fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GDO bir silahtır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: GDO bir silahtır

utkueker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GDO BİR SİLAHTIR sorusuna evet cevabını hala verenler varsa ve bunlar ziraat mühendisi ise cidden kınıyırum...!
    GDO hakkında cıkıp konusması gerekenler ziraat mühendisleri veya ziraat fakülteleri ögretim elemanları olması gerekirken bu meslek grubu dısında agzı olan herkes konusuyor ve ne yazıkkı televizyonda kurtlar vadisinde polatın 150 kisi öldürmesine inanan halkımız buna hayli hayli inanıyor..
    GDO üretimi icin yapılan bir calısmada kac yıl gecmesi gerekiyor bunu bi arastırın lütfen(ipucu vereyim bunun calısma alanını kollara ayırırsak sadece BiTKi SELEKSiYONU yapmak 5-7 yıl arası) ve 2.düsünmeniz veya düsünmemiz gereken artan bu nufusu nasıl besleyecegiz.iyi güzel hos GDO KÖTÜ o zaman 3.dünya savaşı cıkarın nüfüs azalsın.cok sacma dimi bu dediğim...
    iste GDO BİR SİLAHTIR demekte bu kadar sacma..!
    saygılar..
    G D O ya hayir organik tarima evet.

Comment

utkueker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      GDO BİR SİLAHTIR sorusuna evet cevabını hala verenler varsa ve bunlar ziraat mühendisi ise cidden kınıyırum...!
      GDO hakkında cıkıp konusması gerekenler ziraat mühendisleri veya ziraat fakülteleri ögretim elemanları olması gerekirken bu meslek grubu dısında agzı olan herkes konusuyor ve ne yazıkkı televizyonda kurtlar vadisinde polatın 150 kisi öldürmesine inanan halkımız buna hayli hayli inanıyor..
      GDO üretimi icin yapılan bir calısmada kac yıl gecmesi gerekiyor bunu bi arastırın lütfen(ipucu vereyim bunun calısma alanını kollara ayırırsak sadece BiTKi SELEKSiYONU yapmak 5-7 yıl arası) ve 2.düsünmeniz veya düsünmemiz gereken artan bu nufusu nasıl besleyecegiz.iyi güzel hos GDO KÖTÜ o zaman 3.dünya savaşı cıkarın nüfüs azalsın.cok sacma dimi bu dediğim...
      iste GDO BİR SİLAHTIR demekte bu kadar sacma..!
      saygılar..

.................................................. .............................
      Bende seni kınıyorum
      ......................................

Comment

kaybı açısından böyle 1000lerce yanlış buluruz üretimi düşüren yanlışlar ve o GDO saçmalığına ihtiyacımız kalmaz veya basitce sadece ilk bahar geç donlarına bile bir çare bula bilsek mesela yine senin o GDO saçmalığına ihtiyacımız kalmaz. ve __________________
        SEFALETİN YOKLUĞUNDAN
        AYAKKABIYI ÇOK SONRALARI TANIDIM
        ÖYLE UFUKLARDAMI OLURMUŞ ALLAHIM
        GİYER GİYER KOŞARDIM

TOPRAĞIN DOSTLUĞUNDAN
        OYUNCAKLAR YAPTIM ÇAMURDAN
        TENİMİN RENGİNİ ALDIM YOPRAKTAN
        SEN BAKMA ESMERLİĞİM SONRADAN

