fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaprak bitleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yaprak bitleri

Bahçemdeki Maydanoz ve Dereotundan yaprak bitleri eksik olmuyor.
    Yaprak bitlerinden kurtulmanın kimyasal ilaçlardan başka bir yolu yokmudur, zira kimyasal ilaçlamayla hasat arasında ki süre için 10 gün beklemek gerekiyormuş oysa ben okadar bekleyemiyorum. Lütfen yardım edermisiniz

Cevap: Yaprak bitleri

Yapışkan tuzaklar Çok küçük uçucu ya da alt kanatları olmadığı için uçamayan böceklere karşı bazı yapışkan maddeler tuzak olarak kullanılarak sayıları azaltılabilir. Yapışkan tuzaklar diğer tuzaklarla bir arada kullanılarak daha fazla zararlı yok edilebilir. Örneğin,Yaprak bitleri, Cüce ağustos böceği, Kiraz sineği vb. gibi zararlılara karşı sarı renkli yapışkan tuzakla birlikte eşeysel cezbedici tuzaklara yine yapışkan sürülerek böcekler yakalanmış olur.

Comment

Yapışkan tuzak kullanmanızı tavsiye ederim.

Comment

Selamlar, yapışkan tuzaklar hakkında birazdaha ayrıntı verebilirmisiniz. Teşekkürler

Comment

bu tavsiyeleri gecin asıl ve kesin çözümü sölüyorum..önce yaprak biti nedir bunu bilmek lazım.bu bitler sokucu ve emici özelliğe sahiptir. bitki özsuyunu emerler.bu yüzden bitki büyüyemez bodur kalır vs..bu bitler bitki yapraklarına(özellikle yaprak altı)tatlımsı sıvı bırakırlar ve karıncalar da bu sıvıyı cok sever.yaprak bitini yemek isteyen ugur böcegi vs. prodetor böcekleri karıncalar uzaklastırır.çünkü ugur böceği yaprak bitini yerse karıncanın yemegine engel olmuş olur. bu yüzden yaprak bitiyle birlikte karıncayıda yok etmelisin,,,1 litre suya 10 gram arap sabunu koy iyice karıstır içine azıcıkta sıvı yağ koy yine karıstır bunu aksam üzeri yada sabah gunes yokken yaprak bitinin oldugu yerlere sık,kesinlikle günes altında yapmamalsın unutma....sonra bu bitkilerin köküne dogru bildigimiz bebek pudrası veya tarcın dökerek karıncaları uzaklastır.......(bu söledigim taktiklerin hepsi tamamen sana ve bitkiye zararsızdır.....tamamen organıktır....ama sunuda unutma bitki meyve verirken arap sabununu cok az miktarda sıkmalısın,ama meyve yoksa iyice sıkk bişi olmaz.......TESEKKÜRLER..

Comment

Yaprak bitleriyle ilgili reçetenizi ilk fırsatta tatbik edeceğim, İlginize teşekkür ederim

Comment

yazmayı unutmuşum bahsettiğim karışımı bitkiye püskürtme yoluyla uygulamalısın,rica ederimm....

Comment

balkonumda süs acı biberler yetiştiriyorum. ne yaptıysam şu bitlerle baş edemedim. arap sabunu karışımı yaptım olmadı. bir ziraat mühendisi uğur böceği tavsiye etti bazı türlerde başarılı oldu. en sonunda zirai ilaç yaptım oda fazla tesir etmedi. bu ne lanet şeymiş böyle. ölmediler gitti kardeşim.

