fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"Milli Tarım Seferberliği"

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: "Milli Tarım Seferberliği"

Sayın üyeler;bitkilerde komşuluk ilişkileri varmıdr?Yoksa fark etmezmi.Size yepyeni bir konu.Diyorum ki ceviz ağacının çevresinde üçgül otu ve çayır otlarından başka bir şey yetişmiyor.Buna göre bu özellik mutlaka diğer bitkilerde de vardır.Yani bu yıl ekeceğimiz bitki bir sonraki yıl ekeceğimiz bitkinin gelişimini ya destekler ya da ket vurucu etmen oluşturur.
    Kısaca bu bilim dalının adı ALLELOPATİ dir.Benim yaptığım araştırmalarda özellikle GDO lar toprakta öyle bir allelokimyasal salgılıyorlarki,kendi cinsinin dışında ve GDO olmayan olmayan bir bitkinin ne yetişmesi veya ürün vermesi nede başka bir bitkinin yetişmesine olanak sağlamıyor.Kısaca topraklarımızı hasta ettiler.Lütfen bu konularda çiftçilerimizi uyaralım.Örneğin yine yaptığım bir araştırmada biber ekilen yerde bir sonraki ekimde buğday ekilirse çok güzel sonuçlar veriyor.SAYGILARIMLA

Comment

sayın mehmet1, milli tarım seferberliğimizin amaçlarından biri de, bu tür saldırı ve yozlaşmalara karışı ne yapabilirizi çoğaltıp, güzel istişarelerle kalıcı önlemler alabilmek.

Comment

Sayın Mehmet1, Tabiki bitkiler arasında çok farklı ilişkiler var. Bu sadece yerine dikilecek yeni bitkilerle sınırlı değil. Gövde gelişmesinde ve kök gelişmesinde farklı bitkilerin komşuluklarında farklı sonuçlar çıkıyor..

Şu an kaynağını bulamadım ancak meyve ağaçlarında bir tür diğer bir tür ağaca doğru daha fazla dallarını yaklaştırdığı halde, daha başka bir türün ağacından da kaçarmış gibi o yöne dal uzatmıyor.

Bitkiler arasındaki bu ilişkiler sebzecilikte daha da önem kazanmaktadır. Sebzecilikte bilhassa münavebe uyulması gereken temel esaslardandır.

Comment

Bitkilerde deimmüm sistemler vardır.Bitki hücreleri hayvan hücrelerinden çok daha karmaşık yapıdadırlar.Dolayısıyla bitkilerin savunma sistemleri bizden daha güclüdürler.Tek bir eksiklikleri var sinir dokularının olmayışı.Yaralandığında alkoloid salgılarlar.Oluşmamış bir meyve,dal,yaprak koparıdığınıda saponin sapojenin türlerini harekete geçirirler,Çevrelerinde istemedikleri bitki varsa da kök ve yapraklarında naftakinon salgılarlar.Ben şunu söyleyeceğimbitki yetiştiriciliğinde kullanılan toprak ve gübreler bu savunma maddelerininde dengesini bozduğu içinher sene ürün bazında düşüşler,şekil bozuklukları vs. gibi telafisi olmayan,bitki genom ve fenomlarını değiştirmektedir.Bir nokta da çiftçilerimiz ister istemez GDO ları bilmeyerek üretmektedirler.Aynı zamanda allelokimyasallar toprak yapısını da etkilemektedirler.Basit ve kolvent protein bağlama yeteneğinin önüne geçilerek,organizmal ve mikroorganizmal yaşamı da sınırlandırmaktadırlar ve hatta engellemektedirler.Bir nevi toprakları kısırlaştırmaktadırlar.Sadece ve sadece kendi inkişaflarını sağlamak için bunları bitkisel kimyasallarla yapabilmektedirler.SAYGILARIMLA