...........
        çifçinin gelirini yapıcagı bilinçli tarım zaten arttırır ama ilk once ciftcinin bilinçlendirilmesi lazım yani iyi bir tarım politikası lazım..sen söyle bakalm bana YÜREKTEN çiftçimiz ne kadar bilinçli?ne kadar AKLI BASINDA tarım yapıyor?
        çifçi ile senin iyi bir ilişki kurman lazım we arkasındanda etkin bir ziraat eğitimi lazım!!
        böle atıp tutmakla olmuyor bu iş..
        madem ornek wericeksin bende sana bi ornek wereyim CEViZ ile ilgili.Bundan iki hafta önce ist.ümraniye'deki bi boya firması cevizin sadece kabugunun kilosunu 14 ytl ye alıcagın acıkladı...bu ne demek bi düsünsene we adapazarı tarafındaki bi cok ciftciyi bizzat kendi aradı soledi we ciftcimiz o kadar calısmayı seviyorki,o kadar cok para kazanıyor demekki gidip basvurmadı!!
        bana diyorsun sen Gdo ihtiyacı kalmaz bilmemne...sen o zaman bu artan nüfüsü nasıl beslemeyi düsünüyorsun?
        organik tarım diye tükettiğin sentetik cesitlerden olusan bitkilerlemi?
        GDO madem bi silah madem bu kadar size gore basit gen aktarmak,hani kargadan domatese gen aktarılıyomus ya herkes alsın o zaman bi biyolistik sistem gen aktarsın.
        bi Gdo'lu ürünün üretilmesi nereden baksan en az 20yıl..bunun tescil edilmeside üretenin kara kaşına kara gözüne bakılıp yapılmıyor.en ufak bir hata da o 20 yıl yanıyor..bu kadar basit yani sizin icin GDO = Bi SİLAH..?
        garipsiniz...!
        GDO üretimine 1953 yılında baslandı yeni bişey değil bu we sonucta ilerleyen teknoloji ile uretimde arttı ve sonuc olarak ARTAN NÜFÜS ARTISININ BESİN İHTİYACINI KARSILAMAK İCİN BİTKİLERİN GENLERİ İLE OYNANDI..ÖRNEGİN PAMUK BİTKİSİNE BASILLUS THUMBERGII BAKTERISINDEN DAYANIKLILIK GENI AKTARILDI VE BT-PAMUK ADINI ALDI...!! sonuc olarak artık bu bitki koza kurdundan zarar gormemeye basladı...yani eksik olan bi ozelligi yerine istenilen bi ozelligi eklendi..
        TRİTİCALE.SOYA.CANOLLA..boyle bircok bitki....
        madem GDO bi SİLAH o zaman 3.dünya savası cıkaralım,insanları katledelim??
        zaten sizin gibi düsünen insanlar yüzünden yakındır aclık yüzünden savasların cıkması...
        KENDINI KINA BENCE..
        we mümkünse siir SPAM yapma..burası forum sitesi.rahatsız edici oluyor.
        BURADA AMAC BİLGİ PAYLASMAK..DOGRU BILGI PAYLASMAK!!

Comment

GDO lu tohumun silah olduğuna inanmak saçmalık.DGO hususunda konuşanlara bir bakın bu işte bir terslik olduğunu anlarsınız. Ziraat hocalarından başka yani işin ehli olanlardan başka konuşanların hepsi GDO ya karşı. Bu sizce tuhaf değilmi. Tıpkı top hakemi Eman TOROGLU hikâyesine benzemiyor mu? Teknolojiye ayak direyenler nereye kadar direnecekler. Sonra da atı alan Üsküdar geçtikten sonra torunlarınız size bakıp" Dedelerimiz matbaayı 100 yıl sonra almışlar" diye dert yanacaklar.

Comment

GDO ile yapilan uretimlerin ozelligi nedir? Yani GDO nedir?Amaci nedir ve nasil bir sistem ile uretilmistir? Dunyanin hangi ulkesinde baslamistir çalisma ve hangi ulkeler katilmistir bu çalismaya? Ilginç olani ise çalismayi yapan ulkelerde urunun ilk reklami yapildigi ilk haftasinda dunyanin sayili prefosorleri tarafindan ilk defa tv karsina gecmek kaydi ile satislarin iptalini saglamislardir.Ozellikle fransada bu esseklige karsi hukumet yeni bir yasa çikararak organik tarim urunleri saticilirani ve magazalarini desteklemek zorunda kalmis sifir faiz ile kredi açmis ve GDO dikilmlerinin tamamini kendi ulkesinde yasaklamistir.Fransada asla bu dikim artik mevcut degildir.Ancak uretici kesimlerin içerisinde finans olarak mevcutturlar .Bunun nedeni kazanci çok fazladir.Dikkat ediniz ilaç sekteroru ile GDO birlikte ilerlemektedir.Nedense bitkilerde yeni hastaliklar meydana çikmakta ve yine nedense aninda ilaç firmalari çaresini bulduk demektedir.Nasil olurda domuz giribine asi aninda bulunulabilinir? GDO sorunlari patlak verdiginde turkiyenin sermayesi çokmek zorundadir ki bugun tonlarca para harcanmaktadir saglik kurumlarina ve ilaclara.GDO bir silahtir hemde gizli bir silah.Bu silah yuce allahin can vermis oldugu insanlarin yaninda can vermis oldugu hayvanlarida tehtit etmektedir.Efendiler genis dusunmek zorundasiniz .Nezaman ve nerede gordunuz batililarin gun için politika yaptigina .Batililar her daim gelecekleri için yatirim yapmaktadir ve ulus olmalarindan kaynakli kendi uluslarinin karnini doyurmak ve bunuda en kaliteli sekilde yapmak zorundadirlar.Efendiler batililar akillarini kullanmadiklari anda açliga teslim olmak zorunda olduklarini bilmektelerdir.Bu ugurdada geri kalan uluslarin nasil yasadigi onlari ilgilendirmez ve ilgilendirmeyecektirde.Onlarin amaci bir tas ile bin kusu vurmak arzusudur.

