fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GDO bir silahtır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: GDO bir silahtır

Bilim adamlarinin oldurulmesine gelince.Aslinda çok açiktir bu islem .Bilim adamlarinin buyucu olarak niteleyen kisiler her zaman din adamlari olmustur.Donemin din adamlari bilim adamlari karsisinda çaresizlikten her daim insanlarin inançlariniyonlendirmis ve isleme tabi tutmustur.Infazi onaylan her daim kral yada padisah olsada idami talep eden ya bir haham ya bir papaz yada bir imam musluman din adami olmustur.Sadece osmanlidan kimseninde fazla tepkisini almadan çok basit bir ornek vermek gerekir ise çelebi diyebiliriz.Uçmanin hevesi seytansi olmustur .Penisiline gelince ise su an bir çok ulkede yasaklidir penisilin ignesi .Gerci bende hiç sevmem penisilini çocukken bir ay boyunca sabah oglen aksam ve gece 12 olmak uzere vuruldum asiri derecede yakiyor .Neyse diyecegim o durki bilim adamlari ne çekti ise din adamlarindan çekti ve çekmekte.Anladigim kadari ile din adamlarinin inandigi dine guvenleri eksikki bilime saldiriyor.Aslinda bilimin inkar ettigide yok dini yapilari .Onlar kendi isine bakiyor ve din adamlari sureci yakalayamiyor.Basit bir ornek verirsek .Islam dinibenim bildigin sunu demezmi ben sizi çamurdan yarattim yani toprak ve su .Bilim adamlari buna sadece ilave olarak gunesi eklemistir yani isigi .Bilim hiç bir zaman demediki insan oglunun geldigi yer toprak degildir diye.Tek nokta dialekyik bilim yani evrim sureci.Ancak ana hatlarda din ile bilimin basladigi yer ayni yer toprak ,su,ve isik bu kadar bariz ve açiktir bu olay.Sonra herkez kendince nefes almakta ve teoriler uretmektedir.Aslinda bilim dinin tamamlayicisidir.Yani dinin resmi ispatlayicisidir.Ama nerde bizdeki din adamlarinin bunu bu sekilde gorme zihniyeti onlar sadece dini kullanip ceplerini doldursun.Ama degerli din adamlarimizda mevcuttur.Iste bu insanlari bulup takip etmekte yarar vardir.Iste o zaman din ile bilimin nasilda kardes bir yon izledigini bulabiliriz.HZ MUHAMMET ne diyor bildigim kadari ile .Su gordugunuz kayarda dahi yasam vardir.Bilimde bu teoriyi destekliyor ve aksini soylemiyor.Evet kayalarda bir ysam mevcuttur.Aslinda HZ MUHAMMET soyledigi sudur .Dunya uzerinde oyle bir duzenek vardirki akilsir ermez .Iste burada dialektik bilimde eko sistemi anlatiyor ve dinin soylediginin altini dolsuruyor.Aksi bir olusumunda olmasi mantiksizlik.Bakin HZ MUHAMMET diger yonlu ne diyor savas esnasinda yasli,silahsiz,agaçlara,hayvanlara zarar vermek yasaktir.Simdi yasli ve silahsizi es gecelim hayvanlar,ve bitkiler.Yani eko sisteme zarar vermeyiniz.Cunku bu savas insanlar arasinda ve dogaya karsi olamayiz.Bunu bilim adamlari nasil soyluyor.Savaslarda su alanlarina saldirinin yasaklanmasi ve cenevre anlasmasi ilede baraslara saldiri yapmak savas sucudur.Ormanlara karsi savasmak yine savas sucudur.Hayvanlari oldurmek yine savas sucudur.Iste arada fark yok .Bilim aslinda dinin ispatidir .Ama dedigim gibi din adamlarinin korkusu acizliklerindedir.Inandiklari dini bilmeyen din adamlari korkacaklar .