Comment

Kabinede Bakanlar değişiyor, fakat her ne hikmetse, Tarım'ın T'sinden anlamayan, ülke Tarımı'nı ve Ziraat Mühendisini katleden, yok eden, bitiren, milletin sinirini bozmaktan başka bir işe yaramayan, Tarım Bakanı ve onun beceriksiz, konuşma ve fikir özürlü danışmanları, sanki süper işlere imza atmışlar gibi, yerlerinde duruyorlar. Niye duruyorlar ben size söyleyim; Tamamen siyasi nedenlerden ve düşüncelerden dolayı duruyorlar. Şimdi Tarım Bakanını görevden alırsak, Ak Parti Dİyarbakır'ı kaybedince, Diyarbakırlı Tarım Bakanını'da Başbakan görevden aldı demesinler diye değiştiremiyor bu beceriksiz Bakan'ı, Başbakan. Ondan sonra çıkıyor Başbakan miting meydanlarına ve Televizyonlara Millete hikaye anlatıyor, masal anlatıyor. Neymiş; İnsanı yaşatki Devlet yaşasınmış. Sayın Başbakan, bu ülkede şuan yaşamayan yüzbinlerce işsiz Üniversite mezunu ve Ziraat Mühendisini kim yaşatacak? Kendimiz İmamhatipliyiz diye doldurdunuz kamuya İmamhatip mezunu Lise mezunlarını. Bu durum, bir İmamhatipli olarak başta Sayın Başbakanın ve diğerlerinin, İmamhatipli olmayanlardan intikam almasından başka bir şey değildir. Bu ülkede, İşsiz yüzbinlerce Üniversite mezunu ve Zİraat Mühendisi, sokakta aylak aylak gezdiği müddetçe, bu ülkeden bir nane olmaz, ülke Tarımıda bir arpa boyu ilerlemez, tam tersi tamamen herşey dahada kötüye gider. Buyurun, böyle bir ülkede uygulayın şimdi siz Milli Tarım Seferberliğinizi..

Comment

geçimini sadece tarım ve dar bir alanda hayvancılıkla yapan insanlarımızı öncelikle bilinçlendirmeliyiz.
              bunun için ilçe tarım müdürlükleri, orada çalışan varsa ziraat mühendislerinin mutlaka katkı yapması gerekir.
              2nci önemli sorun birleşme bunu öncelikle kooperatif çatısı altında yapmak gerekli, kooperatiflerin yapması gerekenler: tohum tedariki,su ve toprak analizi ( gerekirse bunun için labaratuvar kurmak) etkin ve sürdürülebilir pazarlama imkanı yaratmak,markalaşmak ( bence en önemli hususlardan bir tanesi) doğru bilinen yanlışların düzeltilmesine çalışmak, 2nci ürün ekmeyi özendirmek
              daha bir çok madde sıralanabilir benim aklıma gelenler şimdilik bunlar

Comment

Etrafı inceliyorum da insanoğlunun müdahele ettiği her yer yok oluyor.Bir çiçek dikmek için dağdan orman toprağı getiriyoruz.Yaprak ve bitkisel atıkların yoğun olduğu.Veo toprağa çiçek veya bitkimizi dikiyoruz.Hiç müdahele etmeden 20 yıla kadar o bitki bir tek sulamayla yaşayabiliyor.O kadar güçlü yani....Anlayamadığım bu kadar güçlü bir yapıyı nasıl bu kadar kısa sürede yok edebiliyoruz.Emin olun 1 yılda bunu başarabiliyoruz.Demek ki ister mühendis olalım ister prof.,ister çiftçi,ne yaptıklarımızı,neler öğrendiklerimiz masaya yatıracağız ve neşter vuracağız.Ben diyorum bunun zamanı geldi.Kanser vakaları genetik hastalıklar vs.hızla artıyor.Çiftçileri de biz bilen insanlar veya bildiğini zanneden insanlar yönlendiriyoruz.Türk tarımının şu anki haline bakıyorum da hep bildiğini zanneden insanların ve çiftçinin tamahının bu sonuçlara neden olduğunu düşünüyorum.Üzülüyorum.Türk insanı gerek sağlıkta gerekse tarımıda ne zaman kimyasallardan kurtulacak.Düşünün 3 yaşındaki bir kız çoçuğu kanser olmuş.Saçları yok ağzında maske.Ona mutluluğu tattıracako bedeni ona ızdırap veriyor.Hemde insanın çekemeyeceği kadar.Beyler bilen kişiler veya bilidğini zannedenler neler yaptınız bu güne kadar ve bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz.Geleceğimizi yok etmek için neden bu kadar çalışıyorsunuz.Ziraat mühendisleri arkadaşlar bu güne kdar okulda neler öğrendiğinizi ve neler öğretildiğini nedenhala sorgulamıyorsunuz.Ben insanların gerçeği aramaları taraftarıyım.Rant için gerçekten uzaklaşma değil.