Tanri turku korusun

Comment

Fransa’yı örnek vermişsiniz. Sorun onlara yılda tükettikler kaç milyon ton soyanın yüzde yüzü gdo lu değil mi.GDO lu soyanın karışımı ile yapılan toplam 259 sanayi tarım ürünlerini neden kullanıyor o çok zeki görünen geri zekalı Fransızlar.

Comment

Fransada GDO urunlerin ozel izinler harici kullanimi yasaktir.Bu yasagi koydurtanda AGRICOLE BIO dur.Yani abi senin anliyacagin izinsiz o urunun kullanilmasi yasaktir.Bak fransizlar inanki çok sevdikleri bir sozu vardir.Bu soz fransizlara aittir.Bizim aklimiz var onlarin petrolu.Unutmaki abi avrupa birliginde ozel izin harici bu urun kullanilmamaktadir.Taki ana uyelerde ama diger uyelerde kullanimi mevcuttur ve dogrudur.Ancak ana govedeyi olusturan avrupa birligindeki kullanimlar ozel izinler ile kullanilmaktadir.Kimse oyle kullanamaz yada rafina koyamaz o kadar basit degil.

Comment

Biraz daha genis almak gerekirse konuyu sunu ornek verebiliriz. Atak helikopteri yerli mali yani turk malidir.Nerede olursa olsun burada hem fikirmiyiz.Ancak uretimi italyada yapilmakta.Simdi cezayirde GDO lu urun bulursan fransa imzali bu fransayi rahatsiz etmez.Neden etsinki adamlarin ne derdine.Fransa GDO yu uretiyor ama fransada degil.Fransa GDO yu satiyor ama fransada degil.Fransa GDO yu destekliyor ama fransanin içinde degil.Aslinda sorunun kilidi burada.

Comment

GDO ya silah demek biraz ağır olur ama zararlı olduğu, insan bünyesinde tahribata ve kalıtsal hastalıklara yol açtığı maalesef bir gerçek.
                    GDO nun silah olduğu da bence bir komplo teorisi...

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      GDO lu tohumun silah olduğuna inanmak saçmalık.DGO hususunda konuşanlara bir bakın bu işte bir terslik olduğunu anlarsınız. Ziraat hocalarından başka yani işin ehli olanlardan başka konuşanların hepsi GDO ya karşı. Bu sizce tuhaf değilmi. Tıpkı top hakemi Eman TOROGLU hikâyesine benzemiyor mu? Teknolojiye ayak direyenler nereye kadar direnecekler. Sonra da atı alan Üsküdar geçtikten sonra torunlarınız size bakıp" Dedelerimiz matbaayı 100 yıl sonra almışlar" diye dert yanacaklar.