Comment

burak2182 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  balkonumda süs acı biberler yetiştiriyorum. ne yaptıysam şu bitlerle baş edemedim. arap sabunu karışımı yaptım olmadı. bir ziraat mühendisi uğur böceği tavsiye etti bazı türlerde başarılı oldu. en sonunda zirai ilaç yaptım oda fazla tesir etmedi. bu ne lanet şeymiş böyle. ölmediler gitti kardeşim.
                  gölge yerde olduğu için yaprak bitlerin oluşumu gelşlmesi için ortam oluşuyor
                  sulamaya dikkat edin güneşi bolca alan yerde bitkileri taşıyın
                  1 ..zirai ilacın dozunu arttırın

2..arapsabunu ile yukarda anlatılan şekilde biraz daha oranını arttırın

3...sinek ilacı uygulaması nane maydonoz idereotı ikıvırcık gibi yaprakları yeneler hariç

4 yapışan tuzaklar .....gibi

4...

Comment

Lütfen buraya bir uğrayınız...

Comment

kolay gelsin kimyasal ilaç arap sabunu çözüm olmadımı arkadaşım. O zaman bende organik bir çözüm öneriyim b4 ve b5 vitamini içinde bulunan karışımlar ile kekik suyunu karıştırın ve püskürtme ile 3 gün ara ile uygulayın. Bitkinin dibinede azıcık kekik koyun ağzı açık olsun karınca kekik kokusuna gelmez ama uğur böceği çok sever afit kekik kokusunu hiç sevmez. Kimyasal çözüm istiyorsanız oda sistemik artı kontak ilacı karıştırın içinede hiç bir şey katmayın ve 7 gün ara ile uygulayın çözüm olur oranıda selahattin abinin dediği gbi % 50 arttırın saygılar. Bu tedavi Şimdi asıl gelelim nedene; Afitler yapı olarak yumuşak bir delici emici ağız yapısına sahiptir bu yüzden üzarinde kalsiyum kılları bulunan bitkiye kolay kolay gelmezler. Onların en çok sevdiği aşırı azot tepkimesi veren ve çabuk büyüyen bitkiledir bununda sebebi bitki hızlı ve azoylu büyüme esnasında yapraklardan çok güzel kokulu fenomenler salgılar buda özsuyunun çok ve tatlı olmasındandır. Bu yüzden dengeli büyüyen bitkilerde afit görülmez saygılar.

Comment

ARAP SABUNU ETKİLİ OLMALIYDI,ORANI BİRAZ DAHA ARTIRIN YADA BU YÖNTEMİ ORANLARI BİRAZ DAHA ARTIRARAK UYGULAYIN
                        -4 diş sarımsak dövülerek ezilir.
                        - Üzerine 2 çay kaşığı sıvı yağ ilave edilir ve karıştırılır.
                        - Daha sonra bir çay kaşığı acı toz biber ilave edilerek tekrar karıştırılır.
                        - 1 lt suya bu karışım dökülerek karıştırılır ve ağzı kapalı bir kapta bir gün bekletilir.
                        - Kullanılacağı zaman 4 lt suya bu karışım tülbentten süzülerek dökülür.
                        - Pombayla bitkiye uygulanılır.
                        Bu karışımın yaprağın alt yüzeyine ulaşmasını sağlamalıyız.

Comment

4 diş sarımsak dövülerek ezilir.
                          - 1 lt suya bu karışım dökülerek karıştırılır ve ağzı kapalı bir kapta bir gün bekletilir.

Comment

ARAP SABUNU ETKİLİ OLMALIYDI,ORANI BİRAZ DAHA ARTIRIN YADA BU YÖNTEMİ ORANLARI BİRAZ DAHA ARTIRARAK UYGULAYIN
                            -4 diş sarımsak dövülerek ezilir.

Comment

bu yaprak bitleri ne biçim yaratıklarmış yahu... ne yaptıysam kurtulamadım. mübarekler herseye bağısıklık kazanmışlar. ne denediysem olmadı.olmuyor.bana yardımcı olan arkadaşların formüllerinide deneyeceğim bunlarda fayda etmez ise en sonunda cinnet geçirip benzin döküp yakacağım hepsini. yeter bee.... delirttiler beni.

Comment

Working...
                              X