Comment

Dünyada açlığı doyuracak her şey var aç gözlülüğü doyuracak hiç bir şey yok.Şu anda tek sıkıntımız bu.Çiftçimiz domates fidesinden kamyon tekeri bekliyor,zirai ilaç ve ürünler üretern firmalarnasıl daha çok para kazanırız peşinde,ziraat mühendisimiz diplomasını nasıl değerlendiririm anlayışında,kısaca insanlarımız kolay ve fazla para kazanma peşinde.Oysa biraz kendine biraz toprağına biraz da ürününe saygılı olsa eminim,o toprağa bir gr.pestisi atarken kırk kere düşünür.O ürünü tüketiciye satamaz.Ziraatçi arkadaşlarımız emini mühendisliklerinden vaz geçerler.Çünkü toprağı o kadar yok ettik ki,insanlara o kadar kötülük yaptıkki,geleceğimizi o kadar yok ettik ki.....
                  Hiç kimse farkında değil;bu günümüzü kurtarmaya çalışırken,önümüzdeki onlarca yılı harcıyoruz,çocuklarımızın geleceğini yok ediyoruz.Şapkmızı önümüze koyup her şeyi tekrar gözden geçirmeliyiz.Her şey okulda gördüklerimizden ibaret değil;babamızdan gördüklerimizden,çevremizde gördüklerimizden,kısaca bilmediğimiz halde çok bildiğimizden ibaret değil.Dünyanın merkezi değiliz bu güne kadar da hiç kimse dünyanın merkezi olamamıştır.Sadece merkezi olduğunu sanmıştır.hoşçakalın.
                  Bu bölüm çok önemli bir bölüm.Milli tarım seferberliği.İlgi çok az,bu milletin tarım konusundaki problemleri milli görev olarak kabul edemeyiişimizde zannedersem ayıplarımızdan birisi.

Comment

Sayın hulya., gerçekten acı doyurmak kolaydır fakat aç gözlüyü doyurmak zordur. Bugün insanlar üniversite tercihinde bile, hangi meslek kaç para kazandırırın peşinde.

Comment

desteleriz arkadaşım

Comment

Üzüldüğüm tek şey halen bizler birilerini ve birilerinin yaptıklarını tartışıyoruz.Sistemleri bir gözden geçirelim, mübadeleli tarım doğru bir uygulamamı dır.Yani bir yıl buğday ertesi yıl mısır ekimi veya ilk ürün buğday ikinci ürün mısır üçüncü ürün yer fıstığı.Bunu bana biri açıklayabilirmi

Comment

Mübadeleli tarım doğru bir uygulamadır. Bu konuda sitemizde yazılar mevcuttur.

Comment

Bunu sana açıklamaya gerek yok çünkü ayrıntılı bilgi sitede var zaten açıklanmıştır. Ayrıca Mübadeleli tarım toprağın korunması ve daha uygun verim vekalite için yıllarca yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bir olaydır. Buda incelerseniz eğer bitki fizyolojisi ve bitkilerin genetik yapılarındaki değişimle ilgilidir.

Comment

Working...
                            X