sırf ubey abi böyle dediği için gdo ya destek veriyorrum sıf teknulojimizin arkada kalmaması için ama bir soruna daha başka açıdan bakıyorum demişsinki insanlar çoğalıyo açlıkla karşı karşıya 3.dünya savaşımı çıksın? bu sorun bence saçma insanlar zaten dünyayı katlediyolar sanki dünya birtek insanlar için yaratılmış gibi bencilce düşünüyola ve ben diyorumki insanlar neden çoğalsın zaten şu anki insanlar fazlalık zaten şu anki insanlar bu gidişle dünyayı yok edecek ve çoğu hayvanın bitkinin neslini yok ettiler ve yok edecekler neden bu insanlar çoğalsın zaten allah çoğaltmaz azaltır yani neticede 3. dünya savaşı çıkarsa çıksın insanlar biraz azalır dünya rahatlar hem madem insanlar neden bakamayacakları kadar çok çocuk yapıyola madem besleyemeyecekler az yapsınlar aç kalmasınlar

aslında benim anlatmak istediğim bu ülkede ilk bahar geç donları olmasa şu anki dikili ağaçlar bile türkiyenin ihtiyacının iki katı olur ve kimse bu ürünleri tüketemez bile bence ama allahımızın bu ilk bahar geç donlarını vermesinde mutlaka bir sebeb vardır ve sonuç olarak eyerki insanlar aç kalacaksa bunun da bir sebebi vardır diyorum ama sana destek vermiyorum ve gdo lu ürünede destek vermiyorum sadece geride kalmamamız lazım ha bana sorarsan zaten 30 sene gerideyiz ne kadar geride kalabiliriz diye düşündüm matba olayı aklıma geldi yani benim bakış açım bu sen başka pencereden bak arkadaşım benim pencerem bu biraz dar gibi bişi ama sen baya okumuş dokumuş bişiye benziyon senin bakış açın baya farklı ama bende sana soruyorum o zman neden gdo lu ürünlere köpek geni kedi geni horoz geni domuz geni katıyola neden böyle yapıyola onu merak ediyorum ama bu gdo ya herkez karşı zaten sadece senin gibi bir iki sivri zeka var hepsi o birkaç kişi

Comment

Sevgili arkadaşlar ben GDO silah gibi kullananları kınıyorum çünkü yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edebilirsin tohumda birtakım iyileştirmeler yapılabilir buna katılıyorum fakat tohumu kısırlaştırdığın zaman asıl ticaret ve tehlike burada başlıyor diye düşünüyorum...!

Comment

selam yıllar önce buğday larda pas hastalıgını yok etmeye ugrasırdık sonra verim artışı sorunları hep hayal ederdim bi gücüm olsa bi tohum üretebilsem tuzdan kireçten etkilenmese hastalıklardan ari olsa bu gün oldu bunlar....verim üç katına çıktı...şimdi siz uğraşsanız geninizden şeker hastalıgını yok edebilsek bu hastalık cocuklarınıza geçmese güzel olmazmı....aslında yapılan budur bir fasulye tanesini alın genlerini değiştirin yaptıgınız aslında yapısına bi şeyler katmak değil vobler yöntemiyle hastalık ve verime etki eden faktörleri zincirden cıkarmaktır... yoksa kimsenin fasülyenin içine radyosyon koydugu kanserojen madde ilave ettiği yok..sorun eger siz bu fasulyeyi temiz bir toprakta kimyasal maddeler olmadan üretebiliyormusunuz sorunudur..örneğin ayşe kadın fasulyesini toprağa dikin ağır metal içeren cıva lı dereden sulayın..üstüne cibelarik asit atın,yapraktan pts tri fosfat atın..trips için benomil atın ,nematot için ağır preparat atın yabancı ot için triflen atın..sonra gidin pazarda satın...yok arkadaş yok...köy kahvesine fotomaç alınır..uydu alınır..sigara alınır..model model cep telefonu alınır ...ama on liralık yetiştiriçilik kitabı alınmaz ondan sonrada yurdumun konuyla ilgili ilgisiz televizyoncuları genetik mühendisi kesilir
                          ha babam sallarlar gelen tohumu usulune uygun yetiştir zehirleme tohum ne verirsen onu alır.... kızdım yine ....olan gübreyi ilacı niye atıyoruz araştıran varmı gerekliyse amenna ya her gelen kandırıyorsa seni....adam beş milyarlık gübre atmış iki milyarlık ilaç atmış .....altı milyarlık biber satmış onun hesabını sormuyorda GDO İYİMİ KÖTÜMÜ aldın tohumu gdo lu koy radyosyan testine kansorejenmi değilmi anla...önemli olan tohum değil ne şartlarda yetiştidiğimiz en iyisi üretmeyelim ithal edelim .... iki civcivi alın birini tel kafese koyun yem olarak hazır yem verin ,diğer civcivi bahceye salın tavuk olunca ikisinin yumurtası arasındaki farka bakın iş tohumdan sonra yani anlayacağanız.......