Comment

.Ben sizin yazdıklarınızı okudum anladığım tek bişi var dünya de yişiyor yerini yeni dünya alıyor ve biz şu an bu deyişimin tam ortasında var olmuş olan insanlarız mesela 100 sene sonra belkide buralardaki bir çok ürün deyişecek ve belkide şu anki ürünlerin sebze meyvenin çoğu olmayacak ve yerlerine iyileri gelecek ve verim artacak aslında eskiyi düşünürsek çok güzel bişi m esela bizim buralarda eski cevizl er vardır tohumdan çokma ve çok geç verim verir ve herkezin düşüncesi ceviz dikersen torununa dikersin olur ama yeni çıkan yayılan ceviizler sayesinde mesela şebin ceviz bu cevizi bizim buralar bilmez bile bizim burala rdakilere göre 5 kat verimlidir ve diktikten 3 sene sonrada verim verir yani olaybu aslında gelişmek çok güzel ve GDO ya E VET diy oruz çünkü gerekli ama insanlar dünyayı deyiştirecekler belkide 100 yıl sonra insanlar bizim yaptığımız çiftçiliğe bakınca bizim halimize acıyacaklar çünkü ben bazen belgesellerde afrikaya bakarım ve ordaki çiftçileride gördümmü acırım çünkü adamlar arazisi verimli olduğu halde gelişemediği için kuyudan kovayla su çıkartıp ürünleerini öyle suluyo yani demem oki bizde geride kalalımda öylemi olalım?

Comment

eşkiya selçiklerden biri bana kiraz budama bakımla ilgili köye gelip seminer yapalım dedi bende kartımı verdim ama o kişinin telefonunu almadım öyle kaldı ...kirazla ilgili biraz bi şeyler anlattım ama kış şimdi köyde toplantı yaparsanız gelirim .....bir kaç bahçe gezeriz...

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          .Ben sizin yazdıklarınızı okudum anladığım tek bişi var dünya de yişiyor yerini yeni dünya alıyor ve biz şu an bu deyişimin tam ortasında var olmuş olan insanlarız mesela 100 sene sonra belkide buralardaki bir çok ürün deyişecek ve belkide şu anki ürünlerin sebze meyvenin çoğu olmayacak ve yerlerine iyileri gelecek ve verim artacak aslında eskiyi düşünürsek çok güzel bişi m esela bizim buralarda eski cevizl er vardır tohumdan çokma ve çok geç verim verir ve herkezin düşüncesi ceviz dikersen torununa dikersin olur ama yeni çıkan yayılan ceviizler sayesinde mesela şebin ceviz bu cevizi bizim buralar bilmez bile bizim burala rdakilere göre 5 kat verimlidir ve diktikten 3 sene sonrada verim verir yani olaybu aslında gelişmek çok güzel ve GDO ya E VET diy oruz çünkü gerekli ama insanlar dünyayı deyiştirecekler belkide 100 yıl sonra insanlar bizim yaptığımız çiftçiliğe bakınca bizim halimize acıyacaklar çünkü ben bazen belgesellerde afrikaya bakarım ve ordaki çiftçileride gördümmü acırım çünkü adamlar arazisi verimli olduğu halde gelişemediği için kuyudan kovayla su çıkartıp ürünleerini öyle suluyo yani demem oki bizde geride kalalımda öylemi olalım?
          Simdi eskiya su sekilde dusun birde.Cevizlerini ekiyorsun torunun için.Gelecek donemde cevizini ekiyorsun ancak torunun zorunlu olarak tohumunu baska bir ulkeden almak zorunda ekmek için.Burada bir seçim soz konusu senin anladigin yonden .Ya birilerine gebe kalacagiz ve tohumlar için gerekirse halk onurumuzu dahi teslim edecegiz açliktan olmemek için yada bizler torunlarimiz için ekecegiz gebe kalmamalari içnj birilerine ayni dedelerimizin bizler için diktigi cevizler gibi.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Simdi eskiya su sekilde dusun birde.Cevizlerini ekiyorsun torunun için.Gelecek donemde cevizini ekiyorsun ancak torunun zorunlu olarak tohumunu baska bir ulkeden almak zorunda ekmek için.Burada bir seçim soz konusu senin anladigin yonden .Ya birilerine gebe kalacagiz ve tohumlar için gerekirse halk onurumuzu dahi teslim edecegiz açliktan olmemek için yada bizler torunlarimiz için ekecegiz gebe kalmamalari içnj birilerine ayni dedelerimizin bizler için diktigi cevizler gibi.
            abi bizim neyimiz eksik bizde gdo lu ceviz üretelim elalemin yahudileri üretiyoda bizim aklımız fikrimiz onlardan eksikmi gerçi ben bildim bileli domates tohumunuda onlardan alıyoruz ve hala biz sırık domatesi üretemiyoruz birde onlar bize kısırlaştırıp veriyola

