerilerimizi bildirmek ve sonuçlarını birlikte takip etmek olabilir.

Comment

Bu konuda geniş bir rapor hazırlayalım ve imzaya acalım sonra ilğili yerlere ulaştırıp bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuralım.

Comment

Sn Robinalp: Sn Ubeyd,Sn Hüseyin Ovak ve Sn Ebrar'ın Fikirlerinin hepsi son derece güzel.Sizi canı gönülden destekliyorum.Bu fikirlerin belli bir yerde siteki yönetimi tarafından biriktirilp düzenlenerek Tarım Bakanlığına sunulması ve gündem oluşturulması ve ülkemiz medyasına verilmesi ve yayınlattırılması, Ziraat Odaları gibi Tarım Meslak odalarıyla görüşülüp, onlarında desteğini alarak, Konuyu yasal çerçeveler içinde; Milletvekillerimiz ve başta Tarım Bakanlığımıza iletilmesi görüşündeyim. Başarılar dilerim.

Comment

Tüm Dostlara Merhaba;
          Öncelikle destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.
          Benim bir önerim var. "Milli Tarım Seferberliği" projemizin ilk alt grubu "Kontrollü Üretim" yada "Kontrollü Ekim" başlığı altında olsun ve bu öneriyi bize ilk getiren Sevgili Dostumuz Hüseyin Ovak'ta bu grubun önderliğini yapsın. Grupselde de hemen bir grup kurarak çalışmaları başlatsın. Diğer olur verdiğimiz alt başlıklar için öneri almaya devam edelim. Ayrıca bir ricam daha olacak. Forumda bu konuları gündemde tutarken bir taraftan da grupselde de bu çalışmalara destek olalım. Yazdıklarımızın bir kopyasınıda grupseldeki "Milli Tarım Seferberliği" başlığına taşıyalım. Yeni alt başlıklarada ilgili konulardaki görüşlerimizi hem forumda hemde grupselde cevaplar yazalım.
          İlginize şimdiden teşekkür ediyorum. Sayın Hüseyin Ovak'ı da acilen göreve davet ediyorum.
          Saygılarımla..

Comment

Sevgili Dostlar ;
            Sesimiz bu kadar mı çıkıyor ? Bir anda herkes sustu. Lütfen bu platforma sahip çıkalım. Ayrıca grupseldeki "Milli Tarım Seferberliği" başlığı altında yazmaya çalışalım.
            Haydi arkadaşlar Göreve ...!

Comment

Sevgili Hüseyin Ovak ;
              Kontrollü üretim konusunda senin önderliğine ihtiyacım var. Acilen grupselde bir çalışma grubu başlatırsan sevinirim. Ayrıca burada paylaştıklarımızı lütfen grupseldeki çalışma grubumuz altınada kopyalayın.

Comment

Cevap: Milli Tarım Seferberliği

Saygıdeğer Arkadaşlar;
                Sevgili Ebrar'ın bir teklifi var. Öncelikle "Milli Tarım Seferberliği" başlığı altında öncelikli sorunları birer başlık haline getirelim ve bu başlıkları da yeni forumlar halinde değerlendirelim. Müsait olduğunuz müddetçe bu konu başlıklarını dile getirirseniz sevinirim.
                Not: Burada paylaştığımız konuların kopyalarını grupseldeki "Milli Tarım Seferberliği" başlığına da taşıyalım.
                Saygılarımla..

Comment

Sevgili Arkadaşlar;
                  Genetiği bozulmuş tohumlar konusunda bilgi ve deneyimi olanlar lütfen bu konuları bizimle paylaşsın.
                  Ayrıca çözümü daha basit sorunları gündeme taşıyalım. Benim aklıma gelen sorunlardan bir tanesi de 2009 yılında uygulamaya konulacak olan çiftçilerin kullandığı gübre ve ilaçları kayıt altına alması gereken defterleri gerçekten bir tarım danışmanı olmadan doğru bir şekilde tutup tutamayacağı konusudur.

Comment

Çözümü daha kolay olan problemlere öncelik verip çözersek, zor problemleri çözebilmek için de güven tazelemiş oluruz. Bu mantığa göre, yaşadığımız problemlerin daha kolay aşılabileceklerini sıralayalım.

İlk olarak benim aklıma gelen, genetiği bozulmuş tohumlara karşı direnen gruplarla işbirliği yapıp, bu grupta temiz tohumların temini için işbirliği yapmak olabilir.

Comment

Doğru yada yanlış ne kadar çok fikir paylaşımı olursa, o kadar çok iletişim ve görüş alış verişinde olunabileceğini düşünüyorum.

Comment

Çiftçiliri bilgilendirme kurslarına katılıyorum. Gerçekten, çiftçilerdeki ilgi ve öğrenme isteği beni çok şaşırttı. Gerçek manada danışmana ihtiyaç hissettiklerini yansıtıyorlar. Bilinçsiz uygulamaları atalarımız yaptı ama biz yapmak istemiyoruz diyorlar. Onlarla yüz yüze gelince, oluşturduğumuz bu küçük grubun, basit bir grup olmadığını düşünüyorum

Comment

Basit bir toprak tahliline çiftçilerimiz neden kolay ulaşamıyor? En ücra yerlere görevlendirilen mühendislerimiz, uygulama noktasında neden çiftçilerden fersah fersah uzakta oluyor?

Comment

Tarım Danışmanlığı konusunda Tarım Lisesi mezunu Teknisyenleri ve Meslek Yüksek Okulu mezunu Ziraat Teknikeri arkadaşları açılmakta olan "Tarım Danışmanlığı" eğitim programlarına katılmaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.
                            Sürekli olarak sektörde iş olanakları bulamadıkları konusunda yakınmaları olan Teknisyen ve Tekniker arkadaşalar; sizler için yeni bir fırsat var ve bunu mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. 2009 yılı Ocak ayından itibaren belgesi olan Tarım Danışmanlarına gerçekten çok ihtiyaç olacak..

Comment

Arkadaşlar B5A nın mucidi Bekir Sıtkı Arı B5A ile ilgili bölümde mesajlar veriyor.Okumanızı tavsiye ederim.

Comment

Hello everyone!

Bahcesel.com Yönetiminden açıklama: Kötü niyetli kullanımların engellenmesi için yeni üyelerimizin ilk birkaç mesajlarında link verme hakları bulunmuyor. Forumumuzu kullandığınız sürece bu hakka otomatik olarak sahip olabilirsiniz. Lütfen bu mesajınızın alt sağında bulunan düzenle butonu ile mesajınızı yeniden düzenleyiniz ve ilk birkaç mesajınızda link vermeyiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Comment

Working...
                                X