Comment

Arkadasim olayi su boyutu ile dusunursen.Polenlerin karisimi uzerine belkide 1000 yil sonra bir çok bitki yok olacak .Nasilmi olacak dersen?Sunu dusun derim.Polenlerin karisimi ile GDO lu bitkilerin direnç sistemi bitkilere bulasmasi ve yayilmasi ile ,ph yuksek yada alçak olan bitkilerin degisimi.Ote yandan kirece karisi direçli olan yada kirecli topragi seven bitkilerin devaminin yok olusu.Diger yonden insanlarin almis olduklari gidalarda kireç mevcuttur ve insan oglununda buna yani kirece ihtiyaci mevcuttur.Gdo onun sadece tek bir yonunden bahsettim.Birde sunu dusun insan uremesinin bilinçli bir sekilde sinirlandirilmasi .Gdo ya ihtiyac duyulurmu sence.

Comment

bi çok konuda haklı olabilirsin ama gen haritalarında müdahale edeceğin noktalar okadar sınırlı ki örneğin aabaabrabaabaa gibi bir dagılımda değişken r nin yerine getire bileceğin seçenekler zaten belli doğa bu değişimleri kendisi bile yapıyor zamanla bunu türler adaptasyon için kullanıyorlar ..periyotlar cet velini düşün bu tablonun tamamlanması yuzlerce yıl aldı bilmediğimiz yerleri boş bırakmıştık ama doğada varlardı..bizler doğayı kimyasallar ve asit yağmurları ile doldurdugumuzdan bitkilerin selekte olması ve tozlaşma yoluyla gen aktarımı zincirini bozduk yapılan sadece bozdugumuzu labratuar yoluyla tamir etmek .....penisilin bulunana kadar kaç bilim adamı büyücü diye asıldı unutmıyalım....

Comment

Yazdigin yaziya gore bir bakalim.Gendeki degisiklikleri doganin yapmasi.Birakalimda buna doga karar versin .Doganin alacagi ve uygulamaya sokacagi karar yuzyillar gerektirir ve bu boyutta ikliminde çevresindeki hayvan ve bitkilerinde bu yuzyil içinde kendini yenileme zamani mevcuttur.Bir ornek ilede sozumuzun altini dolduralim.Bir orman dusun sadece otlar ve agaçlar olan.Içerisine dogal olmayarak yani insanlar tarafindan ekilmis çok karisik çali turleri olsun.Simdi bu agacin tohumu nasil olacakta topraga dusecek ,cimlenece,ve isik gorup buyuyecek,Demem o ki tabiat ananin yaptigi her ilerleme çevresindeki yada içerisindeki her olusuma ayri bir teknik vermistir.Ancak insanlarin yaptiklari çok hizli olmasindan tabiat ana buna yetisememektedir.Sunu kabul ederim mantiken.Polenler ilen yapilan karisim ile yeni uretilen bir tur olan bugday.Bu bugday efendime soyluyum dort çesit bugdayin (misali temsil)polenlerinden elde edildi.

1Avusturalyadaki bugdayin sicakliga direnisi.

2Avrupadaki soguk hava sartlarina direnisi.

3Degisik zararlilari kendi vataninda bilmediginden zararlilara direnisi.

4Dort çesit karisim olmasindan kaynakli toprak ph sina adeptayonu.

Polenler ilen bu karisim mevcut ise buna kimse hayir diyemez.Hiçbir zaman gozden kaçirilmamasi gereken islev sudur degerli arkadaslar.Tabiat anada ise yaramaz hiç bir sekil mevcut degildir.Tabiat ananin var etmis oldugu her olusumun altinda binlerce yararlanani mevcuttur.Bu konuda uveyik kusunun bazi yazilarini okumanizi tavsiye edeim.Ister dinen ister bilimsel bakiniz olaya.Yazilarinda var olan gerçeklik sudurki tabiat ananin içerisindeki duzenegin nasilda gercekci bir sekilde karsimizda var oldugudur.

Comment

Working...
                                X