Comment

yerdogan08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              eşkiya selçiklerden biri bana kiraz budama bakımla ilgili köye gelip seminer yapalım dedi bende kartımı verdim ama o kişinin telefonunu almadım öyle kaldı ...kirazla ilgili biraz bi şeyler anlattım ama kış şimdi köyde toplantı yaparsanız gelirim .....bir kaç bahçe gezeriz...
              abi buyur gel kapımız her zaman açık artı senle tanışmak isterim mesela ben çarşamba günleri pazara geliyorum kar yağmassa bu haftada gelirim bizim yer kulalı kasabı var onun önünde selçiklerli özkan dedinmi gösterirler 27 byalında hafif tombul orta boylu bir genç görürsen o benim ama adım özkan

seminer işine gelince abi bizim buralar böyle konulara baya yabancıdır zor olur kahveye gelirsin seminer veririz kimi dinler kimi dinlemez sen bişiler anlatırsın millet orda okey oynayacağım diye uraşır yani seminer meminer işi bizi aşar gibi geliyo bazen yem fabrikalarının elamanları falan gelir hayvancılıkla ilgili bilgi vermeye ama kim kime dum duma ama denemek istersen buyur gel derim o diyer arkadaşın ismi ne bizim köylü

Comment

TÜRKİYE... KENDİ İMKANLARI İLE TOHUM ÜRETİYOR....................................

Mısır....carella,cadız f1,aboe f1,donana f1,mataro f1,borja f1,epılaf 1,gıronaf1,

buğday...bancal, pinzon, durbel, burgos,

sorgum .... hayday, grazer,digestivo,

balles ,ursus poly , zentaur,

saymadıgım 100 e yakın özel tohum türkiyede üretiliyor ve dışarıya satılıyor

meyvecilik te sl 64...myrobolan c, ohf.. z900,,ba, m9 106,,,

sebzecilikte uluslar arası boyutta tohum satan 20 ye yakın firmamız var....

ülkemizde doku kültürü ile tohum celik kullanmadan fidan üretiyoruz....

6 üniversitemizde 1250 genetik mühendisimiz yetişiyor....

menemen ve menderes havzasında ileri tohumluk üretmek için 80 000 dekar alanda üretim potansiyeline 5 yılda ulasacagız halen bölgenin tamamında tohumluk üretiyoruz

o yuzden korkmayın ...........bu ülkenin fidanıda var tohumuda var....sadece birileri çıkıp
                pancar ekmeyin sekeri ithal edelim demesin danaları kesin bitirin ithal ederim demesin yeter

Comment

Yoo o is o kadar kolay degil benim cevabim eskiyanin sorusuna cevap idi.

Comment

Urettigimiz urunleri satiyoruz .Kime ve kaç paraya?
                    (Turk milletlerine ise bu bir ihanettir )

Uretilen tohumlarin fiati ne kadar?
                    (Cifçinin kendine ayirdigi tohumdan daha ucuzami yoksa daha pahalisinami?)

Uretilen tohumlarin geri donusumu nasil saglaniyor?
                    (Arazi uzerine kisirlastirmak yada DNAile oynamak için uretilen tohumlar mevcut ise bir dogal affette elimzde ne kalir,yani çifçinin elindeki tohum kisir ve uretim olan tohumlardada dogal afet olustu kim ve nasil yeni bir sekilde uretim saglayacak?)

Avrupadaki yada turkiyedeki ilaç sanayisi kanser ve benzeri hastaliklara karsi yeteri derecede destekleniyormu?
                    ( Bu maddi durumu bu gibi uretilen tohumlar karsiliyormu?)

Tohum uretimi için açilan arazi ne kadar alani kapsamaktadir?
                    (Kaç donum arazi yok edilmistir tohum uretimi için?)

Uretilen tohumlardan olan POACEAE ile yapilan çalismalarda aile içindeki bitkilerin kaçta kaçi polenlerden etkilenmektedir?
                    (arpa,misir,yulaf,prinç,cavdar,sorgum,bugday,dari, gibi turlerden kaçta kaçi yok olma tehlikesine girmektedir?)

GUNU KURTARMAK ACIL ONLEMLERIN ESERIDIR,GELECEGI KURTARMAK ZAMANA UYGUN ONLEMLERIN ESERIDIR.
                    ailesi ilen olabiTaneli ürünleryaprak ve saplı ürünler Çayır,çimen otlarıÖrnek organizmalar
                    Taneli ürünleryaprak ve saplı ürünler Çayır,çimen otlarıÖrnek organizmalar

Comment

yerdoğan abi haklı bence çünkü biz daha yeni gelişiyoruz bi 20 sene sonra dünyada 1 numara oluruz

Comment

kardeş yukarıdaki leri okudum da ne olacak onu anlamadım biz bunları ithal ediyorduk şimdi kendimiz üretiyoruz 11 araştırma enstitütüsü 4 gen bankamız var ....yani üretmeyelim dışardan mı alalımmı diyosun anlamadım...ihracata gidecek ceşidin boyuna rengine ırk özelligine kadar talebi tüketici belirliyor...yerli tohuma çeşide bakmıyor adam sen üret mezsen hindistan şili endonezya zaten üretiyor adamlar salihli yerli domates istemiyorki sen bahçende üret sanada kimse karışmıyor..
                        şimdi biz arast ens.. ünivst..böl.. toh ıslah sb.. gen arast..ent...th..üert br..lerini kapatalımmı....
                        onbeş sene önce domates tohumu israil den geliyor diye milleti ayağa kaldırdılar vatan elden gidiyor diye şimdi bizim çeşitler onlardan fazla ...şimdi biz satıyoruz...hatta gelip burda fason yaptırıyorlar...
                        sen diyosunki biz bırakalım adamlar yapıyo zaten..kendine eşey tohumdan üretim sadece mozambikte falan kaldı artık...ama seninkide bi görüş seni ikna edemiyeceğim anlaşılan ...
                        20 martta ege y .m.s.ü.b. toplantısında senin görüşlerinide sunuma ekleriz....daha olmadı ileri th. teknolejileri..konferansına ben katılmayem benim yerime katıl... e ben daha ne diyem...yani

Comment

Almak yada ihracak etmek uerine tamamen dogal uretime geçsek ve bunu tabiat anaya uygun gerçeklestirsek nasil olur?

Comment

bizim ülkemizin ihracatı textil ve tarım ürünleri ağırlıktadır..sanayi ürünleri ihracatımız ve madenlerimiz in alıcıları için pazar sınırlıdır ve rekabetçi bir alıcı piyasası yoktur..biz 200 ton demir göndeririz karsılıgında 15 koli cep telefonu alırız olur biter..hammaddenin stoklaması kolaydır..bakır fiyatı düşükse koyarsın depoya istedigin kadar durur..veya sende yoksa çinden 3 ayda gemi ile gelir..
                            ama kiraz salatalık domates 3 günde çıkardın sattın para eder satamazsan oturur yersin..

bunun için bu ürünlerin satışı aylar öncesinden olur ihracatcı birlikleri örneğin antalyada 4000 e yakın üretici adına alıcı ülkeleri bilgilendirir..çeşitli milletlerden alıcılar hangi ürünler hangi çeşitlere ihtiyacı varsa ellerinde dosyalarla gelir toplantılarda bağlantılar yapılır taleplere görede üretim şekillenir şimdi ben onlara sudanlıya faslıya libyalıya ispanyola rus a toplantıda hadilen ordan biz bunları üretmekten vaz geçtik defolun gidin evinize salihli domatesi var hakiki dedemin tohumu sera mera yok hayde tarla domat burda mı diyecegim ...yani...

Comment

Diyosun yani .Soyle bir ornek versek .Sadece rusyaya 100 ton domates gerek ve biz urettik temsili 300 ton domates GDOlu kaldimi elde 200 ton .1oo tonunu iç piyasada harcadik kaldmi 100 ton bu yuz tonunuda verdikmi diger ulkelre elde mal kalmadi.Ancak kuçuk bir sorunlarimiz var.300 ton domatesin satisi ile GDOlu olmasindan kaynakli para etmez birde bu uretim için onlarca arazi actik oldumu sana bir zarar daha.Gdo ile yapilan iç piyasa satisndan basladimi hastaliklar ve avrupaya verdikmi paralari ilaç için .Elde kaldimi sifir.Tohum uretimi için yeni tohumlar gerek para gerek.Avrupadan ihrac edilecek mallar içinde para gerek.Simdiden dustukmu eksiye yani zarar .GDO bize basladimi maddi ve manevi zarar vermeye.Tabiat anaya verebilecegi zarar henuz mevcut degil islemde.Herzaman sunu soylemisimdir.Eger gunu kurmaksa hedef gdo ya evet ancak gelecegi kurtarmaksa hedef gdo ya hayir.Buyur matamatiksel hesabini sen yap .Her sene ulke ne kadar ilaç sanayisine para oduyor.Hastalananlirin birde is kaybi var buyur hesapla.Tabi bu arada gdo lu urunu dis piyasaya satabilirsen gelecektede.

Comment

Peki bunun yaninda bilincli bir organik tarim,egitilmis çifçi ve planlanmis bir duzenek .Ornek akdenize uygun bitkilerin haricinin dikiminin yasaklanmasi .Bolgelerin tamami tum degerli ogrenilerek yapilaçak çifçinin uretecegi organik tarimdan olacak urun kimsenin elinde kalmaz.

Comment

Working...